مدیر عامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به اینکه بخش کشاورزی نمی‌تواند از پس نرخ سود ۱۸ تا ۲۴ درصد بر نمی‌آید بیان کرد: بر این اساس اتحادیه‌ها و تعاونی‌های تولیدی به صورت مشارکتی می‌توانند تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان با کارمزد ۴ درصد دریافت کنند

 

 

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین شیرزاد مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم‌نامه مشترک بین سازمان تعاون روستایی با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، گفت: امضای این تفاهم‌نامه می‌تواند بخشی از نیازهای مالی اعضای پنج میلیونی اتحادیه‌های ما را در حوزه بذر و کود، تهیه سموم و خرید بذور مناسب  با اولویت دانه‌های روغنی تأمین کند.

 

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: با توجه به آنکه بانک‌ها تمایل لازم به تأمین مالی خود ندارند و از طرفی نرخ بهره بالا متناسب با حاشیه سود بخش کشاورزی نیست از این رو بانک قرض‌الحسنه مهر ایران این امکان را فراهم کرده که نرخ بهره در حد صفر بتواند به تأمین مالی بخشی از هزینه‌های تولید کمک کند.

شیرزاد با اشاره به اینکه سنت قرض‌الحسنه در بخش کشاورزی باب نبوده است بیان کرد: استفاده از تسهیلات قرض‌الحسنه در بخش کشاورزی یک موفقیت است که می‌توان از آن به عنوان الگو استفاده کرد امیدواریم در سال‌های آتی بتوانیم از خدمات بانک مهر در حوزه‌های استارت‌آپ‌های بخش کشاورزی هم استفاده کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تسهیلات قرض‌الحسنه تاکنون در زنجیره‌های تولید نقش آفرینی نکرده است گفت: امضای این تفاهم‌نامه می‌تواند مدخلی برای تأمین مالی اسلامی پوشش مالی زنجیره‌های تولید بخش کشاورزی باشد.


بیشتر بخوانید: وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار نمره قبولی ندارد/ دلیل اصرار مسئولان بر احیای مجدد وزارت بازرگانی چیست؟


شیرزاد درباره آخرین وضعیت وثیقه مورد نیاز برای دریافت تسهیلات گفت: با توجه به آنکه زمینه‌های فاقد سند ملکی جزء دارایی‌های غیر رسمی به شمار می‌رود از این رو اتحادیه‌ها برای دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه می‌بایست تعهد حقوقی داشته باشند و همواره سازمان مرکزی تعاون روستایی تعهد حقوقی داشته باشند ضمن آنکه ما هم باید بپذیریم بانک قرض‌الحسنه هم نیازمند وثایق است، اما با توافق صورت گرفته سختگیری چندانی اتحادیه‌ها برای وثیقه نزد بانک قرض‌الحسنه نخواهند داشت.

اعضای ۵ میلیونی اتحادیه های مابعد از مشورت های طولانی به این نتیجه رسیدند که این تفاهم نامه می تواند بخشی از نیازهای مالی حوزه کشاورزی بویژه در زمینه نهاده هایی مثل کود، سم و بذر را برطرف کند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی اضافه کرد: همچنین وظایف جدیدی در حوزه خرید توافقی به این سازمان محول شده که در حوزه تامین مالی خود قرار می گیرند؛ ضمن اینکه امیدواریم همکاری ما با این بانک در سالهای آتی رشد قابل توجهی داشته باشد و بتوانیم در زمینه های جدید از جمله استارتاپ های بخش کشاورزی از این تامین مالی بهنگام استفاده کنیم.

شیرزاد افزود: این تسهیلات به همه اتحادیه های بخش کشاورزی و اعضای انها در حوزه کسب و کارهای خرد تعلق می گیرد.

وی تصریح کرد: تسهیلات عمدتا در حوزه سموم بخش کشاورزی، خرید بذور با اولویت بذر دانه های روغنی انجام می‌شود و همه اعضا می توانند بدون محدودیت از آن استفاده کنند.

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به اینکه پوشش ریسک تسهیلات قرض‌الحسنه متوازن است گفت: بر این اساس کشاورزان خرده پا و کشاورزان میانه حال خرده پا می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه با کارمزد صفر تا ۱۴ درصد به اتحادیه‌ها و تشکل‌ها تولیدی

در ادامه این نشست مرتضی اکبری مدیر عامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های تسهیلات خرد قرض الحسنه به منظور تأمین منابع مالی مورد نیاز شبکه‌های تعاونی‌ها و تشکل‌های تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از اهداف اصلی این تفاهم‌نامه است اظهار کرد: بانک مهر ایران در سال‌های گذشته در دو حوزه اشتغال روستایی و تقویت خانه‌های روستایی ورود کرده است و امضای این تفاهم‌نامه افتخاری برای بانکداری اسلامی به شمار می‌رود.

مدیر عامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزود: سال گذشته سه میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به یک میلیون و ۲۳۰ هزار نفر با کارمزد صفر تا ۴ درصد پرداخت شد و افتخار این بانک است که معوقات آن کمتر از یک درصد است.

اکبری با اشاره به اینکه بخش کشاورزی نمی‌تواند از پس نرخ سود ۱۸ تا ۲۴ درصد بر نمی‌آید بیان کرد: بر این اساس اتحادیه‌ها و تعاونی‌های تولیدی به صورت مشارکتی می‌توانند تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان با کارمزد ۴ درصد دریافت کنند یا در صورت متمرکز کردن حساب جاری و گردش حسابشان نزد ما می‌توانند تسهیلات ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان با بهره صفر تا ۴ درصد دریافت کنند.

مدیر عامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ادامه داد: اگر بیمه‌ای در کنار این موضوع وارد شود تا تفاهم‌نامه سه جانبه امضا شود سرعت انجام کار از نظر بانک بالاتر می‌رود.

وی در پایان درباره نحوه بازپرداخت تسهیلات گفت: بازپرداخت تسهیلات به اتحادیه و تعاونی‌های تولیدی بین یک تا ۵ سال است ضمن آنکه بر حسب توافق با اتحادیه‌ها امکان بازپرداخت اقساط ماهانه، سه ماهه و ۶ ماهه و یکساله وجود دارد.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار