به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان فنلاندی طرحی را ارائه کردند تا به وسیله بالنهای حامل هوای داغ، موشک و ماهواره را به آسمان برد و از آنجا به اعماق فضا پرتاب کرد. به این ترتیب آلودگی کمتری ایجاد میشود.
دانشمندان مشغول کار روی روشی ارزان و کارآمد هستند تا ماهوارهها را به فضا بفرستند. در همین راستا گروهی از محققان «انستیتو آب وهوا شناسی فنلاند» مشغول بررسی طرحی هستند تا بتوان ماهوارهها را به وسیله بالنهایی که با بخار پرواز میکنند به مدار زمین رساند.
البته آنها این ایده را هنوز آزمایش نکرده اند، اما شبیه سازیهای رایانهای نشان میدهد بالنهای بخار میتوانند شیوه انتقال تجهیزات را به مدار زمین دگرگون کنند.
یکی از محققان حاضر در این پروژه میگوید: بالن حامل بخار داغ از روی زمین بلند میشود. همزمان با بالا رفتن بالن بخشی از بخار آب متراکم میشود. این روند مقدار زیادی گرما تولید میکند که با کند کردن فرایند خنک سازی، سبب میشود بخار باقیمانده در وضعیت گازی باقی بماند. در مرحله بعد پس از آنکه بالن به ارتفاع مناسب رسید، موشک را آزاد میکند. موشک نیز پس از احتراق به اعماق فضا میرود. از سوی دیگر بالن که خالی از بخار آب شده دوباره به زمین بر میگردد و آماده استفاده دوباره است.
شبیه سازیهای رایانشی نشان داده فرایند خنک سازی بخار در ارتفاع ۱۸ کیلومتری اتفاق میافتد. اما وزن موشک را نیز باید در نظر گرفت. در این شبیه سازیها وزن موشک ۱۰ تن در نظر گرفته شد.
ایده ارسال بالن به آسمان چندان جدید نیست. در گذشته نیز از نسخههای از بالنهای هیدروژنی یا هلیومی استفاده شده است که البته هر دو این ماده گرانقیمتتر از بخار هستند. از سوی دیگر استفاده از هیدروژن نیز با توجه به شیوه احتراق آن خطرناک است.
از سوی دیگر به محض فرود آمدن بالن میتوان دوباره آن را استفاده کرد و نیاز به مصرف سوختهای موشک نیست.
منبع : مهر
انتهای پیام/