محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: امروزه تهیه خون و فرآوردههای خونی یکی از موضوعات مهم و با اهمیت در حوزه بهداشت و درمان کشور محسوب میشود و در حال حاضر توزیع فرآوردههای خونی و اجزای آن مانند
پلاکت و پلاسما در مراکز درمانی با هدف رفع نیاز بیماران و مصدومان حوادث ترافیکی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: امروزه پلاکت و پلاسما در جراحیها جایگاه ویژهای دارد، به طوری که بسیاری از کشور نمیتوانند مثل ایران فرآوردههای خونی را تفکیک و آن را در اختیار بیماران قرار دهند.
ظفرقندی بیان کرد: در زمان گذشته برای تهیه فرآوردههای خونی باید در ابتدا خون از اهداکننده گرفته میشد و سپس اجزای آن را از یکدیگر جدا میکردند اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، میتوانیم در همان مراحل اول پلاکت و پلاسما را از فرد اهداکننده تفکیک و در اختیار بیماران و نیازمندان قرار دهیم.
بیشتر بخوانید: فعالیت ۶ مرکز انتقال خون در نوروز
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه فرآوردههای خونی در سراسر کشور به خوبی تامین میشود، افزود: ایران از نظر تکنولوژی و تجهیزات پزشکی در حوزه انتقال خون، جزو کشورهای پیشرفته محسوب میشود.
برگزاری دوره های آموزشی مدیریت مصرف خون بوسیله سازمان نظام پزشکی
وی گفت: سازمان نظام پزشکی در نظر دارد دورههای آموزشی و مدیریت مصرف خون و فرآوردههای آن را به مدیران انتقال خون و دیگر سازمانهای مربوطه بدهد. امروزه با استفاده از پلاسمای ایرانی داروهای مشتق از پلاسما مانند فاکتور ۷ و ۸ در کشور ساخته میشود.
انتهای پیام/