به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، نادر فلاحی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: کاوش مسجد عتیق اردبیل که بعدها به عنوان جمعه مسجد شناخته شد، در حال مطالعه و انجام عملیات است.
او افزود: محدوده کاوش و خاکبرداری شامل ۱۰ ترانشه در ابعاد ۱۰ در ۱۰ متر است که به مدت بیش از دو ماه است با نظارت هیات کاوش در حال حفاری و مستندنگاری است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: مهمترین یافته باستان شناختی تا این لحظه کاوش کشف بقایای معماری شبستان غربی شامل ستونهای متعدد این بخش است.
فلاحی تاکید کرد: براساس شیوهی ساخت که یادآور ستونهای مساجد ماقبل سلجوقی (سدههای سوم و چهارم هجری) از جمله تاریخانه دامغان و مسجد جامع نایین است، علاوه بر مشخص شدن نقشه مسجد سمت غربی مسجد جمعه، مواد فرهنگی مکشوفه قطعات سفالی متعدد متعلق به دورههای سلجوقی تا عصر قاجاریه است.
او افزود: یکی از مهمترین یافتههای تاریخی در عملیات کاوش، سنگ حجاری محرابی است که مزین به کلمه متبرک الله میباشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: بی تردید اطلاعات حاصل از دادهها و مدارک باستانشناسی در کنار بهره مندی از اسناد و منابع تاریخی نه تنها در تکمیل خلاء تحقیقات پیشین محوطه تاریخی مسجد جمعه و تاریخ فرهنگ و تمدن شهر اردبیل در دورههای قبل از اسلام و عصر اسلامی موثر خواهد بود بلکه در تحلیل معمارانه و باستانشناسانه اثر مذهبی مورد نظر و سیر تحول معماری آن نقش اساسی خواهد داشت.
انتهای پیام/ع