به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در آیین برداشت انگور در شهرستان کوار با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی پنج رکن مردم بنیان، عدالت بنیان، دانش بنیان، درون زا و برون نگر دارد، گفت: برگزاری همایش انگور با همت مردم منطبق بر رکن مردم بنیانی اقتصاد مقاومتی است.
محمد مهدی قاسمی تصریح کرد: درون زا بودن اقتصاد مقاومتی یعنی باید با بهرهگیری از ظرفیت ها، پتانسیلها وتوانمندیها به نحو موثرتری در جهت رونق اقتصادی گام برداریم.
به گفته او، پتانسیلها و ظرفیتهای بی شماری به طور طبیعی، ارثی با تلاش نیاکان ما بوجود آمده که از آن جمله ظرفیت باغداری استان فارس و شهرستان کوار است و سیاستها و استراتژی وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان جهاد کشاورزی بارور سازی این ظرفیتها با کمک مردم است.
قاسمی از جمله راههای بارور سازی پتانسیلهای موجود توسعه صنایع تبدیلی- تکمیلی، مکانیزاسیون، آبیاری نوین و کشت گلخانهای دانست.
او با اشاره به رکن دانش بنیان بودن اقتصاد مقاومتی، گفت: باید با استفاده از دانش، تکنولوژی و فن برچالشها فائق بیایم.
این مقام مسئول کشاورزی را شغل پرمشقت و پرریسکی دانست و افزود: باید با استفاده از نقاط قوت بر نقاط ضعفمان غلبه کنیم و نقاط قوت استان فارس را تجربه و دانش کشاورزان برشمرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد فضای کسب و کار این استان به کشاورزی تعلق دارد، ابراز کرد: باید با راه اندازی زنجیرههای تولید هم افزایی در بخش کشاورزی داشته باشیم.
او به ظرفیتهای انسانی و خدادادی طبیعی این کشور اشاره کرد و گفت: با وجود این ظرفیتها و با هم افزایی هیچ کدام از این تحریمها خدشهای به اقتدار و استقلال این کشور وارد نمیکند.
قاسمی تصریح کرد: با پیاده سازی مدل اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی به دنبال ارتقای ارزش افزوده در این بخش هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه ۲۴ درصد محصول انگور کشور در فارس تولید میشود، گفت: ۶ هزار هکتار از زمینهای این شهرستان به باغ انگور اختصاص دارد که سالانه ۱۶۰هزار تن انواع انگور ریش بابا، سیاه، عسکری و رطبی از آنها برداشت میشود.
قاسمی افزود: محصول تاکستانهای کوار علاوه بر استانهای همجوار فارس، به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی هم در این مراسم گفت: اگر کشاورزان از تسهیلات دولتی استفاده کنند، شاهد افزایش تولید در کشور و افزایش درآمد برای کشاورزان خواهیم بود.
محمد علی طهماسبی افزود: ایران نمایشگاهی از انواع انگور است که میتوان کارهای زیادی باید انجام شود.
او گفت: در زنجیره این محصول ضعف اساسی وجود دارد است که شهرستانهای مختلف باید باهم همکاری کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید برای شب عید ۴۰ درصد انگورها را به بهترین نحوه نگهداری کرد که علاوه بر مصرف داخلی قدرت صادرات نیز وجود داشته باشد.
استان فارس با سطح زیر کشتی بالغ بر ۶۵ هزار هکتار و تولیدی بیش از ۶۰۰ هزار تن محصول انگور است، رتبه اول تولید انگور کشور را دارد و شهرستان کوار با سطح زیر ۶ هزار هکتار انگور و تولید ۱۴۰ هزارتن، دارای رتبه اول تولید استان است.
انتهای پیام/م