سطح بالاتر که ادراکات شناختی در حد ادراک قوه تمیز و تشخیص افراد مربوط می‌شود بیشتر با نواحی قشری مغز سروکار دارد به خصوص قشر پیش پیشانی، ولی در سطح پایین‌تر که شامل ادراکات حواس است .

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  عضو کمیته علمی نخستین کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه گفت: علوم شناختی با همه شئونات انسان سروکار دارد و نمی‌شود علوم شناختی را از زندگی انسان مجزا دانست.

علوم شناختی از زندگی انسان مجزا نیست

منیژه کرمی عضو کمیته علمی نخستین کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه  با بیان اینکه علوم شناختی با همه جنبه‌های شناخت و ادراک انسان سروکار دارد، گفت: این مسأله ادراک و شناخت می‌تواند در یک سطح مقدماتی باشد که شامل حواس پنج‌گانه می‌شود و سطح بالاتری از ادراک و شناخت که به قوه تشخیص، تفکیک و سطوح هوشیاری مربوط می‌شود.

وی افزود: سطح بالاتر که ادراکات شناختی در حد ادراک قوه تمیز و تشخیص افراد مربوط می‌شود بیشتر با نواحی قشری مغز سروکار دارد به خصوص قشر پیش پیشانی، ولی در سطح پایین‌تر که شامل ادراکات حواس است، مربوط به قسمت‌های پایین‌تر مغز هم می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شاهد با بیان اینکه علوم شناختی با تمامی شئونات انسان سروکار دارد، عنوان کرد: علوم شناختی به تمام شئونات بدوی و مقدماتی انسان مرتبط است، مانند حواس مختلف و چه آن‌هایی که به شخصیت انسان برمی‌گردند.

* علوم شناختی از زندگی انسان مجزا نیست

وی اضافه کرد: انسان یک حیوان ناطق است که قوه تشخیص و تمیز و قوه تجزیه و تحلیل دارد بنابراین مجموعه این ادراکات انسان را می‌سازد و علوم شناختی با همه شئونات انسان سروکار دارد و نمی‌شود علوم شناختی را از زندگی انسان مجزا دانست.

کرمی اظهار داشت: رسانه‌های بزرگ دنیا از علوم شناختی به نفع اهداف بزرگ سیاسی خود استفاده می‌کنند آن‌ها برای آموزش دادن مسائل موردنظر خود از طریق فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی اقدام می‌کنند.

عضو کمیته علمی نخستین کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه با اشاره به جدید بودن دانش علوم شناختی در کشور ما، گفت: اگر چه دانش علوم شناختی دانش جدیدی نیست و اساس آن از گذشته‌های دور شکل گرفته است، ولی از نظر اینکه در دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و به صورت رشته‌های مجزا تحصیل و تدریس شود نسبت به رشته‌های دیگر جدید است.

کرمی ادامه داد: علوم شناختی در ایران به دهه قبل برمی‌گردد و اینکه دانشکده‌های علوم‌شناختی به صورت فعال کار می‌کنند و دانشجویان این دانش را به کار می‌گیرند، این علم نسبت به دیگر رشته‌ها جدید است و ابعاد آن برای همه شناخته شده نیست، زیرا با سیگنال‌های مغز سروکار دارد.

وی اضافه کرد: برای آموزش این رشته نیاز به دستگاه‌های نسبتاً پیچیده‌ای هم است، خوشبختانه دانشکده‌هایی هستند که روی علوم‌شناختی به صورت دقیق کار می‌کنند.

عضو کمیته علمی نخستین کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه عنوان کرد: رسانه‌ها برای ترویج این علم باید برنامه‌هایی بگذارند که می‌توان این کار را از شبکه آموزش شروع کرد، برنامه‌ها جنبه‌های مختلف این رشته و کاربرد علوم‌شناختی را آموزش دهند و کاربرد‌ها و کاربری‌های این علم بنیادین مشخص شود، می‌توان در شبکه چهارم سیما که شبکه فرهیختگان است مستند‌های علمی خوبی که در سراسر دنیا است در این رابطه است سرمایه‌گذاری شود و این مستند‌ها بخش شوند یا از کشور خودمان اساتیدی هستند می‌توانند مستند‌های علمی بسازند.

* کاربرد نظامی علوم شناختی

وی گفت: یکی از مهمترین کاربرد‌های علوم شناختی در نیروی انتظامی و قوه قضائیه است که در بحث قضا و شناسایی مجرم و چهره‌نگاری‌ها بسیار کمک می‌کند.

کرمی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند به حوزه‌های علوم‌شناختی باید بها داده شود و پرداخته شود و بر این اساس معاونت‌های علمی یکی از کار‌هایی که کرده‌اند جزء اولویت‌های طرح‌های کاربردی شده‌اند.

وی ادامه داد: اگر ما دانشجویانی داشته باشیم که در حوزه علوم‌شناختی کار می‌کنند معاونت علمی ریاست جمهوری به عنوان اهمیت به این طرح‌ها می‌پردازد و به آن‌ها کمک هزینه می‌دهد، دانشگاه‌های شهید بهشتی و دانشگاه تهران از جمله دانشگاه‌هایی هستند که طرح‌های علوم شناختی آن‌ها در اولویت قرار دارند.

منبع :فارس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.