به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدرضا شلیلی از راه اندازی دفاتر بانک خون بندناف در ۷ شهرستان استان خبر داد و گفت: این دفاتر در شهرستان های کازرون، لارستان، داراب، جهرم، فیروزآباد، استهبان و لامرد راهاندازی می شود.
او افزود: تا پایان مهرماه دفاتر بانک خون شهرستانهای داراب و جهرم راهاندازی میشود و امیدواریم تا پایان امسال دفاتر بانک خون شهرستانهای فیروزآباد، استهبان و لامرد هم راهاندازی شود.
شلیلی افزود: هدف از راهاندازی دفاتر بانک خون در شهرستان ها تسهیل دسترسی شهروندان به این امکان است.
او ادامه داد: موضوع سلولهای بنیادی و استفاده از آن چند سالی است که در کشور موردتوجه قرارگرفته و یکی از منابعی که میتوان سلولهای بنیادی را از آن استخراج کرد خون موجود در بند ناف نوزاد است که در درمان بسیاری از بیماریهای بدخیم که منشأ خونی دارد مورداستفاده قرار میگیرد.
مدیر دفتر بانک خون رویان جهاددانشگاهی فارس ادامه داد: شرکت فناوری بنیاختههای رویان، ۸۴ در تهران راهاندازی و دفاتر بانک خون نیز به تدریج در ۳۱ استان کشور ایجاد شد و اکنون بیش از ۱۱۵ هزار نمونه خون بند ناف مربوط به سراسر کشور در مرکز ذخیرهسازی شده که بزرگترین ظرفیت سلولی در خاورمیانه است.
او با یادآوری اینکه دفتر بانک خون استان فارس سال ۸۷ راهاندازی شد، گفت: تاکنون ۱۱ هزار نمونه خون بندناف در فارس تهیه و در بانک خون کشور ذخیره شده است.
شلیلی با بیان اینکه تا پایان امسال تعداد دفاتر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی استان فارس به ۱۰ دفتر خواهد رسید، گفت: از ابتدای فعالیت مرکز رویان تاکنون بیش از ۳۰ پیوند برای بیماران خونی از نمونههای ذخیرهسازی شده در کشور انجام شده است.
او بیان کرد: با همکاری ستاد سلولهای بنیادی و مرکز طبی کودکان، طرح استفاده از خون بند ناف برای کودکان دچار فلج مغزی آغاز و در مرحله اول این طرح برای ۱۲۰ بیمار انجام شده و مرحله دوم آن برای این بیماران آغاز شده و نتایج خوبی داشته است.
شلیلی گفت: خانوادههایی که میخواهند از خدمات بانک خون بند ناف استفاده کنند باید قبل از تولد نوزاد هماهنگیهای لازم را با دفتر انجام داده و پس از هفته ۳۶ بارداری امکان ثبت قرارداد وجود دارد.
او یادآور شد: خونگیری از بند ناف باید در حین زایمان و در مدت ۳ تا ۵ دقیقه انجام شود، زیرا پس از گذشت این زمان خون موجود در بند ناف و جفت لخته شده و امکان جمعآوری آن وجود ندارد.
شلیلی گفت: خانوادههایی که تمایل به استفاده از این خدمات دارند باید از قبل با دفتر هماهنگ کرده تا کارشناسان مرکز در زمان تولد نوزاد در بیمارستان حاضر بوده و بلافاصله با روشی بسیار ساده و مهم نمونه خون را جمعآوری کنند.
مدیربانک سلولهای بنیادی خون بند ناف جهاددانشگاهی فارس گفت: برای تهیه نمونه، اصول مهمی مدنظر است که باید بهدور از آلودگی بوده و میزان مشخصی خون را جمعآوری کرده همچنین باید بدون وارد کردن خللی در روند زایمان انجام شود.
او توضیح داد: پس از خونگیری، نمونهها به تهران منتقلشده و در آنجا در دمای منفی ۱۹۶ د رجه نگهداری و ذخیرهسازی میشود که به مدت طولانی که بین ۲۰ تا ۲۵ سال است قابلیت نگهداری دارد.
شلیلی افزود: هزینه اولیه برای استفاده از خون بند ناف ۳ میلیون و چهارصد هزارتومان و هزینه شارژ سالیانه آن برای نگهداری ۱۶۰ هزار تومان است.
مدیربانک سلولهای بنیادی خون بند ناف جهاددانشگاهی فارس یادآور شد از این مبلغ یک میلیون و هفتصد هزارتومان میتوانند نقدا پرداخت گردد و مابقی طی دو فقره چک دو و چهارماهه واریز گردد.
او ادامه داد: خانوادههایی که کودک مبتلا به تالاسمی، سرطان خون و دیگر بیماریهای خونی دارند و مادر اقدام به بارداری برای فرزند بعد کرده باید حتماً کار ذخیرهسازی خون بند ناف را انجام دهند.
مسئول دفتر بانک خون رویان جهاددانشگاهی فارس گفت: خوشبختانه شاهد تطابق نمونه خون بند ناف کودک تازه متولدشده از نطر ژنتیک با خواهر و یا برادر بوده و تاکنون بیشتر پیوندها با موفقیت انجامشده است.
شلیلی تصریح کرد: مزیتی که خون بند ناف دارد این است که هر فردی که تطابق ژنتیکی داشته باشد میتواند از نمونه مناسب برای وی استفاده شود.
انتهای پیام/م