مهدی عباسی رئیس شورای ملی زیتون در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت شیوع آفت مگس زیتون اظهار کرد: سازمان حفظ نباتات در سال ۸۳ مجوز واردات میوه خام زیتون را صادر کرد که همین امر منجر به شیوع آفت مگس زیتون در کشور شد.
وی با انتقاد از این مسئله که سازمان حفظ نباتات در برابر مبارزه بیولوژیک باغات زیتون شانه خالی کرده است، افزود: بنده معتقدم شانه خالی کردن در شرایط اقتصادی و جنگ نابرابر خوب نیست و مسئولان سازمان حفظ نباتات باید به عواقب مبارزه شیمیایی فکر کنند.
عباسی ادامه داد: با توجه به شیوع آفت مگس زیتون در باغات برخی استان ها، نمیتوان پیش بینی خاصی راجع به میزان تولید داشت.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تامین روغن یکی از اهداف اصلی توسعه زیتون به شمار میرود، بیان کرد: این در حالی است که توسعه باغات زیتون با چشم انداز ۲۰ ساله تناقض دارد چرا که تولید زیتون در کشور به منظور برداشت زیتون کنسروی است.
بیشتر بخوانید: شیوع آفت مگس زیتون در باغات/پیش بینی تولید ۹ هزار تن دانه روغنی در کشور
عباسی با اشاره به اینکه برداشت زیتون کنسروی در هفتههای آینده آغاز میشود، بیان کرد: اگر وضعیت فعلی آفت مگس زیتون در باغ ادامه یازد، تولید زیتون کنسروی نابود خواهد شد که با این وجود جای این سوال مطرح است که چرا مکانیزم مناسبی برای مبارزه بیولوژیک نداشتیم.
وی ادامه داد: سال گذشته جمعیت آفت مگس زیتون در باغات به سبب شرایط مساعد آب و هوایی کم بود و از طرفی وزارت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی پای کار آمدند و رکورد بی سابقهای را در خصوص مبارزه با آفت مگس زیتون در کشور به ثبت رساندیم.
رئیس شورای ملی زیتون در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه مبارزه شیمیایی از سال ۸۳ تا کنون در کشور جواب نداده است، از مسئولان سازمان حفظ نباتات تقاضا داریم که مبارزه بیولوژیک را در دستور کار خود قرار دهند.
انتهای پیام/