۲ درصد از شیرین‌سازی آب دریا در دنیا متعلق به ایران است که با وجود هزینه‌های زیاد موجب حفظ آب شیرین در کشور می‌شود.
 
شیرین کردن آب دریا چقدر می‌تواند مشکل کم آبی را در کشور برطرف کند؟به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نیاز به آب شیرین یک نیاز اساسی برای بقاست و بخش عمده ‏ای از سطح سیاره زمین (بیش از ۱٫۵ میلیارد کیلومتر مکعب) را آب فرا گرفته است که نزدیک به ۹۷ درصد این آب ‏ها شور و غیر قابل نوشیدن هستند و ۳ درصد باقی مانده به صورت یخ زده و غیر قابل مصرف در قطب ‏ها و بر فراز قله کوه ‏ها وجود دارد.

طبق مطالعات صورت گرفته هم اکنون بیش از نیمی از جمعیت جهان با کمبود منابع آب شیرین مواجه هستند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰، این مقدار به بیش از ٪۶۰ برسد؛ تغییر در سبک زندگی مردم، رشد سریع جمعیت جهان، افزایش فعالیت‌های صنعتی و افزایش آلاینده از دلایل آلوده کردن آب شیرین در جهان است.

کشور ایران با در بر داشتن یک درصد جمعیت جهان تنها حدود ۰.۳۶ درصد از آب شیرین قابل استفاده را در اختیار دارد که طبق تخمین‌های به عمل آمده حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب است که حدود ۷۰ درصد آن برداشت شده و حداکثر تا ۸۵ درصد قابل برداشت است.

منابع آب شیرین در کره زمین با سرعتی حدود ۲۰۰ میلیارد مترمکعب بر روز در حال مصرف است؛ از این ارقام می‌توان نتیجه گرفت که نزدیک به یک پنجم جمعیت جهان با کمبود یا نبود آب آشامیدنی مطلوب مواجه هستند از همین رو یکی از گزینه‏‌های مطرح برای مقابله با بحران کم ‏آبی، شیرین کردن آب دریا‌ها و نمک زدایی از آنهاست.

هم چنین از دلایل بروز ۸۰ درصد بیماری‌ها می‌توان به استفاده از آب ناسالم اشاره کرد که یک‌سوم آمار مرگ‌ومیر در کشور‌های درحال‌توسعه به دلیل عدم دسترسی به منابع آب شیرین سالم و کافی اتفاق می‌افتد.

صرفه جویی در مصرف آب و اقداماتی مانند کاهش تلفات انتقال می‌تواند راه حل مناسبی برای کاهش مصرف آب باشد، اما با توجه به رشد روز افزون جمعیت در کشور ما کافی نیست.

آمار نهاد‌های بین‌المللی نظیر بانک جهانی نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد از شیرین‌سازی آب دریا در دنیا متعلق به منطقه خاورمیانه است، اما از این ۶۰ درصد هم فقط ۲ درصد سهم ایران است و بخش اعظمی از این ظرفیت‌ها به کشور‌هایی نظیرعربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت تعلق دارد.

باید توجه داشت که کشور ما طبق دسته‌بندی اقلیمی جزو مناطق خشک محسوب می‌شود؛ همچنین مدیریت و برنامه ریزی‌های اشتباه در سال‌های اخیر موجب خشک شدن آب دریاچه‌ها و صدمه به کشاورزی شده است.

کاهش بارندگی در کشور، خشک شدن چشمه‌ها و سفره‌های زیر زمینی و شور شدن آب‌های زیر زمینی تهدیدی جدی برای زندگی روزمره انسان است به همین دلیل دریا‌ها پایدارترین منابع آب محسوب می‌شوند.

حال این مسئله مطرح می‌شود که شیرین کردن آب دریا‌ها چه مزایایی دارد که با وجود هزینه‌های گزاف و سنگین در کشور‌های حاشیه خلیج فارس باز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ شیرین سازی به معنای استخراج آب شیرین از آب دریا و آب‌های لب‌شور است.

در سال‌های اخیر در ایران پیشنهاد‌ها جدی برای تامین آب برخی استان‌های مرکزی و شرقی از طریق شیرین سازی و انتقال آب دریا از شمال یا جنوب کشور مطرح شده است.

ولی نکته اساسی این است که تلفیق طرح‌های تولید آب شیرین در سواحل دریا از طریق نمک زدائی و انتقال آن به مناطق مرکزی در مقیاس بزرگ، چقدر می‌تواند مشکل کم آبی را در کشور برطرف کند.

