رئیس روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان فارس گفت: بی توجهی به هشدار‌های جهاد کشاورزی و کشت بی رویه، موجب ضرر کشاورزان فارس شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در پی پخش گزارش خبری تحت عنوان «محصولاتی با کیفیت، اما بر زمین مانده» از سیمای جمهوری اسلامی ایران- شبکه استان فارس و انتشار آن در شبکه‌های مجازی علیرضا واحدی پور رئیس روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان فارس اظهار کرد: افزایش بی‌سابقه قیمت برخی از محصولات سبزی و صیفی در چند ماه گذشته در بازار باعث شد کشاورزان به کشت بی‌رویه برخی از محصولات اقدام کرده و حتی شبانه اقدام به شخم اراضی زیر کشت خود کرده و اقدام به کشت صیفی جات، به ویژه گوجه فرنگی و خیار سبز کنند و بدین ترتیب از این پس با وفور این محصولات در بازار مواجه شده و بسیاری از کشاورزان متضرر خواهند شد.

علیرضا واحدی‌پور رئیس روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، افزود: این وضعیت در حالی نمایانگر شده است که تعدادی از کشاورزان هشدار‌های متعدد این سازمان را مبنی بر عدم کشت بی‌رویه محصولات سبزی و صیفی جدی نگرفتند و حتی با قیمت‌های گزاف اقدام به خرید بذر آن‌ها کرده و حال متضرر شده اند.

وی تصریح کرد: با توجه به گزارش‌های ارسالی از مدیریت‌های جهادکشاورزی شهرستان‌ها از وضعیت فوق الذکر، از اواخر اردیبهشت ماه از سوی این سازمان به صورت‌های مختلف از جمله پخش این اطلاعیه‌ها در شبکه‌های مجازی و کانال‌های پیام رسان نسبت به صدور اطلاعیه‌های متعدد به کشاورزان و هشدار به آن‌ها اقدام و تاکید شد با مشورت کارشناسان و با توجه به سطوح ابلاغی هر شهرستان، اقدام به کشت محصولات سبزی و صیفی کنند.

به گفته وی در اخبار و اطلاعیه‌ها به کشاورزان گفته شد افزایش سطح زیر کشت نسبت به سطح ابلاغی، باعث افزایش عرضه محصولات شده و با توجه به ثابت بودن تقاضا، کاهش قیمت آن‌ها را به دنبال خواهد داشت.

واحدی‌پور افزود: به منظور پیشگیری از کشت بی‌رویه سبزی و صیفی بخصوص گوجه فرنگی از نیمه دوم اردیبهشت ماه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مدیر زراعت و سرپرست مدیریت تنظیم بازار این سازمان در پنج گزارش خبری از سیمای مرکز فارس و یک برنامه رادیویی زنده از صدای مرکز فارس بر رعایت این موارد تاکید داشتند.

به گفته وی انعکاس این موارد به جز پورتال وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی استان فارس، در قالب ۱۷ خبر نشر داده شده از سوی خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری نیز منعکس شده است.

واحدی‌پور همچنین به انعکاس اخبار در این زمینه در رسانه‌های مکتوب از جمله روزنامه‌ها در اواخر اردیبهشت ماه اشاره کرد.

رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه سیاست‌های هر سازمان منافع عمومی جامعه را در برمی‌گیرد، از کشاورزان تقاضا کرد از این پس تابع هیجان بازار قرار نگیرند و با اعتماد به مسئولان، سیاست‌های سازمان جهاد کشاورزی و الگو‌های کشت ابلاغی آن‌ها را دنبال کنند.

وی در ادامه در پاسخ به گفته‌های یکی از کشاورزان در گزارش تهیه شده اظهار کرد: در سراسر کشور توزیع کود شیمیایی مختص محصولات گندم، جو، کلزا، چغندر قند، ذرت زودرس، پنبه و سیب زمینی (طرح استمرار) است و دولت نسبت به تخصیص کود‌های شیمیایی برای سایر محصولات، به ویژه هندوانه هیچ تعهدی ندارد.

رئیس روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: در حال حاضر در این استان پهناور همه عرصه‌های زراعی و باغی به ۶۰۰ پهنه ۲ تا ۳ هزار هکتاری تقسیم شده است و هر پهنه یک کارشناس مروج مسئول پهنه و یک نفر محقق معین دارد که ارتباط تنگاتنگی را با بهره بردان برقرار می‌کند و در همین راستا شهرستان کوار با دارا بودن ۱۲ پهنه، یکی از بهترین و منظم‌ترین شهرستان‌ها در ارتباط بین این مدیریت و بهره برداران هستند.

وی اظهار امیدواری کرد: در آینده با تصویب قانونی بتوان نسبت به اجرای دقیق الگوی کشت توسط کشاورزان گام برداشت.

انتهای پیام/چ

کشت بی رویه و ضرر کشاورزان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۰۶ مرداد ۱۳۹۸
پارسال که کمبود بود صادر میشد امسال چرا صادر نمیشه.خواهشا پیگیری کنید
آخرین اخبار