اسماعیلی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت پروندههای کیمیا خودرو، آرمان پرشین، حسین فریدون و... توضیحاتی داد.
به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در هشتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تبریک عید سعید قربان، دهه ولایت و امامت و روز خبرنگار اظهار کرد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است و با خبر آغاز شد.
وی افزود: جامعه خبری ما در آگاهی بخشی به مردم نقش موثری ایفا میکند و شاهدیم که با اطلاع رسانی دقیق از بروز حوادث جلوگیری و موجب پاسخگویی مسئولان شده است.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: همان گونه که حوزه خبری در آگاهی بخشی جامعه نقش دارد، اخلاق حرفهای نیز باید در این حوزه رعایت شود و بنده نسبت به رعایت اخلاق حرفهای این شغل حساس تذکر میدهم.
اسماعیلی تصریح کرد: ما اعلام کردیم که قوه قضائیه در دوره تحول صبر بیشتری خواهد داشت و با نقد صحیح اشکالات را رفع میکند. رئیس قوه قضائیه نیز اعلام کرد از هیچ کسی شکایت ندارد و در سمت قبلی خود نیز از شخصی شکایت نکرده است.
وی با بیان اینکه رئیس قوه قضائیه دستور داده پروندههای اصحاب رسانه که با شکایت این قوه تشکیل شده مختومه شود، اظهار کرد: بخش زیادی از پروندهها مختومه شدند و جایی که به نظام آسیب برسد چارهای جز برخورد نداریم.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به حوزه عفاف و حجاب گفت: تمام اهتمام ما برای رعایت حجاب و عفاف است و شورای عالی انقلاب فرهنگی در این رابطه مصوباتی داشته و برای دستگاههای مختلف مسئولیتهای قرار داده است، اما اطلاعات حاکی از این است که ۲۶ دستگاه مسئولیت خود را آنچنان که باید انجام ندادند و اگر انجام داده بودند وضعیت این چنین نبود.
اسماعیلی افزود: لازم است دستگاههای مسئول وظایف خود را در حوزه عفاف و حجاب یک بار دیگر بازخوانی کنند و گزارش عملکرد خود را به دبیرخانه شورای عالی انقلای فرهنگی ارسال کنند.
وی گفت: از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم میخواهیم این گزارش عملکرد را مطالبهگری کنند؛ همچنین از ناحیه رئیس قوه قضائیه به سازمان بازرسی کل کشور ماموریت داده شده که بررسی کند هر یک از دستگاهها در حوزه مسئولیت خود در حوزه عفاف و حجاب چه کارهایی کرده اند.
سخنگوی دستگاه قضا درباره پروندههای مفاسد اقتصادی اظهار کرد: مردم کوتاه کردن دست مفسدان اقتصادی را از رئیس قوه قضائیه خواستار هستند؛ به همین منظور دستور العمل تشکیل مجتمع قضایی مفاسد اقتصادی ابلاغ و به دادگستری استان تهران ارسال شد.
اسماعیلی افزود: در این دستور العمل به حمایت از گزارشگران مفاسد اقتصادی تاکید شده است و قرار است سامانهای در مجتمع قضایی مفاسد اقتصادی ایجاد شود که اصحاب رسانه و مردم میتوانند آخرین عملکرد این مجتمع را در سامانه مشاهده کنند.
وی در رابطه با پرونده پرونده کیمیا خودرو گفت: احکام پرونده کیمیا خودرو صادر شد. مهدی فتاحی نیا به ۲۵ سال حبس، مرتضی فتاحی نیا ۱۵ سال حبس، دلنیا فتاحی نیا ۲۰ سال حبس، عبدالنبی حسین پور ۱۰ سال حبس، نسرین الهیاری ۱۰ سال حبس، اعظم کریمی ۱۰ سال حبس، سمیه عفت دوست ۱۰ سال حبس، مجید پور محسنی ۱۰ سال حبس، غلامرضا بهاری معروف به عبادی جوان ۱۰ سال حبس، صادق صمدی ۱۰ سال حبس، محمد جوان کشاورز ۱۰ سال حبس، معصومه موسوی ۱۰ سال حبس، امیر علی سام رجبی۱۰ سال حبس محکوم شدند.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: در پرونده تخصیص ارز در واردات گوشت حمیدرضا خلیلی جانشین جهادکشاورزی تهران به دلیل به ۱۲ سال حبس و علی رضا جهیزی به ۱۰ سال حبس و رنجبر کرمانی به ۲ سال حبس محکوم شدند.
