به گزارش خبرنگار
حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شهریور ماه که از راه میرسد روزها به شمارش میافتند تا بچهها خودشان را برای یک سال تحصیلی جدید آماده کنند. والدین هم بیکار نمینشینند و آماده به تهیه لباس مدرسه، کیف وکفش، لوازم التحریر فرزندانشان میشوند. در این میان دانش آموزان کلاس اولی بیشتر به چشم میآیند. اضطراب و ترس برای رفتن به مدرسه در میان کودکانی که بتازگی وارد مدرسه میشوند، امر طبیعی است، از دلایل آن میتوان وابستگی شدید به مادر، اعتماد به نفس پائین کودک، ترس دوری از خانواده یا بازگو کردن خاطرات بد توسط اطرافیان به کودکان دانست.
امروز قصد داریم چند راهکار برای پیشگیری از ترس وگریه کودکانتان آموزش بدهیم:
۱) بهتراست علت ترس کودکانتان را از خودشان بپرسید و درباره آن صحبت کنید، زیرا سخن گفتن درباره ترس و اضطرابشان و درک آن توسط والدین باعث میشود که آنها راحتتر با این مساله کنار بیایند.
۲) کودکان نسبت به والدین خود وابستگی عاطفی دارند و این امر طبیعی است، اما مادرانی که بیش از اندازه کودک را به خود وابسته کرده باعث میشود، کودک دوری مادر برای چند ساعت تحمل نکند، به همین علت والدین باید به فرزند خود مسئولیت بدهند تا مستقل بار بیایند.
۳) جنبههای شاد و خوشایند مدرسه را به فرزندانتان تعریف کنید، برای مثال ازدوستان جدیدی که پیدا میکنند و بازیهای مدرسه بگویید.
۴) خاطرات، تجارب مثبت، شاد و جالب خود را با کودکان در میان بگذارید، از معلمها با القاب خوب یاد کنید.
۵) قبل ازشروع مدرسهها کودکتان را به مدرسه برده تا چند کلامی با عوامل مدرسه صحبت کند، همچنین درمحیط مدرسه چرخی بزند تا روز اول مدرسه احساس غریبی نداشته باشند.
۶) روز اول سال تحصیلی ممکن است پدر یا مادر وقتی فرزندشان را به مدرسه میبرند، به او بگویند: "نترس" تو دیگه خانم یا آقا شدی! به کار بردن این واژه کاملا اشتباه بوده، زیرا بار این کلمه منفی است و ناخواسته در کودک ترس ایجاد میکند.
۷) سعی کنید با شوق و ذوق با فرزندتان به خرید لوازم مدرسه بروید، همچنین با فرزندتان قبل از شروع مدرسه وظایف دانش آموزی را تمرین کنید.
۸) عادت غذایی سالم را به او بیاموزید تا تشخیص بدهد چه خوراکیهای برای او مفید و کدام مضر است.
۹) به فرزندتان آموزش بدهید چطور بند کفشهای خود را ببندد، زیرا این کار باعث افزایش اعتماد به آن میشود.
بیشتر بخوانید: ۸ راهکار طلایی برای دانش آموزان/ چگونه برنامه ریزی درسی داشته باشیم؟
۱۰) ساعت خواب کودک را طوری تنظیم کنید تا ساعت ۹ شب حتما به تختخواب برود و صبح ساعت مشخصی از خواب بیدار شود.
۱۱) روزهای اول مدرسه بهتر است والدین فرزند خودشان را درمسیر رفت و برگشت همراهی کنند تاآنها حس آرامش بیشتری کنند.
انتهای پیام/
چگونه با اضطراب کلاس اولیها مقابله کنیم؟