رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه گفت: در امر پژوهش از ظرفیت نخبگان و قضات پیشکسوت استفاده خواهیم کرد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سید حجت اله علم الهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه امروز با حضور در سازمان پزشکی قانونی با دکتر عباس مسجدی آرانی ریاست این سازمان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که با هدف طرح موضوعات پژو هشی و برگزاری نشست‌ها و همایش‌های تخصصی مشترک صورت گرفت، بر تعامل هر چه بیشتر پژوهشگاه با سازمان‌ها و نهاد‌های ذیل قوه قضاییه از جمله پزشکی قانونی تاکید شد. ضرورت خروجی علمی پژوهشگاه نسبت به نگارش متون قانونی از جمله موارد اعلام نیاز از سوی سازمان پزشکی قانونی بود.

سید حجت اله علم الهدی در این دیدار خواستار ایجاد یک سازوکار تعاملی و تشکیل کمیته مشترک بین پژوهشگاه و سازمان پزشکی قانونی شد و اظهار کرد: جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌ها، سازمان‌ها و معاونت‌های قوه قضائیه یکی از مشکلات دستگاه قضا در بحث پژوهشی است و این امر باعث موازی کاری مراکز پژوهشی و اسراف بیت المال می‌شود.

وی در همین راستا افزود: امروز تشکیل کمیته‌های مشترک بین پژوهشگاه، سازمان‌ها و معاونت‌های قوه قضائیه باعث هم افزایی و افزایش تعاملات پژوهشی و جلوگیری از هدر رفت بیت المال می‌شود.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با بیان اینکه به دنبال فعالیت پژوهشی در کلیه رشته‌ها هستیم تصریح کرد: رئیس دستگاه قضا هفته گذشته در دیداری تاکید مجدد کردند که پژوهشگاه قوه قضاییه خودش را تنها در بعد حقوقی نباید محدود و محصور کند، بلکه باید با استفاده از ظرفیت پژوهشگران و نخبگان تمام رشته‌ها و گسترش فعالیت‌های پژوهشی، به نوعی مشکلات قضایی کشور را در تمام ابعاد و موضوعات از لحاظ علمی پژوهش کنند.

وی اضافه کرد: هماهنگی هر چه بیشتر در بحث مسئله شناسی و نیازسنجی پژوهش‌های مورد نیاز سازمان باعث خروجی مطلوب‌تر پژوهش‌ها می‌شود.

 علم الهدی با بیان اینکه در امر پژوهش از ظرفیت نخبگان و قضات پیشکسوت استفاده خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: پژوهشگاه در ماموریت جدید خود به دنبال جذب نخبگان و پژوهشگران با استعداد برای دستگاه قضا است تا بتواند اندوخته علمی قوه را در آینده تامین کند.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ضمن اشاره به نقد‌های موجود مبنی بر نگاه آکادمیک این پژوهشگاه که عاری از چالش‌های قضایی است، بر تغییرات ماهیتی فعالیت پژوهشگاه در دوره جدید تاکید کرد و گفت: به طور حتم سطح مشارکت را به میزان لازم افزایش داده و کمک به بهبود روند خواهیم داشت.

رییس پژوهشگاه قوه قضاییه بیان کرد: مراکز پژوهشی وابسته کارشان این است که در کنار دستگاه‌ها قرار گیرند تا هم در شناخت مسائل و هم ارائه راهکار هم افزایی داشته باشند.

علم الهدی تاکید کرد: به صرف نامه نگاری برای بررسی اولویت‌های پژوهشی دردی از قوه قضاییه دوا نمی‌شود و باید این ارتباط و هماهنگی میان سازمانی وجود داشته باشد. به طور مثال مسئله شناسی کار پزشک قانونی است و در پژوهشگاه به واسطه جایگاه قضایی آن از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و قضات قوه قضاییه خیلی خوب استفاده خواهد شد.

کادر سازی و تربیت نیرو برای دستگاه قضایی به عنوان فعالیت‌های آینده پژوهشگاه قوه قضاییه از دیگر موضوعاتی بود که در این دیدار مطرح شد.

ضرورت جلوگیری پژوهشگاه قوه قضاییه از موازی کاری دستگاه‌ها در امر پژوهش

در ادامه این دیدار دکتر مسجدی آرانی با بیان اینکه مجموعه پژوهشگاه قوه قضائیه مرکز بسیار مهمی برای دستگاه قضا به شمار می‌رود، اظهار کرد: امروز سازمان پزشکی قانونی با داشتن بیش از ۷۰۰ نفر پزشک در میان کارمندان خود به یکی از سازمان‌های متخصص کشور تبدیل شده که در همین راستا نیازمند پشتوانه‌های علمی و پژوهشی است که این امر با همکاری و افزایش تعاملات با پژوهشگاه محقق می‌شود.

وی ادامه داد: سازمان پزشکی قانونی در طی ۳۰ سال گذشته رشد چشمگیری در بحث علمی داشته است، به نوعی که امروز به نوعی قطب منطقه در کنار ترکیه تعریف می‌شود.