بیشتر بخوانید: جزییات احکام متهمان پرونده واردات گوشت برزیلی با ارز دولتی
اسماعیلی افزود: سید محمد نعمتی مدیر شرکت نگین اعظم که ۱۲۸۳ شکایت و کلاهبرداری گسترده داشت به ۸ سال حبس و رد مال محکوم شد؛این رای قطعی شده است.
وی اضافه کرد: در پرونده آرمان پرشین (پرشین خودرو) با ۱۳۷۹ شکایت دادگاه بدوی تشکیل و مدیران شرکت به حبسهای طویل المدت محکوم شدند و این حکم قطعی نشده است.
بیشتر بخوانید: جزئیات کلاهبرداری ۷۶۱ میلیارد ریالی مدیران شرکت خودرویی پرشین پارس
سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده خودروهای کشنده که در دادگاه مفاسد اقتصادی مطرح است، اظهار کرد: این پرونده از پروندههای مهم است.صنف کامیون داران با جابجا کردن ارزاق مردم زحمت میکشند و این شرکت نسبت به کامیون داران اجحاف کرده است.
اسماعیلی با بیان اینکه به دلیل اهمیت پرونده درخواست کردیم پرونده از حوزه اسلامشهر به تهران ارسال شود که این کار هفته گذشته انجام شد،گفت: یک ماه است که پرونده تشکیل شده و اکنون در حال بررسی در دادگاه مفاسد اقتصادی است.
وی در رابطه با پرونده علیرضا زیبا حالت منفرد گفت: محاکمه این فرد انجام شده و تحقیقات جامع و کامل بود و برای صدور حکم نیاز به گرفتن استعلام از وزارت خانه مربوطه بودیم که به محض ارسال استعلام از وزارت خانه نسبت به انشاء رای اقدام میکنیم.
بیشتر بخوانید: جزئیات رابطه مشکوک زیبا و بابک در پرونده زنجانی چیست؟
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره فرار سالار آقاخان اظهار کرد: مراحل رسیدگی انجام شده است و متهم به دادگاه احضار شد، اما در دادگاه حاضر نشد و ما همین قدر اطلاع داریم.
اسماعیلی گفت: ما نسبت به احضار این فرد از طریق خودش و وثیقهگذار اقدام کردیم و اگر در دادگاه حاضر نشود مراحل رسیدگی پرونده انجام میشود.
بیشتر بخوانید: کیفرخواست پروندههای احمد عراقچی، سالار آقاخان و شهرام جزایری صادر شد
سخنگوی دستگاه قضا در رابطه با پرونده شهردار سابق کرج گفت: این فرد دو پرونده دارد که حکم پرونده اول دادگاه بدوی صادر شده و قطعی نیست و پرونده دوم در دادسرای انتظامی مطرح است ؛ این دو پرونده به هم ارتباط ندارد.
اسماعیلی درباره فیلتر اینستاگرام گفت: متاسفانه اخباری مطرح میشود که به هیچ وجه از حوزه قضایی مطرح نشده است. زمانی که دادستان کل کشور معاون اول ندارد خبری از سوی معاون اول دادستان کل کشور منتشر میشود که نشان میدهد افرادی که در حوزه اطلاع رسانی فعالیت دارند اخلاق حرفهای را رعایت نمیکنند.
وی گفت: اخباری صحت دارد که سخنگوی قوه قضائیه یا رئیس قوه قضائیه در برنامهای اطلاع رسانی کند و خبرهای که از سوی افراد دیگر و مدیران دستگاه قضایی مطرح میشود موضع قوه قضائیه نیست و نظر شخصی آنها است.
بیشتر بخوانید: تکذیب شایعه فیلترینگ اینستاگرام
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که در پرونده سیف برخی حواشی مطرح شده است، ازجمله فرار سالار آقاخان و اینکه این فرد نه ممنوع الخروج بوده و نه ممنوع المعامله و فقط یک جلسه دادگاه علنی بود، گفت: دادگاه این پرونده تشکیل شده و علنی است، اما علنی بودن به معنی حضور خبرنگاران نیست و گاهی ممکن است که افراد حاضر در جلسه محدودتر باشند.
