به گزارش خبرنگار
حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست تجلیل از خبرنگاران و فعالان خبری، روز خبرنگار را تبریک گفت: رسانهها هر لحظه با هر کاری که انجام میدهند در زندگی مردم حضور دارند. در دولتها و حاکمیتها و روابط و چگونگی ساخت حیات جامعه، رسانهها نقش به سزایی دارند.
رحمانی فضلی به تجهیزات جدید خبررسانی اشاره و افزود : هر روز نقش رسانهها قویتر و نقش آفرینی آنها بیشتر میشود.
وی همچنین درباره عملکرد و نقش رسانه ها در حادثه سیل ابتدای سال جاری نیز خاطرنشان کرد: وظیفه رسانهها حقیقت یابی است. من نمره خوبی به عملکرد خبرنگاران در حادثه سیل میدهم.
وزیر کشور ادامه داد: بنده در شرایط سیل فرصت و شرایط تحلیل موضوع را به صورت دقیق نداشتم، اما به واسطه درایت و شعور خبری خبرنگاران، توانستیم به خوبی موضوع حادثه سیل را که خبرگزاریهای معاند بر آنها دامن می زدند را مدیریت کنیم.
وزیر کشور گفت: مردم در این شرایط تحریم دچار سختی هستند و رسانهها میتوانند در جامعه باعث ایجاد آرامش، انگیزه، امید، وحدت و انسجام و جامعه را در رسیدن به اهداف کمک کنند، اگر رسانهها به صورت واقعی و حقیقی و دلسوزانه در جهت خدمت به مردم و اطلاع رسانی و مردم نبانشد، این امر سبب سستی، دلسردی، اغتشاش، اضطراب و نگرانی میشود.
وی ادامه داد: در حوزه انتخابات رسانهها بهترین همکار و بهترین رابط بین ما و مردم بودند و اگر انتخابات ما باشکوه و با مشارکت بالا و به صورت قانونی بود، چون رسانهها نقش مهمی در تبیین مواضع میان مطالبات خواستهها و تشویق مردم در انتخابات ایجاد کرده بودند.
رحمانی فضلی عنوان کرد: ما در انتخابات مان به لحاظ امنیتی هیچ مشکلی نداشتیم، چون شما رسانهها در کنار ما بودید و اگر همکاری شما رسانهها با وزارت کشور در قالب ستاد وزارت کشور و استانداری و فرماندهان نبود، نمیتوانستیم این کار را انجام دهیم.
وزیر کشور اصلیترین بخش هماهنگی رسانهها با وزرات کشور را حوادث دی ماه ۱۳۹۶ برشمرد و خاطرنشان کرد: در آن ایام رسانههای معاند کوچکترین حادثه را برجسته سازی میکردند و سعی داشتند فضا را مغشوش نشان دهند. شما رسانهها با وجود آن که امکانات و تجهیزات تان نسبت به آنها کم بود، اما با انگیزه علاقه و دلسوزی توانستید کارهای خوبی را انجام دهید و در مقابل آنها ایستادگی کنید.
رحمانی فضلی ادامه داد: در دی ماه سال ۹۶، ۲۴ ساعت اول به دلایل مختلف نقش رسانه ملی کمرنگ بود، البته شاید این امر به دلیل این بود که مانع تشدید حادثه شوند، اما با این رسانه تماس گرفتم و گفتم که شما مجوز دارید که هر نوع صحنهای از آتشسوزی، درگیری، تخریب، شکستن شیشهها و همه موارد را پخش کنید تا مردم به صورت عینی در رسانه خودشان شاهد این حوادث و اطلاع رسانی آن باشند و همین امر سبب کنترل امنیتی در صحنه شد.
وی تصریح کرد: زمانی که صدا و سیما همه حوادث دی ماه ۹۶ را پخش کرد همین امر سبب شد تا شاهد کنترل امنیتی مناسبی باشیم، بنابراین یک فریم تصویر، یک پاراگراف خبر، یک صوت از حادثه میتواند در روند حادثه نقشآفرین باشد.
وزیر کشور یادآور شد: در اطلاع رسانی حوادث باید جامعه را به گونهای هدایت کنیم تا سبب ایجاد آرامش شویم. کار رسانه ظریف، حساس و پیچیده است، چرا که خبرنگار در عین واحد باید چندین کار را انجام دهد یعنی در لحظه باید چندین موضوع و مسائل اجتماعی، امنیتی، سیاسی را در نظر بگیرد و باید در عین واحد قدرت تحلیل داشته باشد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در حادثه سیل اخیر از اول تا لحظه آخر، نمره قابل قبولی را به رسانهها میدهم، گفت: در این سیل دشمن تلاش داشت تا جریان سازی منفی داشته باشد و دائماً این موضوع را مطرح میکردند که دولت به اهل سنت توجه نمیکند و از آنها حمایت نمیکند، آنها هر چیزی را به مسائل مذهبی ربط میدادند.
وی با اشاره به برگزاری جلسات ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی، اظهار کرد: در این جلسات توانستیم بسیاری از مسایل اقتصادی را بررسی کنیم و آن را کنترل کنیم و حتی در بحث قاچاق کالا اقدامات مناسبی انجام شد و مانع از قاچاق شدیم تا جایی که توانستیم قاچاق کالا را کنترل کنیم.
وزیر کشور ادامه داد: جامعه رسانهای باید تجربیاتشان را مستند کنند. طی این ۶ سال تجربیاتی را دارم که قابل ذکر است که همه اینها باید مستند شود. باید مستندسازی را جدی بگیریم.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: در جریان سیل به یاد جبهههای جنگ و عملیاتی افتادم که مردم با کمترین امکانات بیشترین اقدامات را انجام دادند، خاطرههای تلخ و شیرین بسیار بود که شیرینترین آن استقبال مردم و تلخترین شهادت چند تن از هموطنان در این جریان بود.
انتهای پیام/