به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،فاطمه سرگزی مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه شناسایی این عوامل خطرو هوشیاری والدین میتواند احتمال وقوع مشکلات رفتاری و اعتیاد را در نوجوانان کاهش دهد ادامه داد: عوامل خطرساز به عنوان علت اصلی تمایل نوجوان به مواد مخدر محسوب نمیشود، اما در صورت وجود آن عوامل میتوان احتمال این گرایش را پیش بینی کرد و مراقبتهای لازم را انجام داد.
سرگزی با بیان اینکه نوجوانان با توجه به مسائل متفاوتی مانند ژنتیک، تربیت خانوادگی، گروه همسالان، مدرسه، جامعه و فرهنگ عملکرد متفاوتی در برابر مشکلات دارند افزود: از جمله مهمترین نقشهای والدین علاوه بر وظایف ذاتی، توجه و تمرکز بر توانمندیهای نوجوان، تعیین محدودیتهایی متناسب با سن وی، برقراری ارتباط مثبت بین اعضای خانواده، تقویت حس اعتماد و عزت نفس در نوجوان است تا از میزان آسیب پذیری وی در مقابل مشکلات در مسیر زندگی کاسته شده و در شرایط مختلف تصمیمات صحیح بگیرد.
او همچنین به این نکته نیز اشاره کرد که خانواده ایده آل وجود ندارد بلکه با توجه به نوع و شرایط هر خانواده سطوح مختلفی از مشکلات وجود دارد و افراد در خانواده باید بتوانند مشکلات و اشتباهات خویش را مدیریت کرده و در مقابل آن توانمند شوند.
مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت استان همچنین تاکید کرد: والدین باید در خصوص مواد مخدر و حتی مصرف الکل با فرزندان خود سخن گفته و علاوه بر ارائه اطلاعات درباره آن، موضع خود را در این خصوص صریح و کوتاه اعلام کنند.
او گفت: در صحبت با نوجوان باید مطرح شود که هر فردی برای گرایش به مواد مخدر دلیلی که از دیدگاه خودش قانع کننده است را در ذهن میپروراند، اما قطعا آن دلیل آنقدر قابل اتکا نیست که یک عمر سلامت خویش را به خاطر آن، در معرض نابودی قرار دهد.
او ابراز امیدواری کرد: آموزشهای توانمند سازی والدین در این خصوص در امر پیشگیری از ابتلای نوجوانان به اعتیاد موثر خواهد بود و ارائه این آموزشها توسط روانشناسان بالینی در مراکز جامع خدمات سلامت بصورت رایگان از مهمترین فعالیتهای مذکور است.
انتهای پیام/گ