وی ادامه داد: دادگاههای این پرونده ادامه دارد و باید اجازه دهیم دادگاه پرونده را بررسی و حکم را صادر کند و به تصمیم دادگاه هم احترام بگذاریم.
وی درباره وثیقههای متهمان پرونده پرشین خودرو و تفاوت میزان وثیقه متهمان این پرونده با میزان وثیقه یک میلیاردی یک خبرنگار بیان کرد: من از میزان وثیقه متهمان این پرونده اطلاع ندارم. دادگاه برای تعیین میزان وثیقه پارامترهایی از جمله سابقه قبلی متهم توجه میکند و همکارانم تلاش میکنند میزان وثیقه مطابق قانون باشد. افراد میتوانند به قرارهای صادر شده اعتراض کنند.
اسماعیلی در رابطه با سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان و اختلاف نظر زیاد بین کارشناسیها اظهار کرد: درباره سلامت کارشناسان تاکید شده است. ما برخی اختلاف نظرها بین نظرات کارشناسان را شاهد بودیم که گفته شده بررسی شوند، زیرا نظر کارشناسان در پروندهها اهمیت دارد و به قضات هم تاکید شده کارشناسان از طریق قرعهکشی الکترونیکی از همان حوزه انتخاب شوند که اگر این کار انجام نشود قابل رصد خواهد بود.
سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده برادر رئیس جمهور و برادر معاون اول رئیس جمهور گفت: دادگاه پرونده برادر رئیس جمهور تشکیل و حکم صادر شده است. دادگاه تجدیدنظر هم تشکیل شده و ما هم منتظر حکم دادگاه تجدیدنظر هستم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: پرونده برادر معاون اول رئیس جمهور در دادسرا مطرح است و تاکید شده که به این مرحله سریعتر رسیدگی شود.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده اکبر طبری و معرفی لیستی از همکاران این فرد از جمله دادستان سابق تهران گفت: این اخبار مورد تایید ما نیست و رسیدگی قضایی به این پرونده ادامه دارد و هر کسی که در این پرونده متهم شود به آن رسیدگی میشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره سه پرونده سیف در قوه قضائیه اظهار کرد: پرونده سیف در حال بررسی در دادگاه است و بعد از صدور حکم تمام ابهامها رفع میشود و سعی نکنید که در ذهن مردم ابهام ایجاد کنید.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به پرونده فاجعه منا گفت: مطالبات دستگاه قضایی از دولت سعودی که عامل به شهادت رسیدن جمعی از حجاج کشورمان شد به جدیت ادامه دارد.
اسماعیلی افزود: برای پیگیری مطالبات خانواده شهدای منا و تعیین ورثه آنها اقدامات لازم انجام شده و مرجع رسیدگی به پرونده کشور ما نیست، زیرا ما در این پرونده مدعی هستیم؛ پیگیر مطالبات و استیفای حقوق شهدای منا هستیم، اما تا مروز به نتیجهای نرسیدهایم.
بیشتر بخوانید: واکنش رئیس حج و زیارت به ادعای برادر شهید غضنفر رکن آبادی
سخنگوی دستگاه قضا درباره دستمزد وکلا گفت:تعرفههای وکلا باید اصلاح شود و این تعرفهها در دست اصلاح است.
وی در پاسخ به این سوال که شنیده شده خانم نگار قدسی کنی به دلیل دور زدن تحریمها بازداشت و به آمریکا فرستاده شده است و قرار است با نازنین زاغری معاوضه شود، اظهار کرد: جای تاسف است افرادی که به هموطنان خود کمک میکنند به دلایل واهی بازداشت میشوند و این خلاف حقوق بشر ادعای این کشورها است.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: افراد هر جایی که بازداشت میشوند باید در همان کشور محاکمه شوند و این نشان میدهد کشورهای اروپایی از خود ارادهای ندارند و وزارت امور خارجه ایران پیگیر موضوع است و دادستانی کل کشور هم حمایتهای لازم را انجام میدهد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره علت دستگیری نوشین جعفری اظهار کرد: اصل بازداشت این فرد را تائید میکنم. بازداشت این فرد به دلیل شغلش نبود، بلکه به دلیل اهانت به مقدسات، حضرت سید الشهدا (ع) و تبلیغ علیه نظام تحت تعقیب کیفری قرار گرفته است.
