به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، اردشیر سعدمحمدی صبح امروز در شورای معادن استان کرمان با اشاره به اینکه کارخانه اسید مس سرچشمه آماده اففتاح است اظهار داشت: ۱۱۰ میلیارد تومان و ۴۰ میلیون یورو در این پروژه هزینه شده است.
وی با بیان اینکه با افتتاح این کارخانه دیگر هیچ آلودگی در منطقه نداریم گفت: در حال حاضر در مس سرچشمه هیچگونه مشکل زیست محیطی نداریم.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اشاره به اینکه کوره مس خاتونآباد از اول مرداد تعطیل شده است و کوره آن در حال بهروزرسانی به تکنولوژی جدید است افزود: با اقدامات انجام شده ظرفیت آن از ۸۲ هزار تن به ۱۲۰ هزار تن افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه کارخانه اسید خاتونآباد نیز برای جلوگیری از آلایندگی در حال احداث است گفت: تلاش میکنیم که آلودگی مس خاتونآباد را در این منطقه کاهش بدهیم.
سعدمحمدی با اشاره به اینکه قرار بود بدهیهای متعلق به حقوق دولتی مس تقسیط شود عنوان کرد: سال ۹۷ حقوق دولتی مس ۶ برابر شده و این افزایش فقط برای مس بوده که تقاضا داریم حقوق دولتی مس برای سال ۹۸ کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه حقوق دولتی مس در سال ۹۷ حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تعیین شده که خیلی زیاد است و قابل پرداخت نیست افزود: اکتشافات باعث کاهش حقوق دولتی میشود و در سال جاری ۲۷ هزار متر کار حفاری و اکتشافی انجام شده و معادن جدید را فعال میکنیم.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اشاره به اینکه تمام کنستانتره مس بخش خصوصی در استان کرمان خریداری میشود و آماده مشارکت با معدنکاران مس در بخش خصوصی استان کرمان هستیم گفت: عنصر مس اولین عنصر تدوین شده اتحادیه اروپا در ۱۰ سال آینده است و قیمت مس افزایش زیادی پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در ۱۰ سال آینده ۳۵ درصد خودروها الکتریکی میشوند که از مس برای این کار استفاده میشود افزود: حاضریم با واگذاری معادن متروکه غیرفعال را فعال کرده تا هم اشتغالزایی ایجاد شود و هم این سرمایه عظیم بلااستفاده نماند.
سعدمحمدی با اشاره به انتقال حسابهای این شرکت به استان گفت: در استان کرمان حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در بانکهای سرچشمه و ۴۰۰ میلیارد تومان در بانکهای شهربابک داریم تا هم گردش حسابی برای این بانکها باشد و هم باعث رونق اقتصادی استان شود.
وی با بیان اینکه کارخانه مس خاتونآباد در شهربابک به طور کامل تعطیل است و تا حدود چهار ماه آینده مجددا با تکنولوژی جدید به بهرهبرداری میرسد افزود: قابلیت انتقال اسید کارخانه مس به بندرعباس فراهم شده که امکان صادرات آن ایجاد شود.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اشاره به اینکه قرارداد صادرات ۵۰۰ تن اسید هم بسته شده است و برای اولین کار صادرات اسید انجام میشود گفت: حمل اسید از طریق ریل و راهآهن انجام میشود و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در کشور شرایط احداث این دست کارخانهها وجود دارد افزود: ما تضمین میدهیم هر کارخانهای که احداث شود تا ۲۰ سال اسید مورد نیاز کارخانه را تامین کنیم.
انتهای پیام/ز