به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، مجید نظری رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با بیان اینکه امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای مقابله با پدیده گرد و غبار، اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است، گفت: برای مقابله با پدیده گرد و غبار، برنامه ریزی گستردهای صورت گرفته است.
او نهالکاری حدود ۲ هزار و ۲۵۰ هکتاری در سطح استان، کنترل هرز آب در سطح ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار، احداث بادشکن بیولوژیک به طول ۲۰۰ کیلومتر و احداث قریب به هزار و ۵۰۰ کیلومتر تلههای رسوب گیر را از برنامههای این مجموعه برای مقابله با پدیده گرد و غبار در امسال عنوان کرد.
نظری با بیان اینکه قرار است این پروژهها در ۱۰ شهرستان کرمان، راور، شهربابک، سیرجان، انار، رفسنجان، ریگان، فهرج، بم و نرماشیر اجرایی شوند، بیان داشت: به علت مشکلات بیشتر در ۴ شهرستان شرقی؛ یعنی: ریگان، فهرج، بم و نرماشیر، سهم این ۴ شهرستان در این پروژهها بیشتر است و بیش از ۶۰ درصد از کل این اعتبار در این شهرستانها هزینه میشود که البته، فهرج و ریگان سهم بیشتری را به خود اختصاص داده اند.
او از فراهم کردن مقدمات کاری سخن گفت و افزود: هم اکنون در مرحله تهیه اسناد مناقصه و ورود به مرحله اجرایی کار هستیم.
رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان از آغاز کار ظرف مدت یک یا دو ماه آینده سخن گفت و بیان داشت: از لحاظ فصلی فعلا تأخیری نداریم و در صورتی که مشکلی به وجود نیاید، در زمان مقرر تعهداتمان را انجام میدهیم.
او با بیان اینکه در جلسه کمیته هماهنگی امور اجرایی طرحهای مقابله با گرد و غبار در رابطه با برنامه کاری، کلیاتی مصوب شد و قرار شد ظرف ده روز آینده، اسناد مناقصه آماده شوند.
نظری گفت: در این جلسه، موضوعاتی از جمله: پیگیری خرید نهال و نهاده و مستندسازی نیز مورد تبادل نظر قرار گرفت.
او همچنین افزود: استان کرمان به لحاظ شرایط خاص کویری، دارا بودن مرز بسیار گسترده با کویر لوت، حاکم بودن شرایط اقلیمی و اکولوژی که از لحاظ اقلیمی، بخش اعظم آن جز مناطق خشک و فراخشک محسوب میشود، همواره تحت تأثیر پدیده گرد و غبار بوده؛ ولی، در سالهای اخیر با توجه به خشکسالیهای مستمر و تشدید پدیده خشکی، این پدیده افزایش داشته است.
رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با بیان اینکه در شهرهای شرقی استان، مثل: بم، نرماشیر، فهرج و ریگان، شاهد شدت بیشتر پدیده گرد و غبار هستیم، افزود: این پدیده بعضا باعث مشکلات تنفسی برای شهروندان آن منطقه، سخت شدن شرایط زیستی برای مردم منطقه و محدودیتهای زیاد برای بسترهای توسعه میشود.
او با اشاره به اینکه از سال ۹۶ با استفاده از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، بعد از ۱۳ سال، پروژه مالچ پاشی را بار دیگر آغاز کرده ایم، بیان داشت: این پروژه در سطح هزار و ۵۰۰ هکتار شهرستان ریگان و هزار هکتار شهرستان نرماشیر انجام شد.
نظری گفت: در تکمیل پروژه مالچ پاشی، نهالکاری حدود ۱۴۰ هکتار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و پروژههای متعدد دیگری در خصوص کنترل بیابان زایی و گرد و غبار در مناطق شرق استان و حتی، شهرستانهای شمالی استان از محل اعتبارات استانی و اعتبارات ملی صورت گرفته اند.
انتهای پیام/ی