اسماعیلی با بیان اینکه از منزل و اماکن فنی مرتبط با این فرد مستنداتی کشف شده است که دور از شأن افراد شاغل در برخی از حرفهها است، افزود: در رابطه با این پرونده و تا بررسی کامل نمیتوانم جزئیات را مطرح کنم.
بیشتر بخوانید: #نوشین_جعفری/ واکنش کاربران به دستگیری ادمین اکانت هتاک به اهلبیت(ع) +تصاویر
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره جزئیات دستگیری حسن رعیت یکی از دستیاران بابک زنجانی در باغ شخصی خود گفت: بنده بارها تذکر دادم که اسم افراد برده نشود؛ اصل بازداشت این فرد تائید میشود و اطلاعات بیشتر بعد از بررسی پرونده اعلام خواهد شد.
وی در رابطه با حکم متهمان قتل شیر محمدعلی در زندان نیز اظهار کرد: حکم دادگاه تجدید نظر هنوز تائید نشده است و ۲۰ روز مهلت اعتراض به حکم وجود دارد.
اسماعیلی درباره خبر ممنوع الخروجی مدیر سایپا و مسدود شدن حسابهای مدیرعامل ایران خودرو گفت: به سازمان بازرسی کل کشور درباره پرونده خودروسازها، نحوه قیمت گذاری و واگذاریها ماموریت داده شده است.
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: در رابطه با خودروسازها پروندههای جدیدی تشکیل شده که به زودی اطلاع رسانی میشود.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده یکی از نمایندگان مجلس اظهار کرد: اگر موضوع خودروسازها باشد پرونده به دادگاه رفته است. پرونده یکی از نمایندگان به دادگاه کیفری ۱ و پرونده نماینده دیگری به دادگاه کیفری ۲ رفته است.
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که رهبر معظم انقلاب به مسائل بین المللی تاکید داشتند، موضع قوه قضائیه به مشکلات کشمیر چیست؟ گفت: دستگاه قضا در حوزه بینالمللی اقدامات زیادی انجام داده و در موضوع کشمیر هم اگر لازم باشد حمایت خواهد کرد تا ظلم و ستم از انسانهای مظلوم رفع شود. امیدواریم این مشکل بدون مداخلات حقوقی جمهوری اسلامی رفع شود.
سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده ساخت و ساز در لواسان و نقش فرماندار این شهرستان در این ساختسازها گفت: رئیس قوه قضائیه هیئتی را برای رسیدگی به ساخت و ساز در لواسانات تشکیل داده است. نام افراد را تا زمان رسیدگی به پروندهها و صدور نبرید و اجازه دهید دادگاه، رسیدگی قضایی را انجام دهد.
اسماعیلی تاکید کرد: من خبری از بازداشت فرزندان مسئولان در داخل قوه قضائیه و برون دستگاه قضائیه ندارم و ما در روزهای اخیر چنین بازداشتهای نداشتیم و اصل سوال را تائید نمیکنم.
وی در پاسخ به این سوال که در هفتههای اخیر برخورد با چهرههای خارج نشین سخت گیرانهتر شده است و آیا این اقدامات به کشور آسیب نمیزند، اظهار کرد: ما در برخورد با جرائم به سمت و شغل افراد و اینکه کجا زندگی میکنند توجه نداریم و به عنصر معنوی جرم کار داریم و به رسانهها هم تذکر میدهم به این موراد توجه نکنند.
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه ما کار نداریم شغل افراد چیست و به جرائم توجه داریم، تصریح کرد: برخی قصد دارند که جرائم را صنفی کنند. هر کسی که عمل مجرمانه انجام دهد تحت تعقیب قرار میگیرد.
اسماعیلی با اشاره به دادگاه مفاسد اقتصادی گفت: اقدامات دستگاه قضایی به ثبات بازار کمک کرد. ما شاهد تلاطم در بازار ارز و سکه بودیم و اگر اقدامات قوه قضائیه نبود روند صعودی مفاسد اقتصادی افسار گسیخته میشد. با اقدامات قوه قضائیه هم بازار آرام شد و هم رشد مفاسد اقتصادی نزولی شد.
