به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمد مهدی قاسمی در بازدید از باغهای انجیر استهبان، افزود: احداث باغ بَر انجیر تولید بیشتر محصول و کاهش قیمت بَرانجیر را به دنبال خواهد داشت.
به گفته او، بزرگترین انجیرستان دیم دنیا با یک اکوسیستم خاص درشهرستان استهبان قرار دارد که سنتها و دانش بومی حاکم به توسعه این باغهای قدیمی کمک کرده است.
این مسئول با اشاره به اقدامات انجام شده به منظور ثبت جهانی انجیر، تصریح کرد: آخرین ویرایشهای بسته ثبت جهانی انجیر توسط مؤسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی انجام و به دفتر فائو ارسال شده و منتظریم در کوتاه مدت جشن ثبت جهانی انجیر را با مردم استهبان برگزار کنیم.
قاسمی یادآورشد: مکانهای خاصی مانند انجیرستان استهبان که بر پایه دانش بومی بنیان نهاده شده و پایداری خود را به صورت طبیعی حفظ کردند به عنوان یک ظرفیت ویژه برای شهرستان استهبان، استان فارس و کشور جمهوری اسلامی ایران مطرح شده اند.
به گفته او، با ثبت جهانی انجیرستان دیم استهبان، یک ظرفیت جهانی برای حفظ و حراست آن ایجاد میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه قسمت عمدهای از انجیر تولیدی به خارج از کشور صادر میشود، افزود: صادر کنندگان ضمن توجه به مسائل بسته بندی محصول و پیدا کردن مقاصد صادارتی جدید به غیر از کشورهای معمول مثل چین باید کشورهایی برای صادرات انتخاب کنند که کمترین میزان تعرفهها را داشته و مطالباتشان سهل الوصولتر باشند.
قاسمی حضور و استفاده از ظرفیت استارت آپها به منظور شناساندن محصول انجیر به مردم کشور و دیگر نقاط دنیا بسیار مهم دانست.
او یادآور شد: شرکت شهرکهای کشاورزی در شهرستان استهبان مستقر بوده و همه سرمایه گذاران و علاقهمندان به سرمایه گذاری در این بخش میتوانند از تسهیلاتی که این شرکت در اختیار میگذارد بهرهمند شوند.
قاسمی افزود: به هر سرمایه گذار علاقهمند به کار در حوزه فرآوری انجیر تسهیلات با بهره ۱۵ درصد پرداخت میشود.
قاسمی در بازدید از باغ الگویی انجیر، گفت: اقدامات موثری برای کاهش آفات و امراض نباتی، متناسب سازی بَر و تامین نیاز آبی درختان انجام شده، اما کارهای فنی دیگری مانند احداث پوششهای توری نیز باید انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: پوششهای توری در کاهش مصرف آب و حفاظت درختان از پدیدههای جوی مانند تگرگ مؤثر هستند که در مراکز تحقیقات مدل این موضوع بررسی شده و امیدواریم با بستههای حمایتی پیش بینی شده و با اعطای تسهیلات بانکی این امر محقق شود.
او گفت: سطوح آبگیر بارانی پای درختان که با محاسبه و بر اساس میزان بارندگی تعبیه شده، نحوه جمع آوری محصول، بَردادن و بارور کردن محصول و تیمار درختان بر اساس دانش بومی است.
قاسمی از دیگر اقدامات بر اساس دانش بومی به انجام مراحل داشت درختان، فرآوری و فروش توسط مردم، نحوه استقرار و استفاده از کارگران بومی اشاره کرد و افزود: این اقدامات باعث شده که انجیرستان استهبان به عنوان یک اکوسیستم خودجوش، پایدار و ارزشمند باقی بماند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: رقمهای انجیر دیم غالبا از انجیرستانهای استهبان قلمه گرفته شده و به سایر مناطق منتقل میشود.
انتهای پیام/م