فرمانده مرزبانی خراسان رضوی گفت: مرزبانان خط مقدم مقابله با تهدید و تجاوز به مرز‌های کشور هستند و حفاظت از مرز‌ها را اولویت کار خود قرار داده اند.

مرزبانان خط مقدم مقابله با تهدید و تجاوز به مرز‌های کشور هستند/برگزاری همایش به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  ماشاء الله جان نثار فرمانده مرزبانی خراسان رضوی در همایش باجگیران دروازه پایداری خراسان گفت: مرزبانان به صورت شبانه روزی حفاظت از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارند و اجازه تعرض در مرز‌ها را نخواهند داد.
 
او با بیان اینکه در چند نقطه مرزی دیگر همچون باجگیران مقاومت‌های قابل توجهی توسط مرزبانان انجام شده است  تصریح کرد: شهید ایراندوست در حمله روس‌ها طی جنگ جهانی دوم به تنهایی و بدون یاری همکارانش مقاومت کرد و این مراسم برای قدردانی از مرزبانی است که با عشق به شغل، ماموریت، دین و وطنش جانانه در مقابل دشمنان ایستاد و جان خود را فدا کرد. 

فرمانده مرزبانی خراسان رضوی گفت: این استان دارای ۸۳۵ کیلومتر مرز مشترک با دو کشور افغانستان و پاکستان است و شرایط حاکم و بی ثباتی‌ها در افغانستان تعرض‌هایی در مرز مشترک با این کشور به وجود آورده، اما مرزبانان ایران دلیرانه از این مرز حفاظت و حراست کرده اند.

حجت الاسلام علیرضا رامیار رئیس عقیدتی، سیاسی فرماندهی مرزبانی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: شهید ایراندوست در دفاع از وطن مقاومت و ایثار کرد و به همین دلیل پس از ۸۰ سال نام او همچنان می‌درخشد.

او تصریح کرد: امروز راهبردی که رهبری تأکید می‌کند، مقاومت فعال است و شهید ایراندوست این موضوع را ثابت کرد.

رئیس عقیدتی، سیاسی فرماندهی مرزبانی خراسان رضوی با بیان اینکه پیام این مرزبان بزرگ پس از ۸۰ سال، حرکت در مسیر مقاومت است گفت: امروز نیز راه ما راه مقاومت فعال است و با سازش و تسلیم به جایی نخواهیم رسید.
 
حجت الاسلام  رامیار افزود: شعار مقاومت فعال که توسط امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب مطرح شده است شعار هیجانی و احساسی نیست بلکه پشتوانه علمی، عقلی و دینی دارد.

او با بیان اینکه مقاومت کردن هزینه دارد، اما اثربخش است تصریح کرد: امروز مرزبانان ما با الگو گرفتن از شهدای مرزبانی به بهترین نحو از مرز‌های ایران اسلامی دفاع کرده و توانسته اند امنیت ایران را در تمام دنیا زبانزد کنند.

رئیس عقیدتی، سیاسی فرماندهی مرزبانی خراسان رضوی گفت: تا امنیت در مرز نباشد امنیت در شهر‌ها وجود نخواهد داشت لذا امنیت مرز‌های این شهر را چشم‌های بیدار فرزندان ما با تحمل مشکلات فراوان تأمین می‌کنند.

ابوالفضل حسن آبادی مدیر امور اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: شهر مرزی باجگیران با توجه به آوازه بلندی که خراسان دارد نیازمند بررسی ابعاد تاریخی است تا ارزش‌های موقعیتی آن بیشتر درک شود.

 او تصریح کرد: گاهی برای هویت دهی به نقاطی هزینه‌های فراوان پرداخت می‌شود، اما باجگیران با داشتن پیشینه تاریخی و فرهنگی و موقعیت شناخته شده مورد غفلت قرار گرفته است.

مدیر امور اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی  خواستار نگاه ویژه به مزار عباسعلی ایراندوست شد و گفت: ساخت موزه محلی در کنار مزار این شهید می‌تواند باب آشنایی بهتر از منطقه برای مسافران و گردشگران داخلی و خارجی باشد.

اولین همایش تاریخی، فرهنگی با عنوان "باجگیران دروازه پایداری خراسان در شهریور ۱۳۲۰" به یاد "عباسعلی ایراندوست" مرزبان این دیار در جنگ جهانی دوم  در نقطه صفر مرزی باجگیران برگزار شد.  

عباسعلی ایراندوست متولد روستای کهنه فرود از توابع بخش مرکزی قوچان به عنوان اولین مرزبان مدافع در جنگ جهانی دوم در مرز باجگیران به تنهایی در برابر تجاوز ارتش شوروی سابق ایستاد و در سوم شهریور ماه ۱۳۲۰ پس از ورود متفقین به خاک ایران در دفاع از کشور جان خود را تقدیم میهن کرد.
 
شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان دارای دو بخش مرکزی و باجگیران است که شهر مرزی باجگیران در همسایگی کشور ترکمنستان و در ۲۲۴ کیلومتری مشهد قرار دارد.
 
انتهای پیام// ز.م
 

برگزاری اولین همایش تاریخی، فرهنگی باجگیران دروازه پایداری خراسان در نقطه صفر مرزی باجگیران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار