دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت:طراحی مفهومی، پایه و تفصیلی راکتور IR۴۰ اراک به اتمام رسیده و وارد فاز ساخت و تهیه تجهیزات بر اساس زمانبندی مشخص برای بهره برداری نهایی شده است.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «سید علی اصغر زارعان» گفت: ما به شرایطی بسیار جلوتر از آنچه پیش بینی شده بود، از نظر قدرت و سرعت ورود خواهیم کرد و هر موقع نظام تصمیم بگیرد تدابیر همه جانبه اندیشیده شده است و ما گوش به فرمان رهبری هستیم و اذن ایشان ملاک اصلی عمل است.
اوتصریح کرد: سرلوحه اقدامات سازمان انرژی اتمی ایران در برجام و پسابرجام عمل به الزامات معروف ۹گانه مقام معظم رهبری است.
زارعان با بیان اینکه ما هیچ موقع در سازمان انرژی اتمی ایران به بیگانه اعتماد نکردیم، یادآور شد: در جریان مذاکرات با گروه۱+۵ هوشمندی و هوشیاری، آینده نگری و تدبیر رئیس سازمان انرژی اتمی در کارگروه فنی این سازمان بر اساس بی اعتمادی به طرف های بیگانه بود و ما از این فرصت برای اقدامات بعدی و تهیه نیازهای خود اقدام کردیم و با کمک خداوند متعال دقیقاً همان تدابیر محقق شد.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: بسیاری از این اقلام و تجهیزات به صورت یدکی و بیشتر از نیاز تهیه و بعضی با توجه به مواد اولیه خارجی، به صورت بومی در کشور طراحی و تولید شد و هم اکنون امکان صادرات آن هم فراهم است که می توان این قبیل اقدامات را استراتژیک محسوب کرد.
زارعان درخصوص الزامات مربوط به این سازمان با بیان اینکه چهار مورد اخیر از این الزامات در حیطه وظایف سازمانبوده و کاملاً محقق شده است، گفت: به عنوان مثال تبادل و انتقال اورانیوم غنی شده که مهمترین اصل از این الزامات محسوب می شود، به دستور مقام معظم رهبری مقرر شده بود، به صورت گام به گام اجرا شود.
وی گفت: در جریان این اقدام که به معامله اورانیوم معروف شد، سازمان انرژی اتمی با درایت و هوشمندی این تبادل را بدون هیچ گونه خدشه و کارشکنی به بهترین شکل ممکن انجام داد به طوری که ابتدا به ازای مقادیر اورانیوم غنی شده کشور به طور کامل کیک زرد تحویل گرفتیم و سپس اورانیوم غنی شده را به صورت امانت تحویل دادیم.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص کارخانه تولید آب سنگین خنداب اراک و بازطراحی راکتور IR۴۰ و مزیت های فنی آن نسبت به راکتور قبلی گفت: طراحی مفهومی، پایه و تفصیلی این راکتور به اتمام رسیده و وارد فاز ساخت و تهیه تجهیزات بر اساس زمانبندی مشخص برای بهره برداری نهایی شده ایم و به امید خدا در آینده نزدیک خبرهای خوبی از این پروژه به اطلاع مردم می رسد که به طور قطع بازتاب جهانی هم خواهد داشت.
زارعان در ادامه تحقیق و توسعه در انرژی اتمی را مصادیقی از اقدامات توسعه ای و هدفگذاری در این حوزه عنوان کرد و گفت: تمامی الزامات در صنعت هسته ای توسط متخصصان این صنعت و با مدیریت جهادی عملیاتی می شود و به همین دلیل هیچ گونه خللی درعرصه فنی صنعت هسته ای بوجود نیامده و برای همین ترامپ توافق برجام را بدترین توافق تاریخ آمریکا می داند.
