به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، شهرود امیرانتخابی مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: این جشنواره با هدف معرفی فرهنگ غذایی، آداب پذیرایی، راهکارهای علمی جذب گردشگران با تاکید بر تنوع غدایی استان به عنوان یکی از شیوههای کارآمد جذب و ماندگاری گردشگران محسوب میشود.
او با بیان اینکه برگزاری این همایش فرصتی مناسب برای معرفی غذاهای سنتی گیلانی و نقش آن در جذب گردشگران است افزود: غذای گیلانی در حوزه فرهنگی و تمدنی ما از جایگاه خاصی برخوردار است و به دلیل تنوع اقلیم و طبیعت، تنوع غذایی زیادی در استان گیلان وجود دارد و همایش گردشگری خوراک، فرصت مناسبی برای پرداختن به آداب پخت غذای سنتی و اصیل ایرانی، حفظ میراث ناملموس و احیا و معرفی این غذاها به گردشگران داخلی و خارجی است.
امیر انتخابی، یکی از اهداف مهم این همایش علمی معرفی غذاهای بومی و منطقهای استان، سفرهغذای گیلانی و احیای دوباره فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم و خانوادهها و ترویج طبخ و ارائه غذاهای سنتی، بومی و محلی هر منطقه در رستورانها، مراکز طبخ و توزیع غذا، هتلهای هر شهر و استان و تاثیرگذاری آن در ورود گردشگران به استان عنوان کرد.
او تصریح کرد: تغییر شیوه زندگی والگوی مصرف غذا، رژیم غذایی ناسالم افراد و همچنین آمار رو به افزایش مصرف فستفودها و عدم توجه به استفاده از محصولات سالم غذایی، زمینهساز شیوع روزافزون بیماریها شده که ضمن کاهش طول عمر افراد جامعه، هزینههای درمانی سنگینی را به کشور تحمیل کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گیلان افزود: «همایش گردشگری خوراک» با رویکرد «نقش غذا در جذب گردشگران داخلی و خارجی» با چشمانداز «دستیابی به اهداف گردشگری از طریق معرفی فرهنگ غذایی با نگرش استفاده از غذاهای محلی و ارگانیک در راستای «ارتقای سطح آگاهی، نگرش و فرهنگ تغذیه سالم در جامعه» برگزار میشود.
امیرانتخابی گفت: این همایش در دو بخش «سخنرانی علمی» و «سفره گیلانی» که شامل سفره غذا گیلانی در بخشهای پیش غذا، غذای اصلی، و نوشیدنیهای سنتی، بومی و محلی و همچنین اجرای موسیقی محلی و فولکور استان برگزار میشود.
وی تصریح کرد: ورود تمامی علاقمندان جهت حضور در همایش گردشگری خوراک روز دوشنبه چهاردهم مرداد ماه ساعت ۱۶ در لاهیجان آزاد است.
انتهای پیام/آ