معایب شیرین سازی آب دریا چیست؟

از مزایای شیرین کردن آب دریا‌ها می‌توان به تامین نیاز انسان به آب، نامتناهی بودن آب شور دریا‌ها اشاره کرد؛ هم چنین شیرین کردن آب دریا‌ها با وجود هزینه‌های زیاد موجب حفظ آب شیرین در کره زمین می‌شود که این موضوع بسیار حائز اهمیت است. شیرین کردن آب دریا‌ها علاوه بر هزینه‌های گزاف معایبی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

دستگاه‌های آب شیرین کن می‌توانند در زمان تصفیه آب هزینه معقولی داشته باشند؛ اما ساخت و راه‌اندازی آن‌ها در برخی موارد برای دولت‌ها و ملت‌ها توجیه اقتصادی ندارد. هم چنین شورابه ناشی از تصفیه آب دریا سبب بروز مشکلات زیست‌محیطی می‌شود؛ برای تصفیه آب شور باید آب شیرین از نمک و مواد معدنی جدا شود و این فرآیند موجب تولید شورابه می‌شود.

ورود این شورابه به هر زیست‌بومی (چه در محیط آبی و چه در خشکی) اثرات مخرب بسیاری روی جانداران حاضر در آن محیط گذاشته و تعادل را در آن زیست‌بوم بر هم می‌زند و حتی می‌تواند باعث مرگ مرگ بسیاری از جانداران زیست‌بوم شود.

روش‌های حرارتی، غشایی و هیبریدی سه روش متداول شیرین‌سازی آب در دنیا هستند؛ با توجه به وجود نیروگاه‌های متعدد برق و سواحل طولانی در مناطق جنوبی کشور و مزایای روش هیبریدی، گزینه‌ بهینه برای تولید آب شیرین در این مناطق استفاده از روش‌های هیبریدی است.

در سال‌های اخیر عربستان سعودی حتی برای تأمین آب مصرفی کشاورزی به سمت تصفیه و نمک زدایی آب دریا رفت، اما گران بودن این آب باعث شد که کشاورزی با این آب مقرون به صرفه نباشد و این طرح موفق نشود.

چندی پیش مدیر کل برنامه ریزی دفتر کلان آب و آبفای وزارت نیرو در این باره گفت: سهم ایران از نمک زدایی آب دریا در خلیج فارس، دریای عمان و شمال آفریقا تنها ۲ درصد است و ۹۸ درصد دیگر متعلق به کشور‌های منطقه است.

فریبا  گلریزان، مدیرکل دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت آب و فاضلاب کشور در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شیرین کردن آب دریا  اظهار کرد: رشد جمعیت در بیشتر کشورها با رشد کشاورزی، صنعت و شهر نشینی برای ایجاد رفاه جامعه همراه است؛ کشور ما هم با روند نرخ رشد جمعیت و با در نظر گرفتن حداقل آب مورد نیاز خام سرانه برای توسعه همه جانبه پایدار ضروریست که از منابع آب شور خلیج فارس و دریای خزر و منابع آب های سطحی و زیرزمینی لب شور کشور با استفاده از تکنولوژی های نمک زدایی برای تأمین آب لازم بهره گیری شود.

او ادامه داد: از سویی آب آشامیدنی، آبی است که ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن باید در حدی باشد که مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، برای سلامت انسان، ایجاد نکند؛ از این رو وزارت نیرو در بخش آب و فاضلاب بر آن است تا با توسعه تحقیقات کاربردی و فناوری پیشرفته به‌گونه‌ای عمل کند تا آحاد جامعه در حد استاندارد‌های ملی و بین‌المللی به آب شرب کافی و سالم و امکانات جمع‌آوری، انتقال و تصفیه بهداشتی فاضلاب دسترسی داشته باشند.

 نقش آبهای لب شور در پایداری تأمین آب نواحی جنوبی / تضمین خرید آب استحصالی و پساب تصفیه شده

این مقام مسئول بیان کرد : استفاده از سیستم های آب شیرین کن بعنوان فرآیندی که از منبع مطمئن و پایداری مثل دریا بهره مند هستند به عنوان یک گزینه مناسب جهت تامین آب شرب نواحی جنوبی کشور قابل بررسی بوده و در شرایط فعلی که تغییرات اقلیمی، مشکل کم آبی را تشدید نموده است میتوانند به عنوان راهکار مناسب تامین آب مورد توجه و برنامه ریزی قرار گیرند ؛ استفاده از آبهای لب شور نظیر رودخانه ها و منابع زیرزمینی در نواحی جنوبی کشور نقش فراوانی در پایداری تأمین آب این مناطق دارد.

