بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به معافیتهای اهدای خون برخی از افراد، اظهار کرد:بر اساس دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و انجمن بینالمللی طب انتقال خون افرادی که برای اهدای خون پذیرفته نمیشوندو یا به اصطلاحی معاف از اهدا هستند ،به دو صورت موقت و دائمی محسوب می شوند.
وی ادامه داد:در معافیت دائم ، داوطلبان اهدا کننده به دلیل حفظ سلامت خود یا فرد گیرنده اجازه اهدای خون تا آخر عمر ندارند اما در معافیت موقت اهدای خون ، اگر افراد به هنگام مراجعه به مراکز انتقال خون به برخی از بیماری ها از جمله سرماخوردگی مبتلا شده باشند اجازه خونگیری بر اساس نظر سازمان بهداشت جهانی از آنها سلب میشود.
بیشتر بخوانید: سازمان انتقال خون به دنبال ایجاد مدل داوطلبانه است / وجود نظام مراقبت کننده در سازمان انتقال خون
سخنگوی سازمان انتقال خون کشوربا بیان اینکه افرادی که داروهایی مانند آسپرین، ایندرال و انواع واکسن آنتی بیوتیک را مصرف کردهاند نمیتوانند خون خود را اهداء کنند، افزود: داوطلبان اهداکنندهای که در دوران بارداری یا شیردهی هستند، اجازه خونگیری از آنها نیز سلب شده است.
وی با شاره به این که افراد دارای خالکوبی و یا ارتباط جنسی حفاظت نشده نیز معاف از اهدای خون هستند ،گفت: همچنین افرادی که از طب سوزنی برای درمان عارضه خود استفاده کرده اند اجازه اهدای خون ندارند .
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان این که بر اساس دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی افرادی که دچار بیماریهای زمینهای مانند قلبی – عروقی و ریوی شدید هستند اجازه اهدای خون تا پایان عمر ندارند ،گفت:افراد مبتلا به بیماریهای سکته مغزی و دیابت وابسته به انسولین و بیماران مبتلا به عارضه هپاتیت B، C یا A به طور دائم معاف از اهدای خون هستند.
انتهای پیام/