دکتر لادن محمدیزاده، رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، گفت: در سال ۹۰ در کشور تحقیقی درباره اختلالات روان پزشکی با عنوان پیمایش سلامت روان انجام شد که در این پیمایش ۱۴ و شش دهم درصد از افراد دچار اختلالات خُلقی بودند.
محمدیزاده افزود: این پیمایش ملی سلامت روان تنها مستندی است که در دست داریم و تا کنون این پیمایش در قزوین انجام نشده است پس این موضوع که "قزوین افسردهترین شهر کشور است" صحت علمی ندارد.
رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: اجرای پیمایش سلامت روان در سال جاری از برنامههای وزارت بهداشت در استان قزوین است.
دکتر محمدیزاده درباره تفاوت بین غمگینی و افسردگی هم گفت: احساس غمگینی گذرا است و بر اساس یک مشکل حل میشود، اما افسرگی یک اختلال روانپزشکی است که علائم و نشانه دارد.
او اضافه کرد: احساس بی لذتی، افزایش یا کاهش وزن و خواب، پایین بودن خُلق، نداشتن توانایی در تصمیم گیری، احساس گناه داشتن، داشتن احساس بی ارزشی و خستگی، داشتن افکار خودکشی، نداشتن انرژی برای انجام کارها از علائم افسردگی است که اگر یک فرد ۵ مورد از این نشانهها را به مدت دو هفته داشته باشد میتوان تشخیص داد که او به این اختلال روانپزشکی مبتلاست.
دیروز هم در جلسه هم اندیشی با موضوع «بررسی وضعیت افسردگی در استان قزوین» که با حضور متخصصان و کارشناسان حوزه روانشناسی و اصحاب رسانه استان برگزار شد، روانشناسان و فعالان رسانه با استناد به تحقیقات انجام شده اخیر در ارتباط با اختلالات روانی، معرفی قزوین به عنوان افسردهترین استان کشور را غیر علمی دانستند و آن را رد کردند.
در این جلسه همچنین تاکید شد: باید واژه «ترین» از دایره افسرده بودن شهر قزوین حذف شود چرا که القای وجود آمار بالای افسردگی در قزوین موجب انحراف افکار عمومی از واقعیات موجود میشود.
انتهای پیام/ک