مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: وظیفه اصلی آموزش و پرورش اجرای سند تحول بنیادین است که این مهم بدون مشارکت جمعی امکان پذیر نیست و همکاری شوراهای اسلامی به عنوان تجلی نظارت مردم بر امور در این زمینه بسیار موثر است.
خدابنده افزود: همه تلاش ما این است که در اول مهر تمام مدارس استان با بهترین شرایط از نظر امکانات و نیروی انسانی پذیرای دانش آموزان باشند، رفع تبعیضها و برقراری عدالت آموزشی یکی از اصولی است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر آن تاکید شده و معتقدیم بدون اجرای عدالت آموزشی برقراری عدالت اجتماعی میسر نیست.
او با اشاره به دایر بودن بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد آموزشی در این استان طی سال تحصیلی جدید تصریح کرد: در استان خراسان رضوی چهار مدرسه با یک دانش آموز، ۱۶ مدرسه با دو دانش آموز، ۲۰۰ مدرسه با سه دانش آموز وجود دارد که برای همه آنها کادر آموزشی تعیین شده و علاوه بر آن حدود ۵۰۰ نفر در ۲۲ منطقه و شهرستان آموزش فرزندان عشایر را بر عهده دارند که برخی از آنها بیش از ۵۰۰ کیلومتر از کلات تا مراوه تپه را همراه عشایر طی میکنند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: حدود ۹ درصد دانش آموزان کشور در استان خراسان رضوی مشغول تحصیل هستند در حالی که ۱۴ درصد مدارس شبانه روزی کشور در این استان فعالیت دارند که در آنها ۵۵ هزار دانش آموز که به دلایلی در شرایط عادی امکان ادامه تحصیل را نداشته اند آموزش میبینند.
خدابنده ادامه داد: علاوه بر آن بیش از یکصد مرکز یادگیری در این استان راه اندازی شده است که منجر به اشتغال و کسب درآمد برای زنان سرپرست خانوار میشود و استان خراسان رضوی در زمینه آموزشی از وضعیت قابل قبول برخوردار است گرچه هنوز در بسیاری از زمینهها کمبودهایی داریم، اما تلاش وافر ما برای به حداقل رساندن این کمبودهاست.
او با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته در مسابقات علمی و عملی مقاطع مختلف هنرستانهای کار و دانش در همه رشتهها مقام اول کشور را کسب کردیم تصریح کرد: در رشتههای فرش، بافت و طراحی چند سال متوالی است که مقام اول را داریم، در رشته تربیت بدنی در مسابقات همکاران و دانش آموزی در مجموع اول شدیم، در مسابقات قرآنی نیز مقام اول را کسب کردیم و در کنکور سال قبل بعد از تهران دوم شدیم و امسال نیز توانستیم جایگاه چهارم را در کشور کسب کنیم.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: با توجه به دستور وزیر آموزش و پرورش برای تعطیلی مدارس خشتی و گلی، چهار مدرسه در استان با این شرایط وجود داشت که از امسال جایگزین شده است و به همین منظور لزوم جلب کمک خیرین مورد تاکید است.
او تصریح کرد: پارسال برای مدرسه سازی ۹۰ میلیارد تومان کمک خیرین در این استان جذب شد که این مبلغ در سال جاری تاکنون به بیش از ۵۰ میلیارد تومان رسیده است.
خدابنده افزود: امسال ۵۷۰ پروژه آموزشی جدید در دست ساخت داریم که از این تعداد ۲۹۰ پروژه با یک هزارو ۲۰۶ کلاس اول مهر به بهره برداری میرسند.
مصطفی اسدی مدیر کل نهضت سواد آموزی استان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بر اساس آخرین آمار میزان باسوادی افراد سنین ۱۰ تا ۴۰ سال در این استان ۹۷،۳ درصد است که امیدواریم با همکاریهای بین بخشی از جمله همکاری شهرداری و شورای اسلامی این میزان طی دو سال آتی به حدود ۹۹ درصد برسد.
در این نشست هریک از اعضای شورای اسلامی استان خراسان رضوی وضعیت آموزش و پرورش شهرستان محل ماموریت خود را تشریح کردند و خواستار حل برخی مشکلات و تامین امکانات مورد نیاز شدند.
انتهای پیام//ز.م