رئیس سازمان پزشکی قانونی در ادامه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر مرجعیت علمی نهاد‌ها ودستگاه‌های کشور اشاره و تصریح کرد: سازمان پزشکی قانونی در راستای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب سعی کرده تا با جذب همکاران علمی و نخبه بتواند به این امر دست پیدا کند و نمونه قابل لمس آن مرجعیت آزمایشگاه پزشکی قانونی ایران در منطقه است.

وی موازی کاری دستگاه‌های قوه قضاییه در امر پژوهشی را مضر دانست و گفت: امروز پژوهشگاه به عنوان یک نهاد بالادستی در امر پژوهش باید از هر گونه موازی کاری در دستگاه‌ها جلوگیری کند و با افزایش تعاملات خود و تعیین موضوعات مناسب به ثمر بخشی نتایج پژوهشی قوی کمک و از هزینه کرد چند باره قوه قضاییه برای یک موضوع پژوهشی در دستگاه‌های مختلف جلوگیری کند. در اصل تمام حوزه‌های پژوهشی در دستگاه قضا برای بهره وری بهتر متمرکز شود.

نقش پژوهشگاه قوه قضاییه در پیوند جامعه پزشکی با دستگاه قضا

در این دیدار همچنین بر ایفای نقش پژوهشگاه در پیوند هرچه بیشتر جامعه پزشکی با دستگاه قضا و اعتلای پزشکی قضات با برگزاری جلسات مشترک تاکید شد.

رئیس پزشکی قانونی کشور در ادامه خواستار ریل گذاری پژوهشی از سوی پژوهشگاه در قوه قضاییه شد و افزود: پژوهشگاه دستگاه قضا در ابتدای امر باید به دنبال آسیب شناسی در امر پژوهشی دستگاه قضا باشد.

وی با اشاره به دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم و عدم شناخت آن‌ها از آسیب‌های اجتماعی گفت: متاسفانه امروز هیچ سنخیتی بین دانشگاه‌های ما با آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد یعنی با وجود آنکه آسیب‌های اجتماعی در حال تغییر بوده است دانشگاه سعی نکردند در حل آن بروز و ظهوری داشته باشند. بیشتر دانشگاه‌های کشور با این موضوع بیگانه هستند. در همین راستا پژوهشگاه قوه قضائیه باید با آمایش کشور در این خصوص ورود جدی داشته باشد.

 مسجدی ادامه داد: پژوهش‌های کاربردی در پژوهشگاه می‌تواند برای قضات و پرونده‌های جاری بسیار مفید باشد و این امر تنها با آمایش کشوری محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه امروز ظرفیت جوانان نخبه و دلسوز درکشور مورد غفلت قرار گرفته است، تصریح کرد: موتور محرکه پژوهشگاه اعضای هیات علمی و نخبگان هستند که در همین زمینه لازم است تا جوانان مومن، متدین، انقلابی و نخبه شناسایی و از ظرفیت آن‌ها برای آینده دستگاه قضایی کشور استفاده شود.


بیشتر بخوانید: برگزاری دادگاه‌های مجازی برای آشنایی دانشجویان با روند دادرسی


 مسجدی آرانی به ذکر مثالی در راستای ضرورت‌های پژوهش‌های علمی اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که جای پژوهش دارد، بر می‌گردد به صدماتی که به علت درمان انجام می‌شود. به طور مثال فردی تصادف می‌کند و دنده‌های وی شکسته می‌شود، اما برای درمان باید شکم وی باز شود و درمان صورت گیرد، اینجا نقطه مغفول مانده‌ای است که نوع صدمات و جبران آن مشخص نشده است، اما پژوهش علمی را می‌طلبد.

عدم نگارش صحیح قانونی در برخی متون و مشکلات برخواسته از آن مورد مهم دیگری بود که از سوی ریاست سازمان پزشکی قانونی مورد تاکید قرار گرفت.

پیش بینی آموزش عمومی در حوزه حقوق و قضا یکی دیگر از محور‌های مهم این دیدار بود که از سوی دکتر نیکونهاد معاون پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه مطرح شد و دراین راستا خاطر نشان کرد: یکی از بخش‌های این آموزش عمومی، حوزه پزشکی قانونی است، یعنی آموزش‌های عمومی که مردم باید در این حیطه بدانند و این مهم تعامل بیشتر سازمان پزشکی قانونی با پژوهشگاه قوه قضاییه را می‌طلبد.

گفتنی است  حامد نیکونهاد معاون پژوهشی،  محمد سرگزی معاون اجرایی و محمودرضا کریمی مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه،  علم الهدی را در این دیدار همراهی کردند. همچنین قره داغی هیئت علمی مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی نیز در این دیدار حضور داشت.

انتهای پیام/

برچسب ها: دادگاه ، قوه قضائیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار