به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، تا زیباترین، احساسیترین و بزرگترین راهپیمایی مسلمانان و شیعیان جهان، مدت زمان زیادی باقی نمانده است. اربعین یکی از کلانترین گردهماییهای چند ملیتی بر روی زمین است، مردم از سراسر دنیا گِرد هم میآیند و حماسهای بی مثال در تاریخ بشریت را رقم میزنند. زائران پُر جوشی که با مهر، دل را به جادههای منتهی به مسیر عشق میسپارند و جادهها نیز در حال گسترش هستند تا میزبان این سیل عظیم عشاق باشند. عاشقانی که با التهاب راه را طی مینمایند تا به مقصد نهایی برسند و همچون پروانه با شمع یکی شوند.
اگر مه و خورشید و فلک، دست به دست هم دهند باز هم نمیتوانند جلودار عاشقان ابا عبدالله الحسین (ع) باشند. بسیاری از مردم ایران عاشق اهل بیت اند و پروانه را چه باک است که در آتش شمع بسوزد و با او یکی شود؟ عطار شاعر بلند آوازه ایرانی میگوید:
تا نگردی بیخبر از جسم و جان / کی خبر یابی ز جانان یک زمان
کمتر از ٢ ماه دیگر به اربعین مانده و حالا ساخت و ساز برای راحت کردن رفت و آمد با قدرت در حال انجام است و بر گنجایش پارکینگها هم افزوده میگردد تا خودروهای بیشتری امکان ایستادن یابند. جاده چذابه از جمله محورهای مواصلاتی طریق الحسین است که به سراغ دست اندرکاران این مجموعه رفته ایم تا ببینم ماجرا از چه قرار است.
فیصل رمضانی، ناظر پروژههای محورهای مواصلاتی طریق الحسین در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: جاده چذابه ۱۱۵ کیلومتر طول دارد که عمده مشکل و نقص ما در این راه، میان سوسنگرد تا بستان است. این مسیر ٢۶ کیلومتر است و اقدامات برای تعریض (پهن کردن) حدود ۱٩ کیلومتر آن انجام شده و حدود ۱۱ کیلومتر آن در دست ساخت است تا ۴ باندِ (خط) شود.
او افزود: عرض قدیم این جاده (چذابه، حدفاصل سوسنگرد تا بستان) ۶ متر بود که حالا با پهن افزایی آن به ٢٢.۵ متر رسیده است. لایههای زیرین آسفالت را جاسازی کرده ایم و الان به مرحله نهایی روکش آسفالت رسیده ایم که در پایان نیز روکشی برای شیب عرضی جاده قرار داده میشود.
رمضانی در خصوص سیلاب اخیر در خوزستان بیان داشت: از اسفند ماه پارسال تا اواخر خردادماه امسال این جاده درگیر سیل بوده است و اوایل تیر از محور سوسنگرد تا خود چذابه بخش عمدهای از مسیر زیر آب بود که در نتیجه کلیه ساختههای سال پیش ویران شدند و از بین رفتند که با همت استاندار و مدیرکل پروژههای محورهای مواصلاتی طریق الحسین آنها را دوباره ساختیم. هر چند بخشهایی به صورت موقت باقی خواهد ماند، اما ٩۰ درصد آن به صورت کامل به بهره برداری میرسد.
امیرحسین طالبی مشاور پروژههای محورهای مواصلاتی طریق الحسین در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: از ابتدای سال در مسیر سوسنگرد تا بُستان حدود ۵ کیلومتر را آسفالت کرده ایم و عملیات اجرایی نسبتا به اجرا درآمده که امیدواریم تا ۱۰ روز قبل از اربعین بتوانیم تمام مسیر سوسنگرد تا بستان را ۴ باندِ کنیم و راه را برای زوار عتبات عالیات هموارتر نماییم.
کوروش سلطانی، یکی دیگر از مشاوران پروژههای محورهای مواصلاتی طریق الحسین در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به ظرفیت پارکینگها در جاده چذابه و پیش از محل استقرار مواکب گفت: امسال ٢ جایگاه پارک خودرو به پارکینگها افزوده میشود که زائران بتوانند آسودهتر ماشینهای خود را پارک کنند. خاکریزی برای لایهها در حال انجام است، ضمن آنکه پارسال ٣۰ هکتار پارکینگ را احداث کردیم و امسال نیز قرار است حدود ۴۵ هکتار به مساحت شان اضافه شود. لازم به ذکر است که این پارکینگها در مسیر سوسنگرد تا بستان که عرض آن ٢٢.۵ متر است، قرار دارند.
یکی از کارگران راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با بیان اینکه روزانه ٨ ساعت در این جاده کار میکنیم،گفت: از ساعت ٧ صبح تا ٣ بعد از ظهر در اوج گرما، آفتاب داغ و تابستانهای گرم خوزستان کار میکنیم که همه به عشق حسین (ع) و مردم ایران است. تا هم رفاه مردم بیشتر شود و هم نان آور خانواده خود باشیم. وقتی که برای زائر امام حسین(ع) کار میکنیم وجودمان سراسر عشق است و خستگی برای ما بی معناست. این عمل یک همدلی با زوار نیز است که باید چنین راه داغ و سوزانی را بپیمایند.
شخصی دیگر از کارگران راه و شهرسازی که با شور و اشتیاقی وصف ناشدنی از خدمت خود به امام حسین (ع) در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: بدون شک میتوان عشق را یکی از نعمتهای بزرگ خداوند به بشریت عنوان کرد و تنها عشق به حسین (ع) است که توانسته این چنین مردم جهان را در یک مکان دور هم جمع کند؛ آن هم بدون اینکه درگیری بین این مردم رخ داده باشد.
او در ادامه افزود: ما برای خدمت به این عاشقان با تمام توان خود کار میکنیم تا بتوانیم با آسان کردن رفت و آمد در مسیر راههای منتهی به مسیر عشق فرهنگ کربلا را جهانی کرده و تمام انسانهای روی زمین را اینجا دور هم گرد آوریم.
راهپیمایی اربعین یکی از بزرگترین اجتماعات مسالمت آمیز جهان است. در سالهای اخیر جمعیت حاضر در این مراسم به بیش از ٢۵ میلیون تَن رسیده است. افراد در روزهای منتهی به اربعین مسیر نجف تا کربلا که حدود ٨۰ کیلومتر است را پیاده میپیمایند. کشورمان در تلاش است تا مراسم اربعین حسینی را به طور مشترک با کشور عراق، به عنوان میراث معنوی در فهرست آثار معنوی یونسکو به ثبت برساند. پس لازم است با توجه به گردهمایی پیروان امام حسین (ع) به سمت کربلا، امکانات آن نیز برای میزبانی از مسافران و زائران؛ شامل برپایی مواکب، امتداد زیر ساختهای حمل و نقل و ... گسترش یابد.
گزارش از ساسان ناصری زاده
انتهای پیام/ ن