به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛جعفرآسوده رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک قم گفت:۸۰ درصد لباس موجود در بازار داخلی است که ۵۰ درصد توسط تولیدکنندگان قمی تولید میشود و ۳۰ درصد از سایر استانها از جمله تهران و شیراز وارد قم میشود.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد تولیدیهای لباس در قم تعطیل شده است، بیان کرد: در سالهای گذشته تحریم، گران شدن نخ و لوازم جانبی باعث شد بازار تولیدات داخلی از رونق بیفتد و توانایی رقابت با کالاهای قاچاق از جمله لباسهای چینی و ترک را نداشته باشد.
وی یادآورشد: فروشندگانی که پروانه فعالیت دارند از تولیدات داخلی استفاده میکنند و البسه قاچاق توسط فروشندگان فعال در فضای مجازی به فروش میرسد.
وی تصریح کرد: تبلیغات افسارگسیخته لباس قاچاق در فضای مجازی، تولید داخل را با مشکل مواجه نموده است و توان تولید را از فعالان این عرصه گرفته است.
وی ادامه داد: گرانی نرخ اجاره مغازه ها، مالیات، بیمه و عوارض شهرداری دست و پای تولیدکننده را بسته است، در حالی که فروشندگان کالای قاچاق حتی مالیات هم نمیپردازند.
وی با بیان اینکه درصد بالایی از تولید داخلی فلج شده است، گفت: بانکها باید به تولیدکنندگان تسهیلات درازمدت با سود کم پرداخت کنند تا تولیدکنندگان بتوانند چرخ تولید را با شتاب بیشتری به حرکت درآورند.
وی با اشاره به اینکه دولت برای حمایت از تولیدکننده باید مالیات را تعدیل کند، افزود: در سالهای گذشته لباس ایران به تمام جهان از جمله ترکیه، انگلستان و ایتالیا صادر میشد، در حالی که امروز برای صادر کردن لباس باید هزینه بالایی در گمرک پرداخت شود.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت تولیدیهای قم به دلیل قرار گرفتن در محور مواصلاتی و زائرپذیر بودن بهتر از سایر استانها میباشد.
حدود ۱۳۰ تولیدی در قم پروانه فعالیت دارد و بنا بر آمار غیررسمی بیش از ۲۰۰ تولیدی نیز به صورت زیرزمینی و بدون پروانه فعالیت دارند.
انتهای پیام/ح