به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در همین راستا کارشناس مسئول سلامت مدارس مرکز بهداشت کرمانشاه توصیههایی برای والدین دارد که عمل به آنها میتواند منجر به تهیه وسایل استاندارد شده و حفظ سلامت دانش آموزان را به همراه داشته باشد.
الهه صادقی با اشاره به شروع خرید مدارس و دغدغه والدین برای انجام یک خرید استاندارد، گفت: با توجه به اینکه بیش از نیمی از روز دانش آموزان با کیف و کفش و لباس فرم مدرسه سر کار دارند، ضروری است برخی نکات در خصوص استاندارد این وسایل و نحوه خرید آنها مدنظر قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: هزینه یک دانش آموز برای شروع سال تحصیلی چقدر است؟
شلوار "لی" برای دانش آموزان نخرید
صادقی در خصوص ویژگیهای لباس فرم مدرسه اظهار کرد: لباس فرم مدرسه باید آزاد باشد، چرا که دانش آموز ساعات طولانی آن را به تن دارد و در این میان در زنگ تفریح و ورزش دوندگی و فعالیت بسیار دارد، بنابراین بسیار مهم است که لباس فرم مدرسه نهایت راحتی را داشته باشد.
وی با تاکید بر استفاده از شلوارهای نخی برای دانش آموزان، گفت: شلوارهای لی راحتی و آزادی عملی که باید برای دانش آموزان را ندارد، بنابراین توصیه میشود والدین حتما برای دانش آموزان شلوارهای نخی خریداری کرده و برای دانش آموزان ابتدایی حتما به جای کمربند از کِش استفاده کنند.
وی افزود: لباس دانش آموزان ابتدایی باید دو جیب بزرگ داشته باشد تا دانش آموز بتواند وسایل همراه مانند لیوان و دستمال و یا خوراکی خود را در آن قرار دهد.
صادقی بر شسشوی روزانه لباس زیر دانش آموزان تاکید کرد و افزود: به خاطر فعالیت بسیار دانش آموزان، باید لباس زیر و جوراب آنها بصورت روزانه شسته و اتو شود.
وی یادآور شد: توصیه میشود مقنعه دانش آموزان دختر نیز رنگ روشن بوده و حداقل دو بار در هفته شسته شود.
به سایز درج شده روی کفش اکتفا نکنید/ فقط بعدازظهر کفش بخرید
این کارشناس سلامت در ادامه در تشریح ویژگیهای کفش دانش آموزان، بر خریداری کفش در ساعات بعدازظهر تاکید کرد وافزود: صبحها پای افراد حدود نیم سایز کوچکتر است، بنابراین توصیه میشود حتما کفش در بعدازظهرها خریداری شود.
وی افزود: همچنین توصیه اکید این است که دانش آموز هنگام خرید کفش حضور داشته باشد و به هیچ عنوان به سایز درج شده بر روی کفش اکتفا نشود، چرا که بعضا برخی کفشها قالب کوچک و یا بزرگتر از سایز درج شده دارند و نیاز است که دانش آموز حتما هردو لنگ کفش را پوشیده و از اندازه بودن آن مطمئن شود.
صادقی یادآور شد: والدین همچنین نباید به حرف مغازه دار مبنی بر اینکه "کفش بعدا جا باز میکند" توجه کنند، چرا که تا زمانی که کفش اندازه پای دانش آموز شود و به اصطلاح جا باز کند، پای دانش آموز به اندازه کافی آسیب میبیند.
وی یادآور شد: در زمان خرید کفش دانش آموز باید جورابی که همیشه میپوشد را نیز به پا داشته باشد تا اندازه کفش مناسب انتخاب شود.
صادقی تصریح کرد: کفش استاندارد کفشی است که قسمت جلوی آن پهن بوده و حداقل سه سانت پاشنه داشته باشد.
وی یادآور شد: وجود سه سانت پاشنه برای کفش دخترانه و پسرانه ضروری است و پاشنههای کوتاهتر و یا بلندتر از آن موجب فشار بر ستون فقرات شده و آسیبهایی را برای دانش آموزان به همراه دارد.
این مسئول در خصوص تنگ و یا گشاد بودن کفش هم هشدار داد وافزود: کفش تنگ مشکلاتی مانند میخچه، خستگی زودرس و درد مفاصل را به همراه دارد و کفش گشاد هم با درآمدن مدام از پای دانش آموز اذیت کننده است.
صادقی، "چرم" را بهترین جنس کفش عنوان کرد وافزود: به دلیل قیمت بالای این نوع کفش، والدین میتوانند از جنس کفشهایی که به چرم طبیعی نزدیکترند برای دانش آموزان خریداری کنند.
کیف "چمدانی" نخرید/ وزن کیف و وسایل آن باید ۱۰ درصد وزن دانش آموز باشد
این کارشناس سلامت در ادامه کیف را هم وسیلهای مهم در سلامت دانش آموزان دانست و افزود: ساعات طولانی کیف بر روی دوش دانش آموزان قرار دارد، بنابراین ضرورت دارد این وسیله متناسب با وزن و توانایی دانش آموز در حمل آن خریداری شود.
صادقی، "کوله پشتی" را بهترین نوع کیف برای دانش آموزان عنوان کرد و افزود: کوله پشتی با دو بند بر روی دوش دانش آموزان حمل شده و این امر موجب میشود فشار کیف و وسایل آن بر روی ستون فقرات تقسیم شود.
وی در خصوص خرید کیفهای شانی و دستی هشدار داد و افزود: این کیفها فشار یک طرفه به بدن وارد کرده و موجب آسیب به ستون فقرات میشوند.
صادقی خاطرنشان کرد: حتی خرید کیفهای چمدانی و چرخدار هم توصیه نمیشود، چرا که دانش آموزان برای بالارفتن از پله مجبور به حمل این کیفها با دست هستند و زمانی که عجله دارند کشیدن این نوع کیفها میتواند موجب آسیب در دستان آنها شود.
این کارشناس سلامت در خصوص میزان وزن کیف هم گفت: وزن هر کیف با وسایل درون آن باید ۱۰ تا ۱۵ درصد وزن دانش آموز باشد، بطور مثال یک دانش آموز ۳۰ کیلویی نهایتا باید کیفی به وزن سه تا چهار کیلوگرم را حمل کند، چرا که حمل کیفهای سنگین میتواند موجب قوز زدن و یا کشیدگی شانه شود.
صادقی یادآور شد: عرض کوله پشتی هم نباید از شانههای دانش آموزان بیشتر باشد و توصیه میشود بند کوله پشتیها حتما پهن بوده و از پد اسفنجی برای قسمتی از بند که روی شانه قرار میگیرد، استفاده شود.
وی در خصوص ارتفاع کوله پشتی هم یادآور شد: کوله پشتی مناسب است که قسمت بالای آن مماس بر شانه دانش آموز بوده و قسمت پایین تا خط نشیمنگاه بوده و پایینتر نباشد.
این کارشناس سلامت در خصوص چیدمان وسایل در کوله پشتی هم گفت: بهتر است وسایل سنگین در قسمت عقب کوله پشتی قرار گرفته و به ترتیب پس از آن وسایل سبک قرار داده شود.
وی از والدین خواست تا تمام وسایل مدرسه را حتما از نوع سبک آن انتخاب کنند، به عنوان مثال جامدادیهای پارچهای خریداری کرده و ظروف تغذیه دانش آموز را از نوع سبک آن انتخاب کنند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/