به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انجام ورزشهایی مانند فوتبال یا تنیس در آخر هفته یا اعمال فشار بیش از حد به بدن در باشگاه میتواند با تجربه دردهای عضلانی طی روزهای بعد همراه باشد.
زمانی که میزان فعالیت بدنی شما بیش از آن چیزی است که بدن به آن عادت دارد، محصولی جانبی به نام اسید لاکتیک تولید میشود که این ماده شیمیایی موجب احساس درد میشود.
دردهای عضلانی پس از انجام ورزش مسالهای غیرعادی نیستند، اما درد باید با گذشت زمان - پس از چند روز یا حداکثر یک تا دو هفته - از بین برود.
چه زمانی باید نگران دردهای عضلانی باشید
اگر دردهای عضلانی بیش از دو هفته ادامه داشته اند، با دردی شدید مواجه هستید یا درد توانایی شما در اجام وظایف روزانه را کاهش داده است، اینها همگی علائمی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند، زیرا ممکن است به مسالهای جدی اشاره داشته باشند. در این شرایط بهترین گزینه مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط است.
ممکن است فیبرومیالژیا باشد
فیبرومیالژیا یک بیماری عصبی است که موجب درد و حساسیت به لمس در سراسر بدن میشود و از دیگر علائم آن میتوان به خستگی و مشکلات خواب اشاره کرد. فیبرومیالژیا موجب الگوهای بسیار خاص درد، از جمله در دو سمت بدن و بالا و پایین کمر میشود.
ممکن است آرتریت باشد
ممکن است آرتریت را به عنوان شرایطی که بر مفاصل تاثیرگذار است، در نظر بگیرید، اما دردهای عضلانی نیز میتوانند به این بیماری اشاره داشته باشند. عملکرد ساده عضلات انقباض و انبساط است. زمانی که درد در یک بخش وجود دارد، عضلات در قالب یک اقدام محافظتی به طور خودکار منقبض میشوند. به عنوان مثال، اگر در شانه خود به آرتریت مبتلا باشید، ممکن است در این بخش اسپاسمهای عضلانی دردناک را تجربه کنید.
ممکن است یک عفونت باشد
آیا درمانهای خانگی برای تسکین دردهای عضلانی شما بی تاثیر هستند؟ افزون بر این، با قرمزی و التهاب در بخش تحت تاثیر قرار گرفته مواجه هستید و تب دارید؟ پزشک شما در مواجهه با این شرایط احتمال عفونت را مد نظر قرار خواهد داد، به ویژه اگر دلیل مشخصی برای درد عضلانی، مانند آغاز تمرینات ورزشی سنگین وجود نداشته باشد.
ممکن است بیماری لایم باشد
با گزش کنه پاسیاه ممکن است باکتری Borrelia Burgdorferi به بدن شما منتقل شود که اغلب موجب شکل گیری راش پوستی شبیه به تخته هدف میشود. اما باید به این نکته توجه داشت که راش پوستی همواره ایجاد نمیشود و باید به علائم اولیه دیگر از جمله تب، خستگی، سفتی گردن و درد توجه داشت. اگر با هر یک از این علائم مواجه هستید و اخیرا در مکانی مستعد آلوده به کنه مانند مسیرهای پیادهروی یا اردوگاهها حضور داشته اید، برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.
ممکن است رابدومیولیز باشد
در حال حاضر، تمرینات ورزشی شدید، مانند کراس فیت، از ترندهای محبوب هستند، اما یک خطر جدی مرتبط با انجام بیش از حد آنها وجود دارد: رابدومیولیز که به اختصار رابدو نیز شناخته میشود. این شرایط به تخریب بافت عضلانی و ترشح پروتئینی به نام میوگلوبین در جریان خون گفته میشود که احتمال آسیب کلیوی را افزایش میدهد. اگر سفتی و دردهای عضلانی شما با ضعف و حساسیت به لمس و ادرار تیره همراه است، در کوتاهترین زمان ممکن برای بررسی دقیق شرایط و درمان به پزشک مراجعه کنید.
ممکن است یک شرایط التهابی باشد
اگر بیش از ۶۵ سال سن دارید، پزشک شما ممکن است احتمال ابتلا به شرایط التهابی عضلانی، مانند پلی میالژیا روماتیکا را بررسی کند. این شرایط شامل درد و سفتی در قسمت بالایی دست، گردن، کمر، و رانها میشود. علائم میتوانند طی شب ظاهر شوند و ممکن است به ناگاه با دشواری در لباس پوشیدن یا ناتوانی در ورود یا خروج از خودرو مواجه شوید. دلیل این شرایط نامشخص است و تشخیص آن میتواند دشوار باشد. کورتیکواستروئیدها میتوانند به تسکین سفتی عضلانی که میتواند در انجام فعالیتهای روزانه اختلال ایجاد کند، کمک کنند.
ممکن است آنفلوآنزا باشد
اگر به آنفلوآنزا مبتلا هستید، ممکن است با تب ناگهانی، دردهای عضلانی، لرز و تعریق، سردرد، خستگی، احتقان و گلودرد مواجه شوید. پروتئینهای التهابی به نام سیتوکینها به تخریب پروتئینهای عضلانی مشغول میشوند که افزایش درد را در پی دارد. اگر با خطر بالای ابتلا به آنفلوآنزا مواجه هستید، به عنوان مثال، بیش از ۶۵ سال سن دارید یا باردار هستید، طی ۴۸ ساعت به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند داروهای ضد ویروس را برای کمک به بهبودی سریعتر تجویز کند.
ممکن است لوپوس باشد
بیش از ۹۰ درصد افرادی که بیماری خودایمنی لوپوس در آنها تشخیص داده میشود، دردهای عضلانی را تجربه میکنند. تشخیص لوپوس میتواند دشوار باشد، زیرا ممکن است شبیه به بسیاری بیماریهای دیگر مانند آرتریت روماتوئید، بیماری لایم، و حتی دیابت به نظر برسد. زنانی که در بازه سنی ۱۵ تا ۴۴ سال قرار دارند، احتمال بیشتری دارد به این بیماری مبتلا شوند.
ممکن است از عوارض جانبی داروها باشد
متاسفانه، داروها که قرار است به بهبود شرایط انسان کمک کنند، ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه بوده و دلیل احساس ناخوشی ما باشند. به عنوان مثال، مصرف یک داروی کلسترول جدید ممکن است دلیل دردهای عضلانی شما باشد. پزشک میتوانند دلایل احتمالی را بررسی کند. اگر داروها بر اساس تاریخچه پزشکی و آزمایشات انجام شده مقصر اصلی شناخته شوند، پزشک ممکن است دارویی جدید از کلاسی مشابه یا کلاسی دیگر را تجویز کند.
چه چیزی به پزشک خود بگویید
درد عضلانی میتواند با شرایط دردناک دیگری همراهی شود. به طور خلاصه پزشک خود را از هر گونه علائم دیگر که اخیرا تجربه کرده اید یا همزمان با بروز دردهای عضلانی آغاز شده اند، آگاه کنید. از آن جمله میتوان به تب، خستگی، سردرد، تعریق شبانه، دشواری در خواب، یبوست، یا اسهال اشاره کرد. درباره هرگونه علائمی که برای شما عادی نیستند با پزشک خود صحبت کنید.
منبع:عصر ایران
انتهای پیام/