به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ثبت نام دانش آموزان در مدارس به دلیل تنوع و تعددی که وجود دارد با تفاوتهایی همراه است. هر چند در تمام مدارس، برخی ضوابط ثبتنام مانند رعایت سن دانش آموز در هر مقطع تحصیلی، کسب نمره لازم برای ورود به پایه تحصیلی بالاتر و درج اطلاعات شخصی ضرورت دارد اما برخی مدارس خاص به دلیل نوع خدماتی که ارائه میکنند و شرایطی که برای ورود به این مدارس وجود دارد؛ نیازمند ضوابط ثبت نامی دیگری هم هستند.
یکی از شرایطی که معمولاً در مدارس خاص در نظر گرفته میشود، برگزاری آزمون ورودی است که دانش آموز باید بعد از شرکت در این آزمون و کسب نمره قبولی مرحله بعدی ثبت نام یعنی ورود اطلاعات شخصی و بررسی مدارک را داشته باشند. مدارس تیزهوشان با نمونه دولتی دو نوع از مدارسی هستند که لازمه ورود به آن پذیرش دانش آموز در آزمون ورودی است البته پیش از این برخی مدارس غیردولتی هم برای ورود دانش آموزان شرط آزمون ورودی را در نظر گرفته بودند که با توجه به تغییر قوانین و جلوگیری از اضطراب در دانش آموزان این قانون برچیده شد و برگزاری هرگونه آزمون ورودی برای دانش آموز متقاضی در مدارس غیردولتی همچنین مدارس ابتدایی اعم از دولتی و غیردولتی ممنوع است.
مدارس شاهد و هیئت امنایی دو نوع از مدارسی هستند که پذیرش دانش آموز در آن نه تنها با بررسی اطلاعات اولیه ثبت نام بلکه از طریق بررسی شرایط خاص دانش آموزان انجام میشود. در مدارس شاهد به جهت مأموریتی که برای ایجاد این مدارس یعنی حمایت از خانوادههای شهدا و ایثارگران در نظر گرفته شده است ورود دانش آموزان تنها زمانی محقق میشود که جزو خانوادههای شهدا، ایثارگران، جانبازان و مدافعان حرم باشند، همچنین باید امتیازات لازم از قبیل فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و علمی داشته باشند تا در بررسی ورود به این مدارس و رقابت با سایر دانش آموزان شانس پذیرفته شدن در این مدارس را داشته باشند.
این مدارس نوعی از مدارس دولتی محسوب میشوند که به کمک هیئت امنای موجود در مدرسه خدماتی بیشتر از مدارس عادی دولتی ارائه میشود. دانش آموزان برای پذیرفته شدن در این مدارس با توجه به تغییر و تحولاتی که در نحوه پذیرش این نوع از مدارس انجام شده است باید در زمینههای فرهنگی، پرورشی، ورزشی و علمی دستاوردهایی داشته باشند تا نسبت به سایر دانش آموزان داوطلب برای ورود به این مدارس شانس پذیرش پیدا کنند چراکه این مدارس به جهت خدماتی که ارائه میکنند متقاضیان بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید: چند نوع مدرسه در ایران داریم؟ + شرایط ثبت نام
نوع دیگری از مدارس هستند که تنها از طریق پرداخت شهریه ثبت نام دانش آموزان را انجام میدهند. مدارس غیردولتی تنها نوعی از مدارس هستند که دریافت شهریه برای ثبت نام در این مدارس قانونی تلقی میشود البته الگوی شهریهای برای این مدارس در نظر گرفته شده است که نباید خارج از این الگو وجه اضافی از خانوادهها دریافت شود. با وجود شرایطی که برای ثبت نام مدارس ذکر شد چند روز پیش بود که جواد حسینی، سرپرست آموزش و پرورش، سه شرط اصلی را برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس نام برد؛ اول آن که دانش آموزان برای ثبت نام در مدارس دولتی نباید هیچ وجهی پرداخت کنند، مدارس غیردولتی حق دریافت وجه اضافی از خانوادهها را ندارند و ثبت نام دانش آموز در مدارس دولتی آن هم در محدوده جغرافیایی نباید با اما و اگر برای ثبت نام دانش آموز مواجه باشد.
انتهای پیام/
یا باید پول کلاس هایی که توش حضور داشتم رو بدم؟
من الله توفیق
با اینکه گفته شده اگه اولیا خواستند به مدارس کمک جزیی
کنند ولی باز هم در مدرسه ها از اولیا پول هنگفتی از اولیا می گیرند
بیچاره کسی که کارگر است چجوری پول بده در حالی که چند تا بچه محصل داره