گلریزان ادامه داد: به همین منظور قوانین و مقررات مورد نیاز طی چند سال گذشته به نحو مطلوبی تنظیم و ابلاغ شده است؛ از این رو بر اساس ماده ۱۴۲ قانون برنامه پنجم توسعه  به وزارت نیرو اجازه داده شد تا خرید آب استحصالی و پساب تصفیه شده از سرمایه گذاران اعم از خارجی یا داخلی را تضمین کند؛ از این رو به همین منظور اجرای طرح‌های مشارکت بخش غیردولتی، شورای اقتصاد در جلسه مورخ ۱۳۹۶/۱۲/۲۱ درخواست شماره ۱۰۰/۲۰/۵۳۶۷۹/۹۵ مورخ ۱۳۹۵/۱۲/۲۵ وزارت نیرو در خصوص دستورالعمل ماده (۲۰) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) را به استناد ماده (۲۰) قانون مذکور، طی نامه شماره ۱۸۱۰۳۷۸ در تاریخ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸ مورد تصویب قرار داد.

او  هم چنین گفت: براین اساس دستورالعمل اجرایی ماده ۲۰ نیز در اسفند ماه سال گذشته ابلاغ شد که طبق این دستور العمل  برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، به وزارت نیرو و شرکت‌های تابع اجازه داده می‌شود، خرید آب استحصالی و پساب تصفیه شده از سرمایه گذاران اعم از داخلی و خارجی، آب مازاد ناشی از صرفه جویی حقابه داران در بخش‌های مصرف و هزینه‌های انتقال آب توسط بخش غیردولتی را حسب مورد با قیمت توافقی یا با پرداخت یارانه براساس دستورالعمل مصوب شورای اقتصاد تضمین کنند.

۸۵ طرح آب شیرین کن از طریق سرمایه گذاری بخش غیر دولتی 

گلریزان بیان کرد: پروژه‌های آب شیرین کن در قالب قراردادی BOO احــــــداث، به مالکیت سرمایه گذار در آمده و مورد بهره برداری قرار می‌گیرند؛ هم اکنون از سال ۱۳۸۵ تاکنون حدود ۸۵ طرح آب شیرین کن از طریق سرمایه گذاری بخش غیر دولتی  در قالب قراردادی BOO با مبلغ سرمایه گذاری حدود ۱۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال و با ظرفیت حدود ۴۷۴ هزار مترمکعب در شبانه روز در استان‌های یزد، البرز، ایلام، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، گلستان، مرکزی، هرمزگان، اصفهان، سمنان،  مازندران، گیلان،   قم، همدان و کاشان درحال ساخت،   بهره برداری و اتمام هستند که اکثر آن‌ها برداشت از آب دریا و تعدادی برداشت از چاه هستند. همچنین چندین پروژه آب شیرین کن از طریق سرمایه گذاری بخش غیر دولتی در قالب قراردادی BOO  در استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان و بوشهر در حال پیگیری و  اقدام هستند که به زودی جهت عملیات اجرایی ابلاغ می‌شود.

شرایط آب شهر‌های جنوبی  کشور  با حضور بخش خصوصی رو به بهبود است

مدیرکل دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: در این مسیر سرمایه گذاران مهمترین نقش را در بهبود وضعیت موجود بر عهده داشته اند به نحوی که در بسیاری از مناطق که همواره مشکل تأمین آب وجود داشته از جمله جزایر و شهر‌های جنوبی کشور با حضور بخش خصوصی هم اکنون آب با کیفیت و پایدار در اختیار دارند؛ امیداست با ایجاد بستر مناسب، تقویت و اعتماد متقابل بین ۲ رکن اصلی مشارکت عمومی خصوصی یعنی سرمایه گذار و سرمایه پذیر روند حضور بخش خصوصی منسجم‌تر از گذشته تداوم بیابد.

هم چنین علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مهندسان مشاور با پیش بینی‌های دقیق به این نتیجه رسیدند که در سال ۱۳۷۸ حداقل ۵۰ میلیون  از جمعیت ایران باید در اطراف سواحل خلیج فارس مستقر شوند و با استفاده از  شیرین سازی آب دریا بتوانند به آب شیرین  دسترسی پیدا کنند، ولی متاسفانه  این طرح به دلیل نبود صنعت موفق نبود.

