پرواز هواپیما‌های سمپاش بر فراز مزارع نیشکر مورد هجوم ملخ

معاون بهره برداری کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان از سمپاشی و مبارزه با آفت ملخ در مزارع نیشکر استان با استفاده از پهپاد و هواپیمای سمپاش خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، قاسم آل کثیر معاون بهره برداری کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: ملخ‌ها از حدود ۲ ماه پیش به مزارع شرکت توسعه نیشکر حمله کردند و از همان ابتدا، برنامه‌ریزی پایش مزارع از سوی موسسه تحقیقات نیشکر و مدیریت حفظ نباتات استان و با کمک مدیریت‌های مطالعات کاربردی کشت و صنعت‌های نیشکری صورت گرفت.

او اظهار داشت: پس از مشخص شدن کانون‌های استقرار ملخ، بلافاصله عملیات کانون کوبی با پهپاد صورت گرفت، اما با گسترش آلودگی عملیات مبارزه ابتدا با یک هواپیما و سپس با ۲ هواپیما ادامه یافت که طی عملیات شبانه‌روزی موج اول حمله ملخ مهار شد.

آل کثیر تصریح کرد:، اما پس از تولید نسل بعدی آفت، موج دوم که گسترده‌تر بود آغاز شد و با آمادگی در مجموعه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، عملیات سمپاشی با سرعت و شتاب بیش تری ادامه یافت و هم‌اکنون نیز با بکارگیری تجهیزات زمینی، پهباد و هواپیما این مبارزه به طور جدی ادامه دارد.

معاون بهره‌برداری کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اذعان داشت: براساس برآورد‌های انجام شده آلودگی در حدود ۱۰ هزار هکتار از کشت و صنعت‌های هفت گانه این شرکت گزارش شده و با بکارگیری مجموعه تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری، عملیات مبارزه مدیریت می‌شود.

این مقام مسئول بیان کرد: البته با وجود مبارزه مستمر، به دلیل تخم‌ریزی صورت گرفته توسط آفت، امکان هجوم مجدد تا پایان مهرماه وجود دارد و کشت وصنعت‌های نیشکری تا آن زمان در آماده‌باش کامل قرار دارند و سازمان جهاد کشاورزی نیز به حمایت خود در مبارزه با این آفت خطرناک ادامه می‌دهد.

قاسم آل کثیر در ادامه افزود: تاکنون نشست‌های مکرری برای هماهنگی و پشتیبانی عملیات سمپاشی هوایی با جهاد کشاورزی خوزستان برگزار شده و تلاش می‌شود در هماهنگی مستمر، نسبت به مبارزه و کانون کوبی و مدیریت آفت مذکور اقدام شود.

او ادامه داد: مجموعه مجتمع کشت و صنعت حکیم فارابی به عنوان پایگاه پشتیبانی عملیات، الگوی خوبی از مبارزه با آفت را پیش می‌برد و مدیریت و پرسنل این مجتمع تلاش‌های زیادی در این زمینه متحمل شده‌اند و در سایر کشت و صنعت‌ها نیز این مبارزه و مدیریت آفت، در هماهنگی کامل با هم در حال انجام است.

ورود آفت ملخ (دریایی) برای نخستین بار در ماه‌های اخیر در بهمن ماه پارسال در هندیجان گزارش شد و متعاقب آن عملیات پایش و مبارزه با این آفت مهلک در سطح بیش از ۶۰هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی از جمله اراضی نیشکری خوزستان آغاز شد.

انتهای پیام/گ

مبارزه با ملخ صحرایی در مزارع کشاورزی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.