سه دهک پردرآمد ایران چه کسانی هستند؟ شاید برای پاسخ به این سئوال با ما در این گزارش همراه شوید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شهریور ماه آخرین ماهی است که ایرانیان یارانه سراسری دریافت می‌کنند، پیش بینی‌ها دلالت بر آن دارد که از یارانه مهر ماه، فهرستی جمع و جورتر از قبل خواهد داشت چرا که مقرر است یارانه سه دهک بالای درآمدی حذف شود.

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته و بنابر قوانین مصوب بودجه، هر سال ۴۲ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت یارانه‌های نقدی می‌شود؛ حذف سه دهک بالا به این معناست که سالانه نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه در این حوزه کاهش خواهد یافت. این برنامه پیش‌تر از سوی مجلس شورای اسلامی نیز مورد تاکید بود.

چه کسانی باید منتظر حذف یارانه‌ها باشند؟

سه دهک بالا چه کسانی هستند؟
شاخصی دقیق برای تعیین دهک‌های بالای درآمدی اعلام نشده است، اما وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی موضوع مصرف را مورد اشاره قرار داده و تاکید کرده است این مولفه در بررسی‌ها مد نظر خواهد بود. برخی معتقدند این بدان معناست که برای تشخی برخورداری در کنار درآمد و دارایی، قبض‌های مصرفی نظیر آب و برق و گاز و تلفن نیز به عنوان مولفه‌ای جدید ممکن است مورد بررسی قرار گیرد هر چند هنوز تایید دقیق این موضع از سوی مقامات مسئول اعلام نشده است.

به طور عام سه دهک بالا مجموعه افرادی هستند که بیشترین درآمد‌ها را در کشور از آن خود دارند. پیش‌تر در زمان بررسی لایحه بودجه ۹۸ در مجلس، یکی از اعضای کمیسیون تلفیق در این باره گفته بود: افرادی که حقوق بیش از پنج میلیون تومان درآمد دارند و افراد متوفی از دریافت یارانه حذف خواهند شد. نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه نیز دشواری‌های شناسایی ثروتمندان و برخورداران را توضیح داده بود.

در عین حال مرکز آمار ایران در گزارشی با بررسی درآمد خانوار‌های کشور می‌گوید: از میان جمعیت کشور، تنها ۳۳ درصد مزد و حقوق بگیر هستند و بیش از ۴۹ درصد درآمد خود را از طریق سایر موارد به دست می‌آورند.

سه دهک بالا چه فرقی با دیگران دارند؟
سه دهک بالا چه ویژگی‌هایی دارند؟ این سئوال البته پاسخ یکسانی ندارد، اما مهدی تقوی، کارشناس اقتصادی می‌گوید کسی که از پس اداره زندگی خود بربیاید و این پول تاثیر چندانی در زندگی اش نداشته باشد، نیازی به دریافت یارانه ندارد، پیش‌تر حسین راغفر نیز درباره توزیع یارانه هدفمند به آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و حوزه‌ای زیرساختی توضیحاتی داده و این شیوه را به عدالت اجتماعی نزدیک دانسته بود.

یارانه نقدی از سال ۱۳۸۹با هدف بهبود وضعیت اقتصادی ایران و حل بحران‌های ساختاری ناشی از یارانه‌های پنهان در قالب طرح هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شد، اما در عمل این طرح که بخش‌های حمایت از تولید و بهداشت و ... داشت به پرداخت یارانه نقدی خلاصه شد.

برخی کارشناسان نیز دار بودن منزل شخصی در مناطق متوسط به بالا، بیش از یک دستگاه خودرو، سفر خارجی و ... را مولفه‌های تشخیص برخورداری می‌دانند.