وی در پاسخ به این سوال که دادستان کل کشور اعلام کرده در مواردی سند ۲۰۳۰ اجرا میشود و در مواردی هم برخورد قضایی شده است، گفت: بنده موردی که پروندهای در خصوص اجرای سند ۲۰۳۰ تشکیل شده باشد اطلاع ندارم. موضع ما در این رابطه موضع مقام معظم رهبری است.
سخنگوی دستگاه قضا درباره اظهارات دادستان کل کشور در رابطه با سند ۲۰۳۰ گفت: موضع قوه قضائیه مواردی است که از سوی سخنگوی قوه قضاییه مطرح میشود و صحبتهای افراد دیگر اظهار نظر شخصی است.
اسماعیلی در رابطه با احکام کمیسیون ماده ۱۰۰ بیان کرد: ما مکرر اعلام کردیم که قانون ماده ۱۰۰ شهردایها را قانون کارآمدی برای جلوگیری از تخلفات نمیدانیم و چون قانون قضایی نیست نمیتوانیم اصلاحیه آن را بدهیم و امیدواریم مجلس قانون را اصلاح کند.
وی افزود: اگر شهرداریها و شوراها در این خصوص تخلف کنند برخورد خواهیم کرد؛ اخیرا هم موردی به دلیل تخلفات مورد تعقیب قضایی قرار گرفت.کمیسیون ماده ۱۰۰ باید رای به قلع و قمع ساختمان صادر کند نه اینکه با دریافت جریمه پرونده را مختومه کند.
سخنگوی دستگاه قضا درباره جزئیات سامانه اعلام حقوق مدیران اظهار کرد: قانون برایم احترام دارد و تمام الزامات قانونی باید رعایت شود. در این حوزه عدم هماهنگی وجود داشته است؛ اینکه چه افرادی به سامانه دسترسی داشته باشند دست قوه قضائیه نیست و ما باید اطلاعات را بارگذاری کنیم.
اسماعیلی درباره پرونده رئیس سابق بانک مرکزی اظهار کرد: اگر فردی حقوقدان باشد باید بداند که مرجع رسیدگی به پروندهها دادگاه است و جامعه حقوقی و وکلا در دادگاه حاضر میشوند و ایدهها را مطرح میکنند. اینکه وکیلی در جریان رسیدگی به پرونده بخواهد نسبت به آن اظهار نظر کند در هیچ مرجع قضایی مرسوم نیست.
سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: دادگاه نشان داده هر جا که لازم باشد حکم برائت صادر میکند و هر جا لازم باشد احکام سنگین صادر میکند.
وی در پاسخ به این سوال که یکی از معاونین سابق قوه قضائیه معاملاتی داشته که بازداشت شده و او با افرادی که امروز در قوه قضائیه هستند ارتباط داشته است، آیا این افراد هم احضار میشوند؛ گفت: این فرد معاون قوه قضائیه نبود و معاون یکی از بخشهای قوه قضائیه بود. قوه قضائیه بدون هیچ خط قرمزی به مفاسد رسیدگی میکند و ما هیچ خط قرمزی نداریم.
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: رسیدگی به این پرونده با جدیت در حال بررسی است و هر کسی که متهم باشد بدون ملاحظه این و آن، با او برخورد میشود.
انتهای پیام/
آقای رئیسی حق مردم را از این غارتگران بیت المال بگیر
دست خدا به همرات
اللهم صلی الی محمد و ال محمد
جانم حسین «ع»
من غم و مهر حسین باشیر از مادر گرفتم روز اول کامدم این درس تا اخر گرفتم
به ابی انت و امی یا ابا عبدالله
حسین جان ما نوکران خونه زادیم ارباب جان
جان همه عالمیان به قربانت ارباب جان ...و کور باد چشم دشمنانت اقا جانم
اللهم صلی الی محمد و ال محمد
سفت و سخت قانون رو اجرا کنید که تن مسؤولین بد مسؤولیت دارررره میلللللرززززززه
ایول
درود بر رییسی