اوبا بیان اینکه نباید در زمین دشمن بازی کرد، تاکید کرد: شکست ترامپ در سیاست خارجی کاملاً مشهود است، او می گفت چهل سالگی انقلاب را نخواهید دید، در حالی که برحسب رهنمودهای مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب اسلامی، در اکثر حوزه ها در مسیر بالندگی و فرهیختگی قرار داریم و صنعت هسته ای با هوشمندی و تدبیر همه جانبه همراه با تلاش مضاعف مسیر توسعه و پیشرفت را در ابعاد گوناگون دنبال میکند.
زارعان با ابراز تاسف از نظرات برخی افراد و محافل کم اطلاع که می گویند صنعت هسته ای کند و یا تعطیل شده است، به برخی پروژه های در دست اقدام سازمان انرژی اتمی پرداخت و گفت: احداث واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر با بودجه ای معادل ۱۰ میلیارد دلار، طراحی و ساخت سامانه سنجش بحرانیت که بخشهایی از آن در ۲۰ فروردین ۹۷ و ۹۸ افتتاح شد و ۲۰ فروردین ۹۹ نیز شاهد رونمایی از بخش های دیگری از آن خواهیم بود، از جمله پروژه های سازمان انرژی اتمی است.
او افزود: پروژه استانداردسازی رادیوداروها با هزینه ای معادل ۶۰ میلیون یورو و بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان در تهران و اجرای پروژه ای در حوزه درمان سرطان با بهره مندی از تجهیزات شتابدهنده ها با هزینه ای معادل ۲۰۰ میلیون یورو و بیش از۲۰۰ میلیارد تومان از دیگر پروژه های در دست اقدام سازمان انرژی اتمی است.
زارعان افزود: اقدام لازم در خصوص تولید علم و دانش در حوزه فناوری تولید فوتونهای درهم تنیده که تحولی بزرگ در عرصه ارتباطات امن، حسگرها و ده ها کارکرد دیگر ایجاد میکند و بخشی از این اقدام ۲۰ فروردین ۹۸ رونمایی شد و در ۲۰ فروردین ۹۹ نیز شاهد بهره برداری از فازهای دیگر این پروژه خواهیم بود.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در زمینه فناوری لیزر در عرصه های صنعتی و پزشکی به رفع نیازهای کشور می پردازیم و از سرریز این دانش سایر صنایع بهره می برند و ما شانه به شانه با برخی کشورهای دارنده این فناوری در حرکتیم و در این راستا به فناوری های بومی پوشش دهی لیزری و جوش لیزری رسیده ایم.
وی یادآورشد: بعضی از صنایع سفارش ساخت و تامین این قبیل لیزرها را به مرکز ملی لیزر ایران داده اند که در آینده ای نزدیک به آنها از جمله در صنعت خودروسازی تحویل خواهیم داد.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تولید اکسیژن ۱۸ و ترکیبات دوتره از دیگر پروژه های در دست اجرای سازمان انرژی اتمی عنوان کرد و گفت: اولین محموله این محصول ماه گذشته صادر شده و در حال حاضر میتوانیم مواد اولیه PET SCAN که برای تشخیص سرطان و قبلاً از خارج کشور تامین می شده را برآورده کرده و مازاد تولید آن را به خارج کشور صادر کنیم.
او ادامه داد: طراحی و ساخت دستگاه طیف سنج مادون قرمز FDIR و دستگاه های آنالیزور مشابه با بهره مندی از توان داخلی و دانش بومی و تولید نیمه صنعتی سانتریفیوژهای IR۶ که ۲۰ فروردین امسال رونمایی شد، با تلاش شبانه روزی به رغم بعضی از محدودیت ها به دست می آید و ما براحتی آنها را از دست نخواهیم داد.
زارعان خاطر نشان کرد: هم اکنون سازمان انرژی اتمی در زمینه طراحی و ساخت انواع سانتریفیوژهای گازی، مایعات، جامدات و ترکیبی و همچنین در حوزه سلامت اقدامات ارزشمندی انجام داده که آخرین اقدام در این زمینه عقد قرارداد با سازمان انتقال خون کشور برای تامین سانتریفیوژهای مورد نیاز این سازمان با هدف فرآوری خون است و امیدواریم تا آخر سال جاری تعداد ۵۰ دستگاه سانتریفیوژ درخواستی این سازمان را تحویل دهیم.