آیا وضعیت کنونی قابل تداوم است؟
علی قنبری، معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی و استاد دانشگاه می‌گوید ادامه این وضعیت نه به سود دولت است، نه به سود نیازمندان واقعی چرا که در شرایط کنونی دولت باید منابع مالی خود را برای حمایت بیشتر از دهک‌های آسیب پذیر آزاد کند.
وی می‌گوید پرداخت یارانه به ثروتمندان و برخورداران با عدالت اجتماعی سازگار نیست چرا که در شرایط فعلی، ثروتمندان با خرید بنزین هزار تومانی به اندازه کافی از یارانه برخوردار می‌شوند.

او توضیح داد: قرار بود یارانه بنزین و حامل‌های انرژی حذف شود و مبلغی تحت عنوان کمک هزینه به افراد پرداخت شود این در حالی است که در شرایط فعلی هم بنزین و حامل‌های انرژی مشمول یارانه هستند و هم یارانه نقدی پرداخت می‌شود و این دو در کنار هم منطقی ندارند.

منبع:خبرآنلاین

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مجید بذرگری
۰۰:۲۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام بنده دفتر املاک دارم حقوق ماهیانه ندارم ازدواج کردم خونه اجاره کردم من مادرم سرپرست خانواده بوده قبلا الان حقوق مادرم یک میلیون دویست هزار هست که یارانه ما رو قطع کردین بنده کارتخوان دارم در مغازه پول های مردم خونه خرید یا فروختن کشیدن که بعد دو سه روز از حساب بنده خارج شده رو میانگین گرفتین یارانه رو قطع کردین به ماشین به نام من هست که فروختم بعدشم از اینا گذشته مگه حکومت ما اسلامی نیست باید عدالت برقرار باشه شما حساب مردم چک کردین بدون اطلاع وخودتون قضاوت کردین که چه کسانی حذف کنید بدون اینکه نظر خود طرفین بگیرین این واقعا درست هست
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۰:۲۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام دوست عزیز لطفا به سایتی که اعلام شده برای بررسی پیام دهید خیلی از موارد مثل شما مجدد مورد برسسی قرار گرفته است.
Iran (Islamic Republic of)
سیدحسین
۱۶:۰۲ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
کاملابانظرآیداخانم موافقم
Iran (Islamic Republic of)
رضابهروز
۱۶:۰۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
آقا من بدبخت بيكارهستم ومستاجر درپائين شهر خونه ازطريق صندوق يكم خريدم ماهي١٢٠٠وام داره تاده سال يك پرايدم دارم فقط يك دستگاه ٢٠٦هم شرايط خريدم فروختم برادرم كه باپولش تونستم پول پيش منزل اجاره اي رو پرداخت كنم خانمم هم كارگرصحافيه يك هفته بيكارويك هفته سركاره آخه اين چه كاريه ميكنيد يعني يك پرايدويك ٢٠٦از يك شاسي بلندگرونتره
Iran (Islamic Republic of)
سیاوش
۲۲:۱۴ ۲۷ شهريور ۱۳۹۸
چرا یارانه مارا قطع کردن وکارگر بازنشسته هستم وپنج نفر خانوار دارم ان هم محصل خواهشمندیم پیگیری بشه از روی برنامه نبوده وقرار بود بازنشسته قطع نکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۷ شهريور ۱۳۹۸
خب اگه سه دهک حذف بشه یارانه اینا بین بقیه دهک ها تقسیم میشه یعنی یارانه دهک های دیگه افزایش پیدا میکنه یا اینکه همون 45500 تومن می مونه؟ این باید شفاف سازی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۷ شهريور ۱۳۹۸
ممکن است یکی درامدش بالای 8میلیون تومان باشد ولی دارای یک مریض سرطانی و ویا بیماری خاص هست که بیش از 90درصد درآمدش صرف هزینه درمانی میشود لذا هنگام حذف یارانه ها بایستی همه جوانب را سنجید .
Iran (Islamic Republic of)
ایدا
۰۲:۴۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
کسی که 8میلیون درامد داشته باشه مطمین باش لنگ یارانه 45 تومن نمیشه حتی اگه 5نفر باشن