نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انواع نانهای موجود در بازار اظهار کرد: نانهای کشور به دو دسته سنتی و صنعتی تقسیم و بر پایه آرد گندم تهیه میشوند، برخی افراد تصور میکنند که در بین نانها، نان سنگک و بربری از بقیه نانها بهتر هستند در حالی که در تهیه نان بربری تنها سبوس روی آن پاشیده میشود و نانهای سنگک هم به طور کلی سبوسدار نیستند.
بیشتر بخوانید: بهترین نان ایرانی برای مصرف کدام است؟
وی بیان کرد: در تهیه نانهای صنعتی، سبوس از ابتدا به خمیر نان اضافه و در فرایند فرآوری نان همراه با بهبوددهندههای نان تخمیر میشود، بنابراین بدن میتواند از ویتامینهای داخل سبوس به ویژه ویتامینهای گروه B استفاده کند، در نانهای سنتی، خمیر نان از آرد سفید تهیه و سبوس تنها روی نان پاشیده میشود، بنابراین در نانهای سنتی ما از خواص سبوس چندان بهره برده نمیشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: در گذشته برای تهیه نان سنگک از آرد سبوسدار استفاده میشد، بنابراین نانهای سنگک ارزش غذایی بیشتری نسبت به بقیه نانها داشتند.
جوزدانی درباره ویژگیهای یک نان خوب تاکید کرد: به طور کلی نانی خوب است که سبوسدار و از غلات کامل در تهیه آن استفاده شده باشد، نانهای بر پایه غلات کامل اثر سیرکنندگی بیشتر و ارزش غذایی بالاتری در مقایسه با بقیه نانها دارند.
وی تصریح کرد: نانهای چاودار بر پایه غله کامل هستند و نقش مؤثری در کنترل قند خون و گرسنگی دارند، بنابراین مصرف این نان برای مبتلایان به دیابت و افرادی که زود گرسنه میشوند، مفید است.
بیشتر بخوانید: میزان کالری انواع نان/ دیابتیها نان سوخاری را فراموش نکنند
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی یادآوری کرد: برخی افراد به پروتئین موجود در گندم حساسیت نشان میدهند بنابراین با مصرف نان به مشکلات گوارشی و نفخ دچار میشوند، این دسته از اشخاص میتوانند همانند مبتلایان به بیماری سلیاک، از نانهای فاقد گلوتن استفاده کنند که از این نانها میتوان به نانهای تهیه شده از آرد برنج، ذرت و سیبزمینی اشاره کرد.
انتهای پیام/