به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی صادق زاده فرماندار شهرستان زرند گفت: نظارت بر واحدهای فرآوری پسته باید بصورت جدی توسط دستگاههای ذیربط بخصوص مرکز بهداشت دنبال و پیگیری شود.
صادق زاده با بیان اینکه پسته زرند با توجه به شرایط آب و هوایی خاص، از نظر کیفیت، طعم و روغن، رتبه اول را در سطح استان کرمان به خود اختصاص داده، بیان کرد: کشاورزان علاوه بر رعایت ضوابط بهداشتی باید در زنجیره ماشین آلات فرآوری محصول خود نهایت دقت و نظارت را بکار برند تا شاهد کاهش ضایعات و افزایش کیفیت نهایی و فروش پسته زرند در بازار گرم خرید و فروش این محصول استراتژیک باشیم.
او گفت: شرایط آب و هوایی و خشکسالی از علل کاهش محصول در سال گذشته بوده است که امسال باید همکاری و تعامل همه جانبه دستگاههای دولتی با کشاورزان در زمان برداشت محصول صورت گیرد تا محصولی مناسب بازار ارائه شود.
فرماندار زرند تصریح کرد: کشاورزان سخت کوش زرندی در زمان برداشت فقط باید به فکر فرآوری با کیفیت حداکثری محصول خود باشند و از نظر قطعی برق و آب ترمینالهای ضبط پسته و یا عدم تامین بموقع سوخت گازوییل خود نگرانی خاصی نداشته باشند.
فرماندار زرند گفت: در زمان برداشت محصول پسته، آفت آفلاتوکسین به شدت محصول را تهدید می کند که این افت صادرات محصول پسته را تحت تاثیر قرار می دهد.
صادقی افزود: میتوان با برداشت مناسب محصول، حمل و نقل سریع پسته چیده شده از باغ، زمان مرحله فرآوری با رعایت نکات بهداشتی و در نهایت بسته بندی و انبار مناسب محصول، خطر آفت آفلاتوکسین را تا حد زیادی کاهش و یا حتی به صفر رساند.
بیش از ۱۱۰ عدد ترمینال ضبط پسته تمام مکانیزه، ۴۵۰ عدد نیمه مکانیزه و بیش از ۵ هزار ترمینال خانگی در سطح شهرستان زرند کار برداشت و فرآوری پسته را برعهده دارند.
برداشت پسته در شهرستان زرند، از اوایل مهرماه آغاز میشود.
انتهای پیام/ی