محمد آقا طاهر رئیس اتحادیه بنک داران مواد غذایی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش ۱۲۰ درصدی قیمت چای خارجی در بازار خبر داد و گفت: حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیمایی به واردات دلیل اصلی نوسان قیمت چای خارجی در بازار به شمار میرود.
او، ازدیاد عرضه برنجِ سال گذشته موجب شده تا قیمت این محصول در بازار روند نزولی داشته باشد.
رئیس اتحادیه بنک داران مواد غذایی افزود: قیمت هر بسته چای نیم کیلویی از ۲۹ هزار تومان به ۶۴ تا ۶۹ هزار تومان رسیده است در حالی که با حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی قیمت ارز خارجی حداکثر باید ۲ برابر افزایش مییافت.
آقاطاهر نوسان چای داخلی را امری طبیعی دانست و گفت: طی سالهای اخیر تغییر ذائقه مردم از چای خارجی به چای داخلی به سبب بالا بودن کیفیت و ارگانیک بودن آن موجب شد که قیمت چای با نوساناتی در بازار رو به رو شود.
او از کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت برنج ایرانی در عمده فروشیها خبر داد و گفت: با توجه به آنکه کشت نو در هفتههای آتی به بازار عرضه میشود از این رو ازدیاد عرضه برنج سال گذشته موجب شده تا قیمت این محصول روند نزولی در بازار داشته باشد ضمن آنکه پیش بینی میشود روند کاهشی قیمت همچنان در بازار استمرار یابد.
رئیس اتحادیه بنک داران مواد غذایی با اشاره به اینکه قیمت برنج خارجی در بازار از ثبات نسبی برخوردار است بیان کرد: با توجه به استمرار ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردات برنج خارجی بازار این محصول همچنان در آرامش به سر میبرد.
بیشتر بخوانید:سه میلیون تن کالا در بندر امام موجود است / انتقاد تند حجتی از واردات محوری برخی مسئولان
آقاطاهر با بیان اینکه قیمت حبوبات در بازار کمترین نوسان را طی یک ماه اخیر در بازار تجربه کرده است، افزود: اگر چه در ۲ و ۳ ماه اخیر حجم ارز ۴ هزار و ۲۰۰ هزار تومانی موجب شد تا قیمت اقلام حبوبات حدود ۲ برابر افزایش یابد، اما هم اکنون بازار این محصول از ثبات نسبی برخوردار است چرا که امکان نگهداری حبوبات بیش از مدت یک سال در انبار وجود ندارد.
او درباره آخرین وضعیت بازار روغن گفت: روغن مطابق با قیمت گذاری که سازمان حمایت در هفتههای اخیر انجام داده به دست مصرف کننده میرسد و مشکلی در توزیع وجود ندارد.
رئیس اتحادیه بنک داران مواد غذایی ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را ارز حمایتی دانست و افزود: اختصاص این ارز به واردات برخی کالاها منجر به خروج غیر قانونی محصول از مرزهای کشور میشود در حالی که با واقعی شدن نرخ ارز دیگر این اتفاق رخ نمیدهد.
به گفته او، با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیما قیمت چای خارجی ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش یافت که با اعمال نظارت دستگاه نظارتی روند کاهشی به خود گرفته است.
این مقام مسئول ادامه داد: اگر چه قیمت برنج خارجی شکر و روغن به سبب اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۱۰۰ تومانی به واردات نباید نوسانی در بازار داشته باشد، اما در ماههای اخیر دیدیم که قیمت شکر به سب مشکل سیستم توزیع با نوسانات چشمگیری در بازار رو به رو شد.
او در پایان با اشاره به اینکه نمیتوان پیش بینی دقیقی راجع به بازار اقلام اساسی در ماه محرم داشت تصریح کرد: البته با استمرار روند کنونی عرضه و تقاضا و کاهش قیمت ارز پیش بینی میشود نوسان خاصی در بازار نیافتد.
انتهای پیام/
اونایی که میگن برنج گرونه خب همه چیز گرون شده، حتی تا سه الی چهار برابر ولی برنج دوبرابر شده، شما خودت هرچی الان داری رو بخوای بفروشی قیمتشو چند برابر دوسال پیش میزاری،مثلا شما حاضری ماشینت رو قیمت دوسال پیش بفروشی؟ یا حتی دو برابرش؟ برا چی انتظار دارید برنجی که با اینهمه زحمت بدست میاد ارزون بفروشن
در ضمن دولت هیچ حمایتی از کشاورزان نمیکنه، خودشون هستن و خودشون... خب برنج خارجی ارزان قیمت وارد کنن واسه مردم و از طرف دیگه ترتیبی بدن تا همه برنج شمال صادر بشه اینجوری مشکل همه حل میشه
میده ولی کشاورزان بیشتر محصولات را بخارج از ایران صادر میکنند و در نتیجه کمبود داخلی داریم=گرانیه
واقعا باید قدر تولیدات با کیفیت خودمون رو بدونیم.
با تشکر
زیست فناوری= تغییر سریع ژنتیک گیاه
عدم نظارت ، توپ را به زمین دیگران انداختن ، تحریم را بهانه کردن و ....
هوای هم استانی هایش را داشته باشد تا بتوانند برنج را
کیلویی 25 تا سی هزار تومان بفروشند در حالیکه برنج تایلندی یا پاکستانی از نوع خوب حدود ده هزارتومان است .
به این میگن کنترل بازار!!!!!
موفق باشید مثل همیشه
ولیباسیاستدولتبرنجکارانهمیشهیارانهدهندگاناصلیبازارهستند.
چونهزینهتولیدبرنجازهمهیمحصولاتکشاورزیگرانتراست.باممنوعیتقانونعدموارداتفصلیبرنج،دلالانباقیمتپایینمحصولاتراازکشاورزانخریدهوپسازبرداشتبهقیمتبلاترروانه.بازارمیکنند.