به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ،آرش مصلح معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: با اشاره به اینکه شیر هاول بانگر سد کوثر، تنظیم و رهاسازی آب رودخانه و حقابههای زیست محیطی پایین دست را انجام میدهد، اظهار داشت: تعمیرات این شیر با مدیریت دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی، برقابی، مدیریت بهره برداری و نگهداری سد کوثر، استفاده از پرسنل فنی مجموعه، نیروهای داخلی استان و مشاوره کارشناسان نظارت بر اجرای زمان ساخت سد انجام گرفت.
وی تصریح کرد: این تعمیرات در حالی انجام شد که رهاسازی آب از سد کوثر به منظور بهبود کیفیت آب رودخانه زهره و سد اسک در خوزستان نیز از طریق دریچههای سرریز انجام میشد و همزمان با این تعمیرات، زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر در فاصله ۱۰ کیلومتری سد کوثر رخ داد که هیچ گونه تاثیری در سازه و ساختگاه سد نداشته است.
مصلح ابراز داشت: سد مخزنی کوثر با حجم مخزن ۵۸۰ میلیون مترمکعبی و تراز ۶۲۵ متر از سطح دریا در فاصله ۵۵ کیلومتری شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
سد کوثر آب آشامیدنی بیش از ۲.۵ میلیون نفر از جمعیت پنج استان جنوبی کشور را تامین میکند.
این سد هم اکنون تامین آب آشامیدنی گچساران، دهدشت، سوق، چرام، لنده و ۳۰۰ روستای مسیر، تامین آب شهر لیکک و روستاهای مسیر، تامین آب صنایع منطقه، تامین آب کشاورزی لیشتر، خیرآباد و دشت مور در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از سد کوثر انجام و یا در حال تکمیل است.
از ابتدای سال آبی جاری تاکنون بیش از ۹۰ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی برای ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم استانهای جنوبی کشور رهاسازی شده است.
سد ملی کوثر در ۵۵ کیلومتری شمال غرب دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد.
سد کوثر تنها سد بتنی مورد استفاده در کهگیلویه و بویراحمد است. دو سد چم شیر و تنگ سرخ در این استان مراحل ساخت خود را طی میکنند.
انتهای پیام/غ