به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،داور نامدارمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان به آخرین وضعیت آتشسوزی جنگلهای ارسباران اشاره کرد و گفت: طی چهار روز اخیر، آتشسوزی در چهار نقطه از جنگلهای ارسباران وجود داشته است؛ بدین صورت که در ابتدا آتشسوزی در دونقطه بود و روزهای بعدی دو نقطه دیگر نیز طعمه حریق شدند.
او با بیان اینکه منطقهی موردنظر دارای شیب بسیار تند و سنگلاخی است، افزود: آخرین نقطهای که امکان تردد خودرو وجود دارد، با محل جبهه آتش حدود سه کیلومتر فاصله داشته و به جهت سنگلاخی و شیب تند منطقه امکان دسترسی با پای پیاده در کمتر از دو ساعت فراهم نیست.
اوبا تاکید بر اینکه شرایط برای استقرار نیروها در منطقه بسیار سخت و خستهکننده است به همین جهت نیز زمان حضور نیروهای پیاده درمحل، بسیار طولانی بود، گفت: علیرغم وجود همه مشکلات، نیروهای اقدام کننده طی چهار روز جلوی توسعه آتش را گرفتند.
او تشریح کرد: حدود ۳۰۰هکتار از جنگلهای ارسباران طعمه حریق شده که شامل مرتع، مرتع مشجع و جنگل و اراضی جنگی با گونههای بلوط، ممرز، شیرخشت، سیاهتلو و همچنین گونههای نادر و با ارزش اورس بوده است.
نامدار با بیان اینکه فراوانی و پراکنش گونه اورس در کشور بسیار نادر است، افزود: در این منطقه نیز مقداری از این گونه طعمه حریق شد، با توجه به اینکه اورس سوزنی برگ بوده و قابلیت اشتعال بسیار بالایی دارد، از اینرو مهار کردن آتش با ابزارآلات و امکانات که نیروهایمان در اختیار دارند، بسیار سخت است.
او متذکر شد: درخواست ما در رابطه با آتشسوزی بخشی از جنگلهای ارسباران، امکانات و امداد هوایی بود که علی رغم وعدهها هنوز نرسیده است.
او با بیان اینکه هماکنون نیروهای اقدام کننده در محل آتشسوزی هستند، گفت: هر روز حدود ساعت ۵ بامداد نیروها به منطقه اعزام میشوند، چرا که با توجه به خنکی هوا و نبود وزش شدید باد، شرایط برای مهار آتش فراهم است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در بخش دیگری از سخنانش گفت: روز گذشته حوالی ساعت ۱۱ به این نتیجه رسیدیم که آتش مهار شده و امکان مهار آتش وجود دارد، چراکه حدود ۹۵ درصد آتش خاموش شده بود و اقداماتی در راستای پاکسازی انجام میشد، اما متاسفانه وزش شدید باد دوباره کندههای سوخته را شعله ور کرده و آتشسوزی مجدد شروع شد.
او با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی و محیط زیست استان به عنوان دو نهاد متولی این حوزه فاقد امکاناتی هستند که باید باشند، گفت: سال گذشته از منابع ملی اعتباری به این حوزه تخصیص نیافت و از منابع استانی نیز منابع اندکی درنظر گرفته شد که ۸۰ درصد آن تخصیص یافت، این اعتبار حتی کفایت کنترل و گشت را هم نکرد، در حالی که باید منابعی در راستای پیشگیری و مقابله با آتشسوزیها در اختیار داشته باشیم.
او گفت:جنگلهای ارسباران به عنوان یکی از پنج رویشگاه اصلی کشور و ۹ نقطه بیوسفر جهانی، ارزش آن را دارد که سایت هوایی با هلیکوپتر یا هواپیماهای آبپاش و امدادرسان در این منطقه داشته باشد.
نامدار بیان کرد: اگر امکاناتی که نیاز داشتیم در روز اول آتشسوزی در اختیارمان قرار میگرفت، روز دوم شاهد آتشسوزی و تداوم آتش نبودیم.
او بیان کرد: از صبح امروز نیز آتشسوزی در دو نقطه بصورت مهار شده ادامه دارد، اما شعله ور نیست، اگر همکاران بتوانند وضعیت را کنترل کنند امیدوار به مهار هستیم؛ اگر امداد هوایی هم برسد نتیجه بهتر خواهد شد.
انتهای پیام/