به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،سردار مجتبی شیروانیان مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان اظهار داشت: در بحث جمع آوری اسناد و مستندات دفاع مقدس بخشی از آن تاریخ شفاهی است که بهوسیله پیشکسوتان و رزمندگان دوران دفاع مقدس یا کسانی که در آن دوران دارای مسئولیت بودند به ثبت و ضبط رسیده است.
او بیان کرد: جلساتی برای نشر ارزشها و فرهنگهای دفاع مقدس با همکاری حوزه هنری برگزار شد که در ۱۰ الی ۵۰ جلسه از رزمندگان دعوت شد که در قبال سوالاتی در مورد جنگ تحمیلی و ۸ سال دفاع مقدس مصاحبه کنند و پاسخگو باشند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان ادامه داد: پس از نقل و انتقالات شفاهی رزمندگان، مصاحبههای آنان به تاریخهای مکتوب مانند کتابها تبدیل میشود که در نهایت این سندها بهعنوان تاریخ شفاهی در بایگانی بنیاد ارزشهای دفاع مقدس حفظ میشود.
او بیان کرد: معاونتی در حوزه دفاع مقدس در حال فعالیت است که مستنداتی در این حوزه به ثبت میرساند که برخی از آنها قابلیت تبدیل شدن به فیلم، نمایشنامه، کتاب و حتی کارهای پژوهشی برای دانشگاههایی که درحوزه ادبیات پایداری تلاش میکنند را دارا هستند.
شیروانیان افزود: هدف ما حفظ گنجینههای سینه به سینه رزمندگان است که بنیاد حفظ ارزشهای دفاع مقدس با همکاری حوزه هنری این وظیفه خطیر را برعهده گرفته است که البته گروههای مردمی که در حوزه دفاع مقدس در حال فعالیت هستند بهصورت خودجوش در حفظ ارزشها به ما کمک میکنند.
او خاطرنشان کرد: تلاش ما بر آن است که جوانان ما که در جبهههای مقاومت جنگ حضور نداشتند با فرهنگ جبههای که حتی سیم خاردار هم برما تحریم کرده بودند، آشنا سازیم و فرهنگ جبهه و پایداری را از طریق تاریخ شفاهی و سینه به سینه رزمندگان به صورت گسترده فراگیر کنیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان بیان کرد: ایثار و فداکاری شهدا، جانبازان و رزمندگان باعث شد که نه تنها دوران هشت سال دفاع مقدس را با افتخار پشت سر بگذاریم بلکه توانستیم بدون اینکه قسمتی از خاک کشورمان را در اختیار دشمن بگذاریم اصالت خود را به جهانیان معرفی کنیم.
او افزود: از افتخارات تاریخ کشورمان همانقدر بس که مردم به صورت خودجوش جنگ را اداره میکردند و، چون دولت درصد محدودی از جنگ را میتوانست پشتیبانی کند مردم نقش زیادی در کمکهای مادی و معنوی ایفا کردند و با حضور خودشان و فرزندانشان که با تشکیل شجره طیبه حضرت امام (ره) به وجود آمده بود تجلی حضور مردمی در جنگ بودند.
شیروانیان گفت: فداکاری شهدا، جانبازان و رزمندگان ما باعث شد که تن به ذلت ندهیم چرا که پویایی مملکت امروز ما مدیون ایثارگری کسانی است که زندگی خود را صرف خدمت به این مرز و بوم کردند.
او در پایان به نقل از رهبر انقلاب اسلامی بیان کرد: جنگ ما گنجینهای بود که از آن بهرهبرداری درست نشده است و ما باید این گنجینه را به صورت گسترده به گوش جوانان نیز برسانیم که هم درسی باشد برای آیندگان کشور خودمان و هم ندایی به گوش جهانیان باشد که کشور ما با چنین اصالتی روی پای خودش ایستاده است.
انتهای پیام/م