معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب از توسعه مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی با آفات نباتی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،دیانتی، معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب گفت: با توجه به روند رو به رشد کشاورزی در مناطق مختلف، لزوم حفظ محصول از خسارت عوامل خسارتزا در کنار کاهش مصرف سموم از اهم موضوعات در این خصوص است؛ لذا به منظور کاهش آثار سوء مصرف سموم شیمیایی و از طرفی حفظ محصول و تولید محصول سالم، بهترین راه، استفاده از روش‌های مبارزات تلفیقی می‌باشد که تولید حشرات مفید و شکارگر جهت پارازیت کردن آفات محصولات مختلف یکی از این روش هاست.
 
او گفت:از این رو در راستای تولید محصولات سالم از طریق اجرای روش‌های مبارزات تلفیقی، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب از سال ۱۳۹۲ اقدام به تجهیز و راه اندازی یک واحد تولید حشرات مفید (انسکتاریوم) نموده است.
 
 دیانتی ابراز داشت: در اولین سال تولید فقط یک نوع حشره زنبور براکون پرورش و در مزارع گوجه فرنگی رها سازی گردید. در ادامه با توسعه و تجهیز بیشتر انسکتاریوم پرورش تخم زنبور تریکوگراما نیز اضافه گردید؛ که توانایی پارازیته کردن آفات بیشتری از جمله هلیوتیس گوجه فرنگی، کرم سیب، کرم خوشه خوار انگور و کرم آلو را دارد.
 
او افزود: در صورت تامین منابع مالی، این مدیریت آمادگی پرورش سایر حشرات مفید از جمله کفشدوزک را نیز دارد.
 
دیانتی گفت: زنبور براکون و تریکوگراما از طریق تخم گذاری روی لارو آفات باعث پارازیته شدن آن می‌شوند که این عمل در زنبور براکون با رهاسازی خود حشره و در زنبور تریکوگراما با کار گذاری تخم زنبور میسر می‌گردد.
 
مدیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در سال ۹۸ تعداد دو میلیون و صد و پنجاه هزار زنبور براکون و هزار و هشتصد گرم تخم زنبور تریکوگراما در انسکتاریوم تولید حشرات مفید میاندوآب تولید و در ۴۵۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی این شهرستان رهاسازی شده است.
 
انتهای پیام/م
 

مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی با آفات نباتی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.