به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان، کریمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: قدیمیترین مستندات به بحث رویش گیاهان در
میراث جهانی گنبد قابوس به سال ۱۳۳۱ برمیگردد و ما هر ساله شاهد رویش گیاه بر این اثر بوده ایم.
او افزود:به دلیل آسیب نرسیدن به برج هنوز قادر به استفاده از تکنولوژی برای از بین بردن گیاهان نبوده ایم و تنها راه ممکن نصب داربست است.
کریمی ادامه داد: امسال با توجه به حجم بارندگی و کاهش دما شاهد رویش بیشتر گیاهان بر روی این اثر بوده ایم و برای آنکه گردشگران بهار و تابستان بازدید از این اثر را از دست ندهند با برنامه ریزیهای صورت گرفته طی چند روز آینده داربست نصب خواهد شد.
کریمی افزود: طرح ساخت ربات «پرنده قابوس» برای از بین بردن گیاهان، تزریق ملات، گردگیری وامکان اسکن از کل بنا پیشنهاد شده که مورد تایید وزارت قرار گرفته است که با تخصیص اعتبار ساخته خواهدشد تا هر زمان بتوان علفهای برج را بدون نصب داربست از بین برد.
قابوس در شهر گنبد کاووس بلندترین برج آجری جهان است که درسال (۳۹۷ هجری قمری برابر با ۳۷۵ هجری خورشیدی) به سفارش سلطان شمس المعالی قابوس بن وشمگیر ساخته شد.
این برج که با آجر ساخته شده و یک اثر هنری شگفت انگیز به شمار میرود در سال ۱۳۹۱ در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسید.
انتهای پیام / ن
نصب داربست برای پاکسازی برج قابوس
درسال۹۶هم بانصب داربست اقدام به علف زدایی کردند که پس از چند ماه باز هم شاهد رویش گیاهان هستیم ،سوالی که مطرح است اینست که پیمانکارقبلی چه کاری انجام داده؟ آیا قرار است هر سال داربست نصب کنند؟ بارش باران و سیل نیز بهانه خوبی برای مسولان بی مسولیت شده است.