به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،حتما برای شما اتفاق افتاده است که بی صبرانه منتظر تعطیلات شوید، اما با فرا رسیدن آن جرئت نمیکنید تلفن هوشمند خود را خاموش کنید، زیرا در این صورت از نبود رسانه اجتماعی رنج میبرید. جریان مداوم پیامها، به روزرسانیها و محتوائی که رسانههای اجتماعی به شما تحویل میدهند، گاهی اوقات میتوانند یک فشار اضافی اجتماعی بر شما وارد کنند، به
فضای شخصی شما حمله کنند و شما را برای پاسخ به یک دوست مجبور کنند.
فکر میکنید راه حل مناسبی برای متوقف کردن مشکل استفاده از دستگاهها یا برنامهها وجود دارد؟
محققان به تازگی نتایج تحقیقاتی را منتشر کردهاند که نشان میدهد در هنگام مواجهه با این فشار، بسیاری از ما حتی از تلفنهای خود بیشتر استفاده کنیم و این حالت اغلب بصورت اجباری یا حتی اعتیاد آور است.
وقتی افراد با یک وضعیت اجتماعی استرس زا روبرو میشوند، مثلاً بحث و گفتگو با کسی، آنها با دوری از او با استرس کنار میآیند، ممکن است پیاده روی کنند، بِدوند یا با بچههای خود بازی کنند. اما وقتی شرایط استرس زا ناشی از استفاده از رسانههای اجتماعی است، میبینیم که مردم تمایل دارند استراتژی مقابلهای بسیار متفاوت که همان استفاده بیشتر از آن است را اتخاذ کنند.
برنامهها و وب سایتهای رسانههای اجتماعی همان چیزی هستند که ما از آنها به عنوان فناوریهای خاص با ویژگیهای متعدد استفاده میکنیم، به این معنی که روشهای زیادی برای استفاده از آنها وجود دارد. میتوانید بازی کنید، اخبار بخوانید، با دیدن پستهای مختلف، با دوستان خود برای تعطیلات برنامه ریزی کنید. هر یک از این اقدامات در یک بستر متفاوت انجام میشود و شما را به فضای متفاوتی در درون برنامه میبرد؛ بنابراین اگربرای مثال، کاربران رسانههای اجتماعی از پست مربوط آلوده کردن محیط زیست یا آزار یک کودک برنجند، میتوانند با منحرف کردن توجه خود به چیزی دلپذیرتر و آرامش بخش درون برنامه، از آن استرس دور شوید.
بیشتر بخوانید: بیماری مرموزی که در دوران بلوغ نمایان میشود
چنین انحرافاتی در ابتدا بی ضرر به نظر میرسد، اما آنها میتوانند شما و همنوعانتان را به حلقهای بی پایان از کاربران رسانههای اجتماعی تبدیل کنند که در استرس خود گیر افتادهاید. این وضعیت حتی میتواند نشانه اعتیاد باشد، هنگامی که شما به طور مداوم به دنبال فرار کوتاه مدت از همان موضوعی هستید که باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت میشود.
آگاهی؛ اولین قدم برای مقابله با استرس
اولین قدم برای مقابله با این نوع واکنش، آگاهی است. اگر بتوانیم از همه مضرات مختلفی که چرخیدن در رسانههای اجتماعی عایدمان میشود آگاه شویم، بیشتر احتمال دارد که از کاربرد بیرویه آن خودداری کنیم؛ بنابراین اگر در تعطیلات پیش رویتان دوباره تجربه حس اعتیاد به عنوان یک کاربر رسانه اجتماعی را داشتید، بهتر است به جای پناه بردن به تلفن همراه خود، آن را کاملا کنار بگذارید، در غیر اینصورت برای منحرف کردن ذهن خود از آنچه در صفحات متنوع خود میبینید، ساعتها گرفتار میشوید.
انتهای پیام/