به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالرزاق موسوی رئیس شورای شهر شیراز در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران در اولین سؤال در خصوص حواشی انتخابات هیئترئیسه و نقش «حلقه قمآباد» در کاندیداتوری وی برای ریاست شورا، ابراز داشت: در دور اول شورای پنجم شهر شیراز برای ریاست شورا کاندید شده بودم، اما آقای دستغیب رأی آورد. در این دوره که سومین سال فعالیت شورا است در جهت ارتقاء جایگاه شهر شیراز با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی که دارد، همچنین دستیابی به برخی از اهداف شورای شهر کاندید ریاست شدم و طی یک روند قانونی با ۱۱ رأی بهعنوان رئیس شورا انتخاب شدم.
موسوی با اشاره به اینکه تا یک ماه و نیم پیش قصدی برای ریاست شورا نداشته است، ادامه داد: برای کاندیدا شدن با بیش از ۳۰ نفر از افرادی که اصلاحطلب یا غیر اصلاحطلب بودند، صحبت و مشورت کردم که اکثراً هم موافق بودند، اما اینکه برای انتخاب شدن بهعنوان رئیس شورا به کسی تعهد یا قولی داده باشم، صحت ندارد.
او تصریح کرد: من طبق اصول و چارچوبی که به آن معتقد هستم عمل میکنم و برده کسی نیستم؛ هیچ فردی هم جرأت نمیکند از من درخواستی خلاف قانون داشته باشد.
رئیس شورای شهر شیراز گفت: پیام ۱۱ عضوی که به من رأی دادند، انسجام و تلاش در جهت مصالح عمومی است.
او با بیان اینکه رئیس شورا ملزم به تبعیت از مصوبه شورا است، بیان کرد: در جلسه چهارشنبه ۲۳ مرداد مقرر شد که به دلیل غیبت برخی از اعضا جلسه انتخاب هیئترئیسه روز دوشنبه یعنی ۲۸ مرداد برگزار شود که همه اعضا به جز آقای دستغیب با آن موافقت کردند و درخواست برگزاری جلسه با امضای نائبرئیس شورا به فرمانداری ارسال شد. جلسه روز چهارشنبه ۳۰ مرداد نیز از قبل از تعطیلی اعلام شده بود.
موسوی ابراز داشت: برای جلسه روز دوشنبه به لحاظ روند مکاتبه ایراداتی گرفته شد بود، اما انتخابات مشکل قانونی نداشت که مورد تائید فرمانداری نیز قرار گرفت.
رئیس شورای شهر شیراز تصریح کرد: نامه فرمانداری در پاسخ به درخواست دستغیب برای معارفه تذروی تاریخ نداشت و معلوم نبود برای چه روزی است، معارفه عضو علیالبدل نیز باید در یک جلسه رسمی با حضور فرماندار یا معاون وی انجام بشود. خود من به آقای تذروی گفتم که جلسه روز چهارشنبه از قبل تعطیل اعلام شده و قرار نبوده جلسهای برگزار شود.
او افزود: عدم حضور ما در روز چهارشنبه منطبق بر قانون بود، چراکه طبق مصوبه چهارشنبه تعطیل اعلام شد. هیچکدام از ما تمایلی به حواشی پیشآمده در روز چهارشنبه ۳۰ مرداد نداشتیم و جامعه هم تحمل التهاب ندارد؛ این اشکال متوجه شورا است که نباید موجب نگرانی مردم شود.
موسوی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری اولویتهای شورا در سال سوم را به نتیجه رساندن برنامه ۲۰ ساله و ۵ ساله شهر شیراز عنوان کرد و ادامه داد: در سومین سال فعالیت شورا نظارت بر عملکرد شهرداری جدیتر خواهد شد. کمیسیون مصوبات شورا در جهت اجرای مصوبات فعال میشود و تلاش میکنیم تا اشکالاتی که به لحاظ حقوقی بر یاوران شورا وارد است نیز برطرف شود.
رئیس شورای شهر شیراز با بیان اینکه شورای شهر در پایبندی به قانون و تلاش در جهت منافع عمومی باید پیشرو باشد، گفت: ما اعضای شورا وکلا و امانتداران مردم هستیم، باید منافع مردم را بر منافع خودمان ترجیح بدهیم؛ ما باید تلاش کنیم تا در تصمیمگیریها، نظارت بر معاملات و قراردادهای شهرداری مصلحت عمومی لحاظ شود.
او افتتاح مرکز پژوهشهای شورا در جهت استفاده از نظرات نخبگان برای برنامهریزی و حل مشکلات شهر همچنین افزایش سطح فنی لوایح را خبر داد و افزود: یکی از تکالیف شورا بر شهرداری، تهیه طرح ساماندهی نیروی انسانی در این سازمان بود که به زودی این طرح به صحن شورا ارائه خواهد شد.
رئیس شورای شهر شیراز در خصوص پیگیری شورا در موضوع مهدی حاجتی و زمان معرفی فرد جایگزین وی بیان کرد: به صورت فردی و جمعی از سوی شورای شهر شیراز پیگیریهای لازم در چارچوب قانون در حال انجام است. من بهعنوان مسؤول شورا با همکاری اعضا وظیفه خود میدانیم که پیگیریهای قانونی را انجام بدهیم.
او افزود: افراد تا زمانی که عضو شورا نشدند تمام امورشان برعهده فرمانداری است. شورا در خصوص عضو جایگزین حاجتی طبق نظر فرمانداری در راستای قانون عمل خواهد کرد؛ اخیراً نامهای به فرمانداری شیراز ارسال شده که منتظر پاسخ آن هستیم، با اعلام نظر فرمانداری روند معارفه فرد جایگزین مهدی حاجتی انجام خواهد شد.
سخنگوی شورای شهر شیراز نیز که در این جلسه حضور داشت در خصوص چرایی انتخاب موسوی بهعنوان رئیس شورا ابراز داشت: عملکرد خوب آقای موسوی طی ۲ سال گذشته موجب انتخاب وی بهعنوان رئیس شورا در سال سوم شد.
سعید نظری با بیان اینکه اعضای شورا حواشی ایجادشده را بیشتر متوجه آقای دستغیب میدانستند، ادامه داد: اعضای شورا به این نتیجه رسیدند که با تغییر هیئترئیسه عملکرد شورا ارتقاء پیدا خواهد کرد.
او افزود: آقای موسوی یک فرد سختکوش و دارای زیست جهادی هستند. ما نگران جایگاه وی در شورای عالی استانها بودیم که در این جهت یک تقسیم کار بین رئیس و نائبرئیس خواهد شد تا به ایفای مسؤولیت وی نیز لطمهای وارد نشود.
نظری نیز با اشاره به اینکه جلسه روز چهارشنبه ۳۰ مرداد از قبل تعطیل اعلام شده بود، گفت: لازم نبود در روز چهارشنبه برای معارفه آقای تذروی لشکرکشی بشود. ما منتظر اعلام نظر فرمانداری هستیم. تذروی تا ۶ ماه باید عضو جانشین باشد که پس از بررسی مسئله حاجتی در شورای حل اختلاف وضعیت وی به عنوان عضو اصلی نیز مشخص میشود؛ خواست ما تعامل محترمانه و متقابل با تذروی است.
انتهای پیام/م