پزشکان کشور جان مردمان این مرز و بوم را در دست دارند؛ سوگندنامه بقراط یاد کردند که سلامت و بهبود بیماران را به منافع مادی و امیال نفسانی ترجیح ندهند اما متأسفانه با گشت و گذاری در کانالها و گروههای پزشکی عباراتی جز پول و کارتخوان و مالیات پیدا نمیکنید.
مدتی میشود که با جستجوی واژه پزشک بیش از هر موضوعی، مطالبی درباره کارتخوان و مالیات نصیبتان میشود البته قداست لباس سفید پزشکان را زیر سوال نمیبریم ولی باید فکری به حال این لکه سیاه میشد.
این کارتخوانهای خاص با بارکدهای مخصوص نام پزشک، محل و زمان درمان، مبلغ صورت حساب و غیره را ارائه میکند تا جای هیچگونه شبههای درباره عملکرد آنها وجود نداشته باشد.
بعد از اعلام این قانون بسیاری از پزشکان نصب کارتخوانهای خاص را توهین تعلق کردند و گروههای مختلف پزشکی نامههای اعتراضآمیز خود را به نظام پزشکی رساندند.
جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره مقاومت پزشکان در برابر نصب کارتخوان در مطب گفت: مقاومتی از سوی جامعه پزشکی برای نصب کارتخوان وجود ندارد چراکه قانون مصوب شده، اما الزامات زیرساختی آن به طور کامل فراهم نیست.
وی اظهار کرد: پس از این مصوبه، ۱۲ تا ۳۶ درصد رشد استفاده از کارتخوان را در حرف پزشکی شاهد بودیم و جامعه پزشکی به تدریج استفاده از کارتخوان را عملی خواهند کرد.
جهانگیری درباره اعتراض انجمنها و رؤسای نظام پزشکی به تفاهمنامهای که سازمان نظام پزشکی با سازمان امور مالیاتی منعقد کرده است، گفت: اعتراضهایی صورت گرفته که ناشی از تبعیض بین جامعه پزشکی و سایر صنفهاست، این اعتراض ها کاملا به حق بوده و در این اعتراضها از ما درخواستهایی شده است که آنها را به مراجع قانونی اعلام میکنیم.
او ادامه داد: وقتی عدهای فعالیت میکنند و در قانون برای یک قشر خاص تبعیض قائل میشوند، این جای اعتراض دارد و جامعه پزشکی اعتراض به حق قانونی خود را اعلام کرده است.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: پزشکان به نصب کارتخوان اعتراض نمیکنند و نباید این موضوع را به مقاومت در برابر نصب کارتخوان در مطب مرتبط دانست؛ بلکه جامعه پزشکی این موضوع را عنوان میکنند که قانون باید برای همه صنفها باشد و ما نیز به عنوان نظام پزشکی به اینکه قانون فقط برای قشر پزشکی اجرایی میشود، اعتراض داریم.
جهانگیری ادامه داد: حل برخی مسائل و رویههای اصلاح آن زمانبر است و نباید توجه به حاشیهها، اصل موضوع را زیر سوال ببرد؛ جامعه پزشکی عزم خود را برای شفاف سازی جزم کرده و مطالبه نظام پزشکی و جامعه پزشکی این است که دولت این موضوع را برای همه اصناف اجرایی کند.
قرار بود ۲۳ خرداد ماه آخرین فرصت تجهیز شدن مطبها به این کارتخوانها باشد که نامهها و تقاضاهای گروههای مختلف حوزه درمان باعث ایجاد تأخیر در این موضوع و موکول شدن آن به یکم شهریور ماه شد.
ماجرا تقریبا تمام شده بود تا اینکه امروز نامهای از طرف نظام پزشکی ارائه شد و مجهز شدن مطبها به کارتخوان را به نیمه شهریور ماه موکول میکند؛ بهانه نظام پزشکی برای انجام این کار نیاز به آموزش برای استفاده از کارتخوانها بود اما سوال اصلی آنجاست که مگر برای آموزش استفاده از کارتخوان به چه میزان زمان نیاز است؟ پزشکانی که طی چند سال آموختند بیماری را از بدترین شرایط به زندگی بازگردانند برای یادگیری عملکرد یک کارتخوان به چند ماه زمان نیاز دارند؟ بدون شک مسافرت همکاران دلیل مناسبی برای برای این تاخیرها نیست.
انتهای پیام /