به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «ال اچ لومی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کلمبیا نیویورک، میگوید: «فشارخون بالا و زوال شناختی، دو مورد از شایعترین مشکلات مرتبط با افزایش سن هستند.»
در این مطالعه، دادههای مربوط به ۱۱ هزار نفر از دادههای سلامت و بازنشستگی چین بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ بررسی شد تا نحوه تاثیر فشارخون بالا و درمان آن بر زوال شناختی ارزیابی شود.
فشارخون بالا در قالب داشتن فشارخون سیستولیک ۱۴۰ mmHg یا بالاتر و فشارخون دیاستولیک ۹۰ mmHg یا بالاتر و یا مصرف داروهای ضدفشارخون تعریف شد.
دراین مطالعه، محققان از شرکت کنندگان در مورد درمان فشارخون بالای شان، میزان تحصیلات و منطقه زندگی شان سوال پرسیدند. همچنین از آنها تستهای شناختی نظیر به خاطرآوردن سریع کلمات، به عمل آمد.
یافتهها نشان داد نمرات کلی مربوط به مهارت شناختی در طول ۴ سال مطالعه کاهش یافت.
همچنین شرکت کنندگان ۵۵ سال و بالاتر که مبتلا به فشارخون بالا بودند در مقایسه با افرادی که فشارخون شان تحت درمان بود و شرکت کنندگانی که مبتلا به فشارخون نبودند، روند زوال شناختی شان به مراتب سریعتر بود.
محققان در این باره میگویند: «این مطالعه بر روی افراد میانسال و مسن در چین متمرکز بود، اما ما معتقدیم نتایج ما برای جمعیتهای هر جای دیگری هم قابل تعمیم است. ما باید دریابیم چگونه درمان فشارخون بالا نقش حفاظتی در مقابل زوال شناختی دارد و اینکه چگونه فشارخون بالا و زوال شناختی همزمان باهم اتفاق میافتند.
منبع : مهر
انتهای پیام/