یک متخصص ارتوپد گفت: ساییدگی می‌تواند به هر مفصلی آسیب برساند، اما معمولا بیشتر مفاصل دست، زانو، ران و ستون فقرات را درگیر می‌کند.

محمود بیگی متخصص ارتوپد در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران ،درباره صدمه دیدن غضروف‌ها اظهار کرد: این نوع بیماری در تمام سنین اتفاق می‌افتد، غضروف‌های محافظت کننده استخوان‌ها با گذشت زمان ساییده خواهند شد و از بین می‌روند، این عارضه در آقایان و خانم‌ها اتفاق می‌افتد، اما در خانم‌ها به دلیل فعالیت‌های روزانه متفاوت بیشتر ظاهر می شود. 

ساعت20/ساییدگی و درد مفاصل قابل درمان است

وی در ادامه گفت: این نوع بیماری می‌تواند به هر مفصلی آسیب برساند. اما بیشتر مفاصل دست ها، زانوها، مفصل ران و ستون فقرات را درگیر می‌کند.

متخصص ارتوپد افزود:معمولا علائم آرتریت برگشت ناپذیر است، اما می‌توان آن را کنترل کرد تا شدت نگیرد. با فعالیت بدنی مناسب و کنترل کردن وزن می‌توان در روند بیماری دخالت کرد و موجب کاهش شدت علائم شد.


بیشتر بخوانید: بیماری‌های خطرناک را با چرت روزانه دور کنید


وی درباره علل  ساییدگی مفاصل بیان کرد: علل اصلی بیماری سن است، اما گاهی افراد در سنین پایین هم به آن مبتلا می‌شوند. البته یکی دیگر از عواملی تاثیرگذار ارث و ژنتیک  بوده و  ممکن است در اثر عفونت یا ضربه و چاقی آرتروز اتفاق بیفتد.

متخصص ارتوپد بیان کرد: زانو دارای دو حلقه از غضروف بوده که به نام منیسک شناخته شده است. مینیسک‌ها به شما کمک می‌کنند تا وزنتان به طور مساوی در سطح مفصل زانو تقسیم شوند. وجود این غضروف‌ها باعث می‌شود کمترساییدگی اتفاق بیفتد.

وی درباره علائم شایع ساییدگی مفاصل بیان کرد: شایع‌ترین دردهای مفصلی به تدریج شروع و در طول زمان شدت آن بیشتر می‌شود و تغییرات آب و هوایی به خصوص سرما و رطوبت ممکن است درد را افزایش دهد، محدودیت حرکت، خشکی و کاهش انعطاف پذیری مفاصل در ابتدای روز بیشتر است و بتدریج در طول روز کم خواهد شد،  البته این خشکی زودتر در روماتیسم مفصلی دیده خواهد شد و زمان خوب شدن آن بسیار کم است.

وی ادامه داد: گاهی حتی تورم و التهاب و تغییر شکل در مفاصل ایجاد خواهد شد و صدا دادن یا ساییدگی هم از نشانه‌های آن است. گاهی هم هیچ علائم و نشانه‌ای وجود نخواهد داشت.

متخصص ارتوپد درباره درمان ساییدگی مفاصل گفت: اگر بیماری بسیار حاد باشد حتما به جراحی و تعویض مفاصل می‌انجامدريال فرد مبتلا باید فورا به پزشک مربوطه مراجعه کند تا درمان آغاز شود و تنها راهکار قطعی موجود برای توقف تخریب غضروف مفصلی و ترمیم آن، کاهش وزن و ممانعت از فعالیت‌های آسیب رسان به مفصل بوده و هدف اصلی درمان، کاهش درد، التهاب و بهبود عملکرد مفصل است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Turkey
Ahmad
۲۳:۰۷ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
چی کار کنیم که این درد زانو آرام شود