به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، تحلیلگران سیاسی میگویند کنار رفتن جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، میتواند به تلاشهای این کشور برای احیای مجدد مذاکرات با کره شمالی کمک کند، اما این موضوع نمیتواند به واشنگتن در دستیابی به هدفش یعنی کنار گذاشتن کامل تسلیحات هستهای از سوی پیونگیانگ کمک کند.
«لیف اریک ایزلی» استاد دانشگاه ایهوا، در واکنش به برکناری بولتون گفت: «زمان برای دیپلماسی آمریکا با کره شمالی مناسب است». او در ادامه افزود «پیونگ یانگ نسبت به بولتون ابراز بیاعتنایی کرد. کیم میتواند این تغییر در کارکنان دولت ترامپ را یک پیروزی در سیاست کره شمالی بنامد. این ممکن است احتمال آغاز مجدد مذاکرات هستهای را به زودی افزایش دهد».
در مذاکرات پیشین، جان بولتون پیشنهاد استفاده از نیروهای نظامی برای برکناری کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، را داده بود. مقامات آمریکایی نیز عامل اصلی شکست دور دوم نشست ترامپ با کیم در ویتنام را این مشاور امنیت ملی اعلام کرده بودند. پیش از این، ترامپ اعلام کرده بود یک روز پس از آنکه پیونگ یانگ از آمادگی خود برای از سرگیری مجدد مذاکرات خبر داده بود، بولتون را اخراج کرد، اما بعد کره شمالی آزمایشهای موشکی را انجام داد و از این کار منصرف شد.
بااینحال، روز گذشته، دونالد ترامپ در پیام توییتری اعلام کرد جان بولتون را از سمتش برکنار کرده است. ترامپ در توئیتر خود نوشت: «شب گذشته به بولتون اطلاع دادم که دیگر نیازی به خدمات او در کاخ سفید وجود ندارد. من مانند بسیاری دیگر در دولت با بسیاری از پیشنهادهای بولتون به شدت مخالف هستم. از جان بولتون به خاطر خدماتی که داشت، تشکر میکنم و مشاور جدید امنیت ملی را هفته بعد معرفی خواهم کرد».
ترامپ این توییت را درحالی منتشر کرد که بولتون در پیامی توییتری تلویحا برکناری خود را تکذیب کرد و گفت: «دیشب استعفایم را به رئیسجمهور تقدیم کردم و او گفت فردا در این باره حرف میزنیم!»
انتهای پیام/