او تصریح کرد: اگر حمایت های مقام معظم رهبری و تمامی دولت ها نبود، قطعاً صنعت هسته ای در وضعیت مطلوبی قرار نداشت.
او در ادامه به برخی از دستاوردهای مذاکرات ۱+۵ در بعد فنی اشاره کرد و گفت : به رسمیت شناختن فعالیتهای صلح آمیز صنعت هسته ای در مجامع بین المللی و اخذ بیش از ۴۰۰ تن کیک زرد و افزوده شدن این ماده راهبردی به ذخایر قبلی در صنعت هسته ای از جمله دستاوردهای صنعت هسته ای در بعد فنی است.
زارعان تاکید کرد: بهره مندی از علوم و فناوری برخی کشورها در عرصه فعالیت های صلح آمیز هسته ای از جمله روسیه، فرانسه، چین و سایر کشورها که قبل از برجام حتی اجازه صحبت کردن و مذاکره با آنها را نمی دادند ولی حالا متخصصان ما با آنها فعالیت های مشترک تعریف می کنند و حضور و همکاری در صنایع هسته ای برخی کشورهای اروپایی و همچنین روسیه و چین با حمایت آژانس بین المللی انرژی اتمی با هدفگذاری مشخص و در نظر گرفتن کلیه جوانب از دیگر دستاوردهای مذاکرات با ۱+۵ در بعد فنی است.
او افزود: حضور جمهوری اسلامی ایران در بازارهای بین المللی در راستای فروش اورانیوم و اخذ کیک زرد و فروش آب سنگین و مشتقات آن اقدام مهمی در زمینه تجاری سازی و تجارت محصولات هسته ای است و حوزه جمهوری اسلامی انحصارشکنی کرده و کنسرسیومی که فقط چند کشور عضو آن هستند را تحت تاثیر قرار داده است.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: اخذ مهر تایید و استانداردهای بین المللی برای محصولات صنعت هسته ای با هدف تجاریسازی، کشورهایی که در قبل از برجام عنوان می کردند آب سنگین ایران خلوص لازم را ندارد، امروز شاهد خرید محصول آب سنگین جمهوری اسلامی ایران با خلوص ۹۹/۹۹ درصد هستند که به عنوان بهترین آب سنگین جهان محسوب می شود.
کمالوندی؛ نمایندگان آژانس از دانشگاهها بازرسی نخواهند کرد
زارعان اضافه کرد: قبل از برجام مواد هسته ای تولیدی ایران به هیچ وجه دردنیا آنالیز نمی شد و تحریم بودیم، البته خودمان گاهی با روش هایی آنالیز می کردیم و به کار خودمان اطمینان داشتیم، ولی با فرصتی که برجام ایجاد کرد هم اکنون در پیشرفته ترین آزمایشگاه های کشور صاحب فناوری آنالیزهای خود را اقدام کرده و تاییدیههای لازم را اخذ می کنیم که در عرصه فنی و ایمنی اقدامی ویژه و خاص است.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با توافقات انجام شده پس از برجام توانستیم برای نخستین بار پس از انقلاب، تجهیزاتی را برای انجام تست سوخت تامین و در سایت اصفهان نصب و راه اندازی کنیم. هر کشوری که می خواهد سوخت هسته ای تولید کند باید بتواند سوختش را تست PIE کند و این اقدام هم از بعد فنی اقدام بزرگی محسوب میشود.
او افزود: مبادلات علمی با برخی مراکز و دانشگاههای سطح جهان و تشکیل جلسات کارشناسی و مدیریتی با هدف تعریف پروژه های مشترک فنی که به لطف خدا بعضی عملیاتی شده است.
منبع :ایرنا
انتهای پیام/