او ادامه داد: نیاز کشور ما به آب شیرین مسئله بسیار حیاتی است و ما باید برای حل این مسئله تلاش کنیم هم اکنون بیشتر تراکم جمعیت کشور در مرکز و شهر‌های کویری مستقر هستند و دولت ناچار است برای تامین آب از غرب کشور به سایر استان‌ها هزینه‌های زیادی را متقبل شود.

اکبری بیان کرد: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شد  آب حداقل ۳۰ درصد از شهر‌های حاشیه خلیج فارس را تامین کند و این کار مستلزم شیرین کردن آب دریاست که طی برنامه ریزی‌های دقیق  باید به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشور‌های خلیج فارس غالب  نیاز‌های آبی خود را از آب دریا تامین می‌کنند  و باید توجه داشت که در ایران این مسئله بسیار ضروری است و   در آینده  می‌تواند مفید واقع شود.

او درباره هزینه‌های شیرین کردن آب دریا گفت: در صورت نهایی شدن این طرح دولت باید هزینه‌های زیادی را پرداخت کند به طور مثال برای تامین آب بندرعباس آب شیرین باید از ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتری میناب منتقل شود و به طبع  این کار هزینه زیادی  به همراه دارد.

اکبری  در پایان بیان کرد:  ۷۵ درصد آب کشور از طریق آب‌های  زیرزمینی تامین می‌شوند و این آب زیر زمینی روبه کاهش است. طبق قانون اولویت آب ناگزیریم  از هر راهی که به صرفه و مفید است برای شیرین کردن آب  مصرفی کشور استفاده کنیم؛ شیرین کردن آب دریا با وجود هزینه‌های زیاد و محدودیت‌های احتمالی زیست محیطی بسیاربه صرفه است.
بیشتر بخوانید: مصرف آب شرب تهرانی ها، ۲۰ درصد بیشتر از بقیه شهر‌ها
با بررسی جوانب مختلف و نقاط قوت و ضعف تجهیزات تصفیه آب صنعتی مانند دستگاه‌های آب شیرین کن می‌توانیم به این نتیجه برسیم که درنهایت تصفیه آب دریا می‌تواند به سود ما باشد یا نه، ولی به نظر می‌رسد با وجود مشکلات ذکر شده و کمبود آب شیرین بر روی کره زمین بهترین راه حل شیرین کردن آب دریاهاست؛ همه ما برای ادامه حیات به آب سالم و بهداشتی نیاز داریم و آب شیرین کن‌ها می‌توانند چنین آبی را برای ما تولید کنند.

هم چنین هم اکنون روزانه از مجموع ۹۰ میلیون مترمکعب شیرین سازی آب دریا در جهان، حدود ۲۲ میلیون مترمکعب شیرین سازی آب دریا در خلیج فارس انجام می‌شود که سهم ایران از این مقدار تنها ۲۰۰ هزار مترمکعب است.
 
