به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نماز یکی از بزرگترین راههای رسیدن به پروردگار است. نماز وسیله تقرب به خداوند و معیار این ارتباط خضوع و خشوع در برابر پروردگار عالمیان است.
واجبات نماز یازده چیز است:
اول: نیت، دوّم: قیام یعنی (ایستادن)، سوّم: تَکبِیرَةُ الاحرامِ یعنی گفتن الله اکبر در اول نماز، چهارم: رکوع، پنجم: سجود، ششم: قرائت، هفتم: ذکر، هشتم: تشهد، نهم: سلام، دهم: ترتیب، یازدهم: موالات یعنی پی در پی بودن اجزای نماز.
بعضی از واجبات نماز رکن است؛ یعنی اگر انسان آنها را بجا نیاورد یا در نماز اضافه کند عمداً باشد یا اشتباهاً، نماز باطل میشود. بعضی دیگر اما رکن نیست؛ یعنی اگر عمداً کم یا زیاد شود، نماز باطل میشود و چنانچه اشتباهاً کم یا زیاد گردد، نماز باطل نمیشود.
یکی از سوالات پیرامون نماز این است که آیا در نماز واجب است روی هر دو پا بایستیم؟ حجت الاسلام و المسلمین مهدی آذر طوسی کارشناس دینی و مذهبی در پاسخ به این سوال گفت: پاسخ به این سوال خیر است؛ چرا که فشار یا ثقل بدن روی یک پا هم باشد، اشکالی ندارد. حتی مرحوم آیت الله خویی درباره این سوال گفتند که روی یک پا ایستادن هم در نماز اشکالی ندارد.
شما در ادامه می توانید توضیحات بیشتر حجت الاسلام و المسلمین مهدی آذر طوسی در این باره را ببینید و بشنوید: