به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حسین قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه در جلسه علنی امروز مجلس و در سوالی از وزیر امور خارجه درباره سهم ایران از بستر و زیر بستر دریای خزر در رژیم حقوقی این دریا، اظهار کرد: مسئله امنیت کشور اهمیت ویژهای برای افکار عمومی دارد و مردم نسبت به دریای خزر و آینده آن نگران هستند.
وی افزود: زمانی که کنوانسیون دریای خزر در قزاقستان به امضا رسید حساسیتهای زیادی ایجاد شد و باعث شده که رسانههای بین المللی بیشتر به آن بپردازند.
قربانی ادامه داد: در حال حاضر اصلیترین مسئله چالش انگیز موضوع حقوقی دریای خزر است و باید به الزامات ژئوپولوتیکی آن توجه کرد، اما به نظر میرسد که دریای خزر هنوز در کشور ما یک اولویت تلقی نمیشود.
قربانی گفت: در این کنوانسیون تعیین شده تا منافع همه کشورها حفظ شود، اما در مسائلی مانند موضوعات زیست محیطی ابهاماتی دارد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه تاکید کرد: در حوزه زیست محیطی آلودگی کشتیها، حفاریها، فعالیتهای صنعتی محیط زیست این دریاچه را تخریب میکند و به دلیل شیب این دریاچه به سمت ایران بیشتر این آسیبها متوجه کشورماست.
وی ادامه داد: در خزر تعارض منافع وجود دارد، آیا این امر موجب فرسایش منافع ملی ما نمیشود؟ برخی کشورها تلاش میکنند توان نظامی ناوگان خود را تا حد ممکن افرایش دهند و دیپلماسی زمانی موفق خواهد بود که در زمان خودش فعال باشد.
قربانی با اشاره به کنوانسیون فوق تصریح کرد: پذیرش این تقسیم بندی باعث افزایش تحریمها علیه ایران خواهد شد و باور دارم که توافق اخیر تامین کننده امنیت ملی و تمامیت ارضی ما نیست مگر اینکه اصلاحاتی در آینده در آن صورت بگیرد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه گفت: امروز باید بدانیم که جمهوری اسلامی به منافع خود حساس است نزدیک به ۲۵ میلیارد بشکه نفت در دریای خزر وجود دارد و این تنها ایران است که هیچ تولیدی از گاز این دریاچه ندارد، لذا در تعیین مالکیت منابع باید معیار قرار بگیرد.
انتهای پیام/