گزارش از نازنین جهان تیغی

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
تمامه کشورها دارن از اب دریا استفاده میکنن.اب حاصل از نمک زدای دریا را میتوان در پشت صدهایمان بندازیم و مشکل برق را هم برترف کنیم با این کار با یک تیر دو نشان میزنیم هم مشکل اب شرب حل میشه هم مشکل کم ابی و هم انرژی برق از طرق صدها ممنون از گزارشتون .چین بیابانهایش را دارد به جنگل تبدیل میکند چرا ما دشت هامونو تبدیل به جنگل نکنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
به نظر من روش خیلی خوبیه و اما باید مدیریت بشه که به اکوسیستم طبیعی جانداران آبزی صدمه ای وارد نشه که انشاالله به لطف و تلاش دانشمندان ایران عزیزمون این مورد هم رفع خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
HAMID
۱۱:۱۲ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
چقدر مزخرف
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۱۰:۴۲ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
گزارش بسیار کاملی بود
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۹:۳۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
دم خبرنگار این گزارش گرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
الان ميگن سدها پر شده و اگه بازم بارون زياد بياد مجبوريم دريچه ها رو باز كنيم و سيل مياد
خب اگه اينجوريه آب رو بريزين توي چاهها و قناتها تا پر بشن و تابستون باغا بي آب نمونن
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۲:۱۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
شیرین کردن آب دریا چقدر می‌تواند مشکل کم آبی را در کشور بر طرف کند؟!!! اجازه آقا معلم ما بگیم ما یگیم خیلی زیاد آقا معلم اجازه اشتغال زایی هم زیاد میشه در این پروژه ها و مردم دیگه با کم بود آب شیرین روبه رو نمی شوند در ضمن آقا معلم اجازه دریاچه هایی هم که تتوشون آب شور بوده و خشک شده را هم میشه با لوله کشیهای سایز بزرگ از خلیج فارس تا دریاچه های خشکیده شده کشور احیاءشون کرد در ضمن آقا اجازه با این کار از مهاجرتت غیر استتاندارد روستایان به شهر ها هم جلوگیری می شود و مردم روستاها و دهاتهای مجاورت دریاچه ها و رودخانه ها به امور کشاورزی و دامداریشان مشغول می شوند و رونق تولید هم زیاد می شود در تمامی امور اجازه آقا این کار بسیار پسندیده را باید سالها قبل انجام می دادند مدیران مدبر لایق و شایسته در وزارت آب البته آقا اجازه ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازه است ولی جدیدن خیلی گرونه شده آقا معلم اجازه هست بشینیم .
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۲:۱۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
شیرین کردن آب دریا چقدر می‌تواند مشکل کم آبی را در کشور بر طرف کند؟!!! اجازه آقا معلم ما بگیم ما یگیم خیلی زیاد آقا معلم اجازه اشتغال زایی هم زیاد میشه در این پروژه ها و مردم دیگه با کم بود آب شیرین روبه رو نمی شوند در ضمن آقا معلم اجازه دریاچه هایی هم که تتوشون آب شور بوده و خشک شده را هم میشه با لوله کشیهای سایز بزرگ از خلیج فارس تا دریاچه های خشکیده شده کشور احیاءشون کرد در ضمن آقا اجازه با این کار از مهاجرتت غیر استتاندارد روستایان به شهر ها هم جلوگیری می شود و مردم روستاها و دهاتهای مجاورت دریاچه ها و رودخانه ها به امور کشاورزی و دامداریشان مشغول می شوند و رونق تولید هم زیاد می شود در تمامی امور اجازه آقا این کار بسیار پسندیده را باید سالها قبل انجام می دادند مدیران مدبر لایق و شایسته در وزارت آب البته آقا اجازه ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازه است ولی جدیدن خیلی گرونه شده آقا معلم اجازه هست بشینیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
يكي از منابع عظيم آب كه كنار شهرها هم هست و بهش توجهي نميشه ميليونها متر مكعب شيرابه هاي زباله هاست كه توي زمين فرو ميره و هم هدر ميره و هم آب چاهها رو كثيف ميكنه
به نظر من بايستي وسط كوههاي زباله حفاري كرد و شيرابه ها رو بيرون كشيد و عين فاضلاب تصفيه كرد و براي كشاورزي استفاده كرد
لطفا اين موضوع رو پيگيري كنيد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
باید برای ایجاد سد هم تحقیق کرد در زمینی که سرشار از نمک هست چرا سد درست میکنند برای اینکه اهداف خاصی را دنبال میکنند نابودی کشاورزی ایرانیان و وابستگی به اجانب
Iran (Islamic Republic of)
علی سرخی
۲۲:۱۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
با سلام عرض ادب و تحیات بر محمد مصطفی و خاندان پاک مطهر ایشان ب استحضار می رسانم بنده حقیر آقای علی سرخی فرد ف مرحوم محمود ساکن استان خوزستان شهرستان شوش دانیال نبی ع
دستگاه تصفیه آب خانگی اختراع کردم ک مخزن های موجود در بازار ک دارای تیوپ دیافراگم هستن رو حذف کردم چرا ک از نظر سازمان بهداشت جهانی NSF این مخازن در اروپا چندین سال ممنون شده است . ولی کماکان در ایران این طرح درحال کپی و فروش می باشد . و با بیشتر شرکت ها در تهران صحبت کردم حاضر نشدن وارد مذاکره بشن و دقیقا حکم این را دارن ک سرطان ب مردم می فروشند . چرا ک مخزن دارای تیوپ و باد و آلودگی و جلبک و باکتری در مخزن تصفیه آب خانگی می شود . ک این معضل بزرگ را کسی پیگیری نمی کند . و بنده این مشکل بزرگ را حل کردم و بصورت آزمایشگاهی انجام شده است و آماده بهره برداری می باشد . لطفا بررسی بفرمائید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
توضيح بده چه جوري اينكار رو كردي
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۳۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
ممنون از مطالب عالیتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
از پژوهشگران ایرانی خواهشمندم بر روی روش های ارزان شیرین کردن آب دریا تحقیق کنند.
Iran (Islamic Republic of)
نجم الدین
۱۹:۰۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
گزارش کامل و جامعی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
والا مدیریت باشه برا کل ایران 10 تا سد جواب میده، مدیریت نباشد، کل آب های جهان هم جواب نمیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
دخالت در اکوسیستم طبیعی خسا راتت جبران ناپذیری را به بار می آورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
از روستای سنگدیوار کلات خراسان رضوی روزانه میلیون ها لیتر آب به ترکمنستان میریزه این فقط از یک نقطه که از ارتفاعات هزار مسجد آب شیرین از طریق رودخانه به ترکمنستان میریزه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
كلا آب شيرين شده خيلي گرون هستش و فقط بايستي به كشت هاي. خيلي با ارزش مثل پسته و بادام اختصاص بدن
United States of America
جمال
۱۴:۳۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
با گذشت زمان فناوری هایی میاد که شیرین سازی آب دریا رو راحت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
کشورهایی مانند کویت که بسیار کوچکتر از ایران هستند ازاین فناوری استفاده میکنن ولی کشور ایران نه برای توسعه وآبادانی کشور به آب احتیاج هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
کشورهایی مانند کویت که بسیار کوچکتر از ایران هستند ازاین فناوری استفاده میکنن ولی کشور ایران نه برای توسعه وآبادانی کشور به آب احتیاج هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
نيروگاههاي برق ما هر روز ميليونها متر مكعب آب رو براي اوليد برق به بخار تبديل ميكنن
به نظر من بايستي آب دريا رو به نيروگاهها تزريق كرد و بخار حاصله رو سرد كرد و آب شيرين بدست آورد و نمك باقيمانده رو هم با قطار ببرن كوير
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۲:۵۸ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
دریای عمان و اقیانوس هند مهمترین منبع اب ایران است می شود با گاز خدا دادی و خورشید خدا دادی و جزر و مد خدا دادی فقط کمی تصمیم گرفت و همت کرد و مقدار زیادی اب را شیرین کرد و کل ایران را بهشت کرد.
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۲:۵۸ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
دریای عمان و اقیانوس هند مهمترین منبع اب ایران است می شود با گاز خدا دادی و خورشید خدا دادی و جزر و مد خدا دادی فقط کمی تصمیم گرفت و همت کرد و مقدار زیادی اب را شیرین کرد و کل ایران را بهشت کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
به جای شیرین کردن آب دریا بهتره آبهایی که از بارندگیها روی زمین حیف و میل میشه رو کنترل کنند . لطفا برید یک گزارش از دریا تو بندرعباس بگیرید ببینید چقدر آلوده شده و متاسفانه هیچکس به فکر نیست
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۲:۳۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
اب بارندگی ها در پشت سد ها ذخیره می شود ولی نباید تنها به اب پشت سد ها اکتفا کرد.
Luxembourg
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
این کار انجام بشه خوبه .منتهی باید هزینه فایده ش مورد توجه قرار بگیره و همچنین جوری اجرا بشه که پسابهاش وارد دریا نشه وگرنه اثرات زیست محیطی بسیار خطرناک و جبران ناپذیری در دراز مدت داره .
Iran (Islamic Republic of)
مجیدحاجی ابادی
۱۲:۱۷ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
فقط یک عده ای مثلن کارشناس میان از هر دری سخنی وهیچ نیجه ی حاصل نمیشه اقا همین ابهای روان در شهر ما اگه مهار میشد در فصل بارندگی کفاف چند سال این شهرو میداد
Iran (Islamic Republic of)
سیدحسین کاظم پور
۱۴:۱۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
بله شهر ما کوهدشت که بین النهرین است فقط یک روز در سال آب یکی از رودهای سیمره و یا کشکان را ذخیره کنند می توانیم صاحب یک دریاچه شویم
که هوای شهرمان را تلطیف کند و هم بهترین زمینهای حاصلخیز کشور را سیراب کند و هم زیبایی و چشم اندازه شهری زیبا کوهدشت را صد چندان کند و هم اشتغال فراوان در شهری که بیشترین میزان بیکاری کشور را دارد ایجاد کند
شهر زیبایی های خدادادی شهر من ، شهر شیرز و هزاران جای دیدنی مثل شیرز ، شهر زیبا کوهدشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
مگه مشکل کمبود آب داریم؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۰۴ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
خوشبختانه // نه مشکل اب داریم نه مشکل نون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
منصور جان، مشکل "کمبود" آب نداریم، مشکل "ول" بودن و هدر رفتن آب رو داریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
این طرحها خیلی وقت پیش!! مطرح بوده چرا تا حالا زمین مونده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
پس از شیرین کردن آب دریا می توانند از شورابه نمک بگیرند و در سفره مردم بذارن که هم طبیعی هست و هم سالم مردم هم اینقدر بیمار نمی شن
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۱:۳۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
این طرح سال هاست در کشور ما مورد استفاده قرار گرفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
استفاده از شورابه منحصر به تولید نمک نیست بلکه شورابه می تواند مواد اولیه یک یا چند کارخانه عظیم تولید آب ژاول، سودسوزآور و چندین محصول دیگر (شیمیدانها بهتر می دانند) که بشدت مورد نیاز صنایع کشور ما و برای صادرات به کشورهای جهان مناسب است باشد.
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۱:۳۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
این آب برای آشامیدن مناسب نیست.لب شور است.مردم جنوب هم بیشتر از آب معدنی استفاده میکنند.
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۱:۳۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
با مدیریت صحیح امکان پذیر است.
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۳۱ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
دستگاه اب شیرین کن اگه در کنار نیروگاه اتمی باشد // اب شیرین کردن تقریبا رایگانه
Iran (Islamic Republic of)
مردم ایران
۱۱:۲۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
باسلام و وقت بخیر
لطفا انرژی خورشیدی هم پیگیری کنین که تا چه حد درکشور باید استفاده بشه و اینکه چرا نمیخوان استفاده کنن ؟؟ وقتی از خوزستان میشه انرژی خورشیدی استفاده کرد چرا اقدام نمیکنن ؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۱:۲۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
در اسرع وقت پیگیری می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
برق تولید شده از سولار سل و صفحات خورشیدی نسبت به نیروگاه های سوخت فسیلی بسیار گران قیمت تر هستند، تکنولوژی ساخت آن ها را نداریم و کاملا وارداتی هستند یعنی عملا با تولید برق شرکت های خارجی و دلال ها و واردات چی ها را پولدار میکنیم، اگر خودمان تولید کننده باشیم و صرفه اقتصادی داشته باشد مسلما کسی از انرژی پاک بدش نمی آید با این که محدودیت های نیز دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
فن آوری تولید برق از نور خورشید در دوران ایران قدیم وجود داشته است و هم اکنون شرکتی ایرانی آن فن آوری را بروز کرده که از لحاظ هزینه پایین تر و از لحاظ بهره وری بسیار بالاتر از صفحات خورشیدی عمل میکند ،اما متاسفانه هیچ حمایتی نشده و مردم نیز از آن بی خبرند
قبلا تلویزیون در یک مستند به آن پرداخته بود
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
کسی که شیرین کردن اب را مشگل نشان میدهد مانند همونها هستند که میگفتند بجای کشاورزی صنعت داشته باشیم... نفوذی یا اغفال شده است شیرین کردن اب به نوعی حتی سابقه ملی دارد الان کاملا ارزان میتونه باشه
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۱:۱۶ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
به نظر می رسد تغییرات آب و هوایی اقلیمی در ایران به سمت افزایش بارندگی ها، پیش می رود. لذا باید با مطالعه نقشه های توپوگرافی، از طریق آبخیزداری و آبخوان داری و احداث سد، از این آبهای شیرین سطحی استفاده بهینه کرد و از روشهای تهاجمی مانند شیرین کردن آب دریا که مخرب محیط زیست است اجتناب نمود.
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۱:۱۶ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
ذخایر سفره های زیر زومینی روز به روز در حال کاهش است و استفاده از اب های شیرین منجر به از بین رفتن اب شیرین برای ایندگان خواهد شد, هم چنین اگرچه شیرین کردن اب دریا معایبی دارد اما به نظر میرسد ممکن ترین و درست ترین راه باشد.
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۱:۱۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
اگر بتوانند آب دریا را بدون اینکه شیرین کنند به کویر بی حاصل انتقال دهند باعث تغییر در زیست محیط ایران می شود واین کمک بزرگی از جانب طبیعت برای ایران عزیزمان هست شما تصور کنید دشت لوت ودشت کویر اگر دریاچه شوند باور کنید 50درصد ایران تبدیل به جنگل ودر ختان انبوه می شود.این یک تخیل نیست این یک ایده ای هست که که گرمای 60درجه کویر باعث چرخه آب در طبیعت ایران می شود چون زمانی همین دو کویر دریا بودند وسرزمین سیستان هم جنگل انبوه وکشاورزی پر ثمری داشت حتی تا چند قرن بیش سیستان انبار غله ایران بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
این کار را نکنید - چوبش را جهان میخوره
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۱:۱۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
آب دریا نامتناهی است. این وسط چه کسی ضربه میخورد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
مهمتر از همه فرهنگ استفاده از آب شرب هست.مثلا چرا آب باران ذخیره نمیشود در منازل تا از آن برای شستن ماشین یا شستن حیاط با آب دادن به گلها و غیره استفاده شود .
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۱:۰۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
ایا میزان بارش ها در کل سال در همه شهر ها یکسان است؟ هم چنن آب باران جز پشت سد ها کجا ذخیره شوند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
سد یکی از روش های ذخیره آب باران است. در شهرهای ساحلی جنوب میزان رطوبت بالاست. تحقیقات در این زمینه و بکارگیری تکنولوژی در مورد استفاده از این رطوبت و تبدیل آن میتواند موثر باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
تشکرازمطالب مفید شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
اگر به فکر آب و نان مردم هستید اجازه استخراج آب شیرین از زیر پایشان را به آنان بدهید .تا هم بیاشامند و هم محصولات سالم داشته باشند و از شر تراریخته های تحمیلی به سفره هایشان خلاصی یابند .
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۹:۲۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
منظور شما از آب زیر پا چیست ؟ اگر منظورتان استخراج آب های زیر زمینی است که بیش از حد در کشور رخ می دهد. و ما باید با اسفاده از روش های دیگر و مناسب به فکر مدیریت آب در کشور باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
چرخه آب و هوا با تحکم متوقف نمیشود فقط برای مردم مشکل سازی میکنند .مصرف آب در حد کل شیء باعث سر سبزی و اکسیژن فراوانتر برای تنفس و راحتی چرخه نزولات جوی و آبادانی بیشتر برای زمینیان است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
آب رودخانه های که ما یک لیتر هم از آن برداشت نداریم و اجازه برداشت نمی دهند و میره تو خلیج فارس و شور میشه کشکان و سیمره
هر کدام هر کدام در ثانیه ۱۰ متر مکعب دبی آب دارند حساب کنید ۳۶۰۰* ۲۴*10 = چند متر مکعب در روز که برای هر شهر مثل کوهدشت که از کنار آن می گذرند یک روز ذخیره شوند
هر شهر صاحب یک دریاچه خواهد شد و حتی مازاد آن نیز که میلیاردها متر مکعب آب است می توان به کویرهای مرکزی ایران انتقال داد
حداقل هزینه شیرین کردن ندارند چرا که خود شیریننند و در مسیر حرکت نیز چشم انداز های بسیار زیبا و سرسبزی و خنکی هوا را به همراه خواهند داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
آب شور همون آب شیرین هست که از گنبدهای نمکی عبور میکنه و شور میشه و یا با آب دریا مخلوط میشه.همونقدر که میخواهیم از دریا آب برداریم جریان رودخانه را هدایت کنیم و بی دردسر آب برداریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
با کمک نور خورشید و جوانان بیکار آب رو شیرین کنین و بیارین و تموم این کویر را زراعت کنید و اشتغال ایجاد کنین
همه چیز داریم فقط یه جو همت میخواد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
به نظر من به جاي آب شيرين بايد آب دريا رو براي شستشو فرستاد تو لوله هاي خونه ها و آب شيرين فقط براي شرب و كشاورزي مصرف بشه
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۹:۰۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
آب دریا اگر وارد لوله کشی های شهری شود به دلیل نمک موجود در آن و شوری بیش از حد موجب رسوب در لوله ها شده و در عرض یک ماه موجب خرابی این لوله ها می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
بايد بررسي بشه چون لوله كشيا ديگه فلزي نيست و پلاستيكيه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۶ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
علی برکت الله.

از همه چی سهممون کمه
Germany
ناشناس
۰۸:۲۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
دستم لیزید بجای مثبت منفی زدم.
حق با شماست.
من از پیشرفت غرب و شرق تعجب نمیکنم.
از پیشرفت کشورهای عربی و هند غبطه میخورم!
فقط مونده از کشورهای آفریقایی هم عقب بیافتیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
روزی باید این طرحها بطور گسترده ،اغاز شود و چه بهتر که از امروز شروع کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
اللهم عجل لولیک الفرج
۰۷:۴۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
قابل توجه مدیریت سایت:
اشتباه: بیش از ۱٫۵ میلیون کیلومتر مکعب
صحیح: بیش از ۱٫۵ میلیارد کیلومتر مکعب
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۷:۴۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
درست می فرمایید,تصحیح شد.
آخرین اخبار