در ادامه ابراهیم جعفرزاده پور، نایب رئیس انجمن اپتومتریک ایران گفت: در حال حاضر جامعه اپتومتری با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم میکنند به طوری که برای تربیت این نیروی اپتومتریک هزینه زیادی در حوزه سیستم بهداشت و درمان تحمیل میشود که این هزینهها شامل انتقال خدمات از پزشک اپتومتری به مراجعهکنندگان نیز است.
نایب رئیس انجمن اپتومتریک ایران ادامه داد: قانون تأسیس ساخت عینک به صورت تجربی در سال ۶۸ برای آخرین بار به روز رسانی شده است. امروزه اغلب عینک سازیهای تجربی بدون مجوز فعالیت میکنند و حتی برخی از فروشندگان عینک قادر نیستند، نسخه تجویزی را بخوانند.
به گفته او ایران پیشروترین کشور در زمینه علوم بینایی است و اولین کشور سازنده تجهیزات بینا سنجی و اپتومتریک در دنیا محسوب میشود.
جعفرزاده گفت: رشته اپتومتریک از سال ۵۲ در ایران راهاندازی شده و در حال حاضر ۳ هزار اپتومتریک در کشور فعالیت میکنند، اما هنوز شرایط فعالیت برای این گروه به خوبی سایر رشتههای حوزه پزشکی نیست.
نایب رئیس انجمن اپتومتریک ایران با اشاره به اینکه بسیاری از هزینهها در حوزه دلالی فروش عینک صرف میشود، ادامه داد: مواد اولیه انواع فِرم عینک در ایران تهیه و به خارج از کشور ارسال میشود و دیگر اجزای عینک با قیمتهای گزاف نیز وارد ایران میشود؛ این مسئله باعث خروج میزان زیادی ارز از کشورمان میشود.
جعفرزاده پور با بیان اینکه متأسفانه وزارت بهداشت نظارت کافی بر کیفیت اجزای عینک مانند عدسی و فرم ندارد، ادامه داد: در کشورهای ضعیف مانند عمان که از نظر علم اپترومتری در سطح پایینتری از ایران قرار دارد نظارت بسیار جدی بر روی کیفیت اجزای عینک دارد، اما متأسفانه در ایران که در علوم بینایی و اپترومتری همیشه پیشرو بوده، این اقدام به خوبی انجام نمیشود.
او در ادامه تصریح کرد: وزارت بهداشت بر روی مسائل ساده اعمال نظر میکند، اما امروز بدون ضابطه هرکسی اقدام به واردات و توزیع عینک میکنند. امروزه افراد مختلف نیازشان به عینک دودی بستگی به شرایط شغلیشان متفاوت است، برای مثال یک راننده نیاز جدیتری به عینک دودی نسبت به یک کارمند دارد.
جواد مولائی، عضو شورای عالی نظام پزشکی گفت: بیش از ۳ هزار اپتومتریک در کشور فعالیت میکنند و این افراد خط مقدم درمان بیماریهای حوزه چشم هستند.
او ادامه داد: پزشکان اپتومتریک برای فعالیت از سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت مجوز دریافت میکنند، اما متأسفانه بیمهها نسخههای اپتومتری را تحت پوشش خود قرار نمیدهند و این مسئله باعث سرگردانی مردم شده و سبب تحمیل هزینههای مختلف در حوزه سلامت و مردم میشود.
عبدالله فرزانه، عضو هیئت مدیره انجمن اپتومتری ایران گفت: ۱۲۰۰ نفر امتیاز لازم برای شرکت در بیست و دومین کنگره اپتومتری کشور کسب کردهاند و این همایش با هدف به روز رسانی دانش اپتومتری انجام میشود.
فرزانه افزود: متأسفانه ایران دوره دکترای حرفهای اپتومتری ندارد و من معتقدم که در یک دوره چهارساله نمیتوان علوم بینایی را به دانشجویان آموزش داد و بهتر است این دوره از ۴ سال به ۶ سال افزایش پیدا کند.
عضو هیئت مدیره انجمن اپتومتری ایران گفت: من از وزارت بهداشت، مجلس و حتی رئیس جمهور درخواست حمایت از جامعه اپتومتری را کردهام اما در وزارت بهداشت موانعی وجود دارد که نتایج اقدامات به خوبی حاصل نمیشود.
او با اشاره به اینکه امروزه ۱۰۰ نفر در رشته اپتومتری و در مقطع دکترای حرفهای در خارج از کشور به دلیل نبود این رشته در ایران مشغول به تحصیل هستند، بیان کرد: من امیدوارم هرچه سریعتر دوره دکترای حرفهای در ایران راهاندازی شود تا افراد مجبور نبوده برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.
انتهای پیام/