به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی معتقدند دانشگاهها باید به سمت جدیدی تحول پیدا کنند، چراکه امروز صنایع بزرگ چندان علاقه به جذب پژوهشگر و نیروی انسانی ندارند، بلکه میخواهند در قالب پروژهها و ارتباط با صنعت و دانشگاه مسائل خود را حل کنند.
دانشگاه از نظر ما محصولساز، تولیدکننده و کارخانه نیست، بلکه فضایی است که نیروی انسانی کارآمد تربیت میکند و میتواند مسائل مهم کشور را حل کند. مسئولان دانشگاه تاکید دارند که امروز کشور ما دیگر نیازی به دانشگاه نسل دوم و محقق تنها ندارد. دانشگاه باید کارآفرین تربیت کرده تا بتواند کسبوکار راهاندازی کند. روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در اینباره میگوید: «همت و عزممان در دانشگاه آزاد اسلامی این است که دانشگاههای فناوری یا همان موسسات فناوری یا دانشگاه فناوری آزاد راهاندازی شوند. این دانشگاههای فناوری یکسری اجزا و المانها دارند که از این اجزا میتوان به شتابدهندهها، مراکز رشد و پردیسها اشاره کرد.»
فیروزآبادی توضیح میدهد: «آییننامههایی در این خصوص تدوین شده است که مفهوم کلی آن درباره شتابدهندهها، مراکز رشد و سراهای نوآوری است. نام پکیج مجموعه شتابدهنده، مراکز رشد و پردیس پارک تخصصی، سرای نوآوری تخصصی گذاشته شده است. این آییننامه نتیجه زحمات افراد صاحبنظر و مشورت با کسانی است که در این حوزه تجربه دارند. البته لازم است اصلاحاتی انجام شود که این اصلاحات مبنای راهاندازی و تاسیس مراکز شتابدهنده، مراکز نوآوری و مراکز رشد و... میشود.»
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تقریبا تمام واحدهای دانشگاهی ما یا مراکز رشد دارند یا در حال راهاندازی مراکز رشد هستند، میگوید: «درحال حاضر حدود ۳۰۰ مرکز رشد داریم.
این تعداد فقط موافقت اولیه دارند و خیلیها موافقت اصولی و موافقت دانشگاه را ندارند و صرفا فضا را برای مراکز رشد آمادهسازی میکنند. انشاءالله آییننامه سراها که ابلاغ شود، در هر استانی حداقل یک سرای نوآوری خواهیم داشت. این سراها یک مرکز جامع اصولی میشود تا واحدهایی که به دلیل ضعف یا نداشتن امکانات لازم نمیتوانند سرای نوآوری داشته باشند، بهصورت قبلی مرکز رشدداشته باشند.»
او از اهداف مراکز رشد نیز صحبت به میان میآورد: «دیگر اینکه دانشگاه صرفا یک نیروی انسانی فردی تربیت کرده و تحویل جامعه دهد، چندان به کار جامعه نمیآید. بازار کارهای دولتی، دیوانی و صنایع بزرگ اشباع شده است. امروز روزگار کسبوکارهای جدید و کارآفرین است.»
فیروزآبادی توضیح میدهد: «کسانی موفق هستند که خودشان برای خود کارآفرینی کنند. هدف مراکز رشد مثل بقیه المانهای دانشگاه فناوری این است که بتواند تیمها، هستههای دانشجویی و استادی یا مشارکت با بخشهای دیگر را در قالب یکسری بستههای حمایتی، امکانات و تجهیزات حمایت کند تا آنها بتوانند در یک فضای امن گلخانهای به شرکتهایی که بتوانند روی پای خود بایستند، تبدیل بشوند.»
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد که اواخر هفته آینده بخشنامه دستورالعمل راهاندازی و اداره مراکز رشد واحدهای فناور و کارآفرین دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ خواهد شد که شامل یک پکیج کامل آییننامه و دستورالعمل راهاندازی و اداره شتابدهندهها، دستورالعمل راهاندازی اداره و ارزشگذاری و... است.»
او میگوید: «مراکز رشد واحدهای فناور و کارآفرین بستری برای توسعه فضای کسبوکار در سطح دانشگاه است و زیرساختهای فیزیکی و نرمافزاری را بهمنظور توانمندسازی هستهها و واحدهای فناور و کارآفرین مهیا میکند. این بخشنامه نیز بهمنظور حمایت از ایجاد و توسعه کسبوکارهای نوین و فناور بهزودی ابلاغ خواهد شد.»
گفتنی است، مراکز رشد در راستای رشد واحدهای فناور و کارآفرین، خدماتی نظیر پشتیبانی از قبیل تامین فضای کار و تجهیزات اداری، خدمات آزمایشگاهی، کارگاهی و اطلاعرسانی، خدمات مدیریتی، حقوقی، مالی، سرمایهگذاری، مربیگری و تجاریسازی، آموزشهای تخصصی و مشاورهای، خدمات شتابدهی، برگزاری رویدادهای مرتبط با فناوری و کارآفرینی و سایر خدمات مرتبط با توسعه، رشد و ارتقای واحدهای فناور و کارآفرین را در اختیار آنها قرار میدهند.
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/