در دوران مدرسه رشد کودکان به صورت یکنواخت ادامه دارد بنابراین تغذیه مناسب برای آنان بسیار ضروری است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عاطفه کهنسال کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: میزان انرژی مورد نیاز کودکان مدرسه‌ای به دلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت رشد آن‌ها متفاوت است و هر چه میزان تحرک و فعالیت بدنی دانش آموز بیشتر باشد، به انرژی بیشتری نیاز دارند.

او افزود: با توجه به اینکه کربوهیدرات‌ها بیشتر در نان و غلات وجود دارد و چربی‌ها منابع تامین کننده انرژی هستند، در صورتی که انرژی موردنیاز از این منابع تامین نشود، که منابع پروتئینی صرف تولید انرژی می‌شوند، و رشد سلول و ترمیم بافت به خوبی انجام نمی‌شود و در نهایت رشد کودک مختل می‌شود.

کهنسال تصریح کرد: گروه نان و غلات مانند نان، برنج، ماکارونی و موارد مشابه، مانند تنقلات، برنجک و گندم برشته و چربی‌ها مانند روغن، کره، خامه و سرشیر برای تامین انرژی موردنیاز کودکان سنین مدرسه لازم هستند و باید در برنامه غذایی روزانه گنجانده شوند.

کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: بسیاری از بیماری‌های دوران بزرگسالی از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، افزایش فشار خون، بعضی از سرطان ها، افزایش چربی خون و دیابت به نحوه تغذیه مرتبط است و، چون عادات غذایی از کودکی شکل می‌گیرد، بنابراین اصلاح عادت های غذایی این دوران می‌تواند از بروز این بیماری‌ها در بزرگسالی پیشگیری کند.

او ادامه داد: انواع مواد غذایی که در بوفه مدرسه عرضه می‌شود نیز نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش آموزان و ایجاد عادات غذایی مناسب در آن‌ها دارد که مراقبان بهداشت در مدارس، معلم‌ها و مسئولان مدرسه در زمینه عرضه مواد غذایی در بوفه مدرسه باید از عرضه موادی که ارزش غذایی ندارد مانند انواع پفک ها، یخمک، نوشابه، آدامس، شکلات و هر نوع محصولات غذایی بدون بسته بندی، فاقد پروانه ساخت، کد بهداشتی و نداشتن تاریخ مصرف جلوگیری کنند و ضمن آموزش به مسئول بوفه، عرضه موادی از جمله ساندویچ نان و پنیر، نان و تخم مرغ که به شیوه بهداشتی تهیه و بسته بندی شده است، شیر، بیسکویت، کلوچه و کیک‌هایی که کد بهداشتی و پروانه ساخت دارند، انواع تنقلات سنتی مانند نخودچی، کشمش، خرما، انواع خشکبار و انواع میوه‌ها که شسته شده است را تشویق کنند.

انتهای پیام/ت

اهمیت نقش مواد غذایی در تغذیه دانش آموزان

برچسب ها: تغذیه